Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Rămanem pe loc

Ziarul de Vrancea
8 aug 2013 513 vizualizări
Echipa naţională de fotbal a Romaniei ocupă locul 33, cu 732 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna august, aceeaşi poziţie ca în iulie, conform ierarhiei ce a fost publicată pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial

Adversarele echipei Romaniei în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 ocupă următoarele poziţii: Olanda - locul 5 (1.165 de puncte), Ungaria - locul 31 (749 de puncte), Turcia - poziţia 58 (573 de puncte), Estonia - 85 (423), Andorra - 205 (8). Pe primul loc se menţine campioana mondială şi europeană Spania, cu 1.484 de puncte, urmată de Germania (1.257 puncte) şi de Columbia (1.219 puncte).

Antrenor coreean la lotul de judo

Nord-coreeanul Hang Sang Ho este noul antrenor al lotului naţional masculin de judo al Romaniei, acesta urmand să-şi prezinte echipa şi strategia conducerii Federaţiei Romane de Judo pană la finalul săptămanii. Hang Sang Ho a fost numit printr-o decizie a preşedintelui FR Judo, Eduard Doandeş, începand cu 1 august, şi l-a înlocuit în funcţia de antrenor principal al lotului masculin pe Daniel Albert.  Tehnicianul nord-coreean a fost numit anul trecut, înaintea JO de la Londra, în funcţia de antrenor secund la lotul masculin, la recomandarea preşedintelui IJF, Marius Vizer.  Hang Sang Ho este fiul mai cunoscutului Han Chang Hi, care a contribuit în anii 1975-1977 la dezvoltarea judoului în Romania. Han Chang Hi a lucrat în acelaşi interval şi cu naţionala Cubei, sportivul Hector Rodriguez devenind campion olimpic în 1976, la Montreal.  Prima competiţie majoră pentru care Hang Sang Ho pregăteşte sportivii din lotul Romaniei este Campionatul Mondial de la Rio de Janeiro, programat în intervalul 26 august – 1 septembrie.

Rednic ia taurul de coarne

Antrenorul echipei CFR Cluj, Mircea Rednic, a declarat, ieri, că a decis excluderea temporară din lot a căpitanului echipei, Ricardo Cadú, deoarece a fost deranjat de atitudinea fundaşului portughez.  " Cadú nu face parte din lot acum, asta nu înseamnă că este o decizie definitivă sau că nu va mai juca. M-a deranjat atitudinea lui, el a avut o remarcă pe care nu trebuia s-o aibă, iar eu nu accept aşa ceva. Nu spun ce-a zis pentru că sunt chestiuni de bucătărie internă. Eu nu îl judec pe Cadú pentru trofeele şi evoluţiile din trecut, nu fac asta cu niciun jucător. Contează foarte mult forma sportivă", a spus Rednic. Cadú, 31 de ani, component al formaţiei din Gruia din anul 2006, nu va evolua astfel în meciul pe care CFR Cluj îl va disputa, sambătă, de la ora 21.30, pe teren propriu, cu Viitorul Constanţa, în etapa a IV-a a Ligii I.

Patru ani de suspendare pentru doping

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a adoptat, ieri, o decizie prin care extinde perioada de suspendare pentru sportivii depistaţi pozitiv de la doi ani la patru ani, măsură aflată în stransă legătură cu viitorul Cod Antidoping Mondial, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015. "Noul cod al Agenţiei Mondiale Antidoping va reflecta dorinţa noastră fermă de a înăspri sancţiunile, iar IAAF va reveni astfel la patru ani de suspendare pentru cazurile grave de folosire a produselor dopante", a anunţat federaţia internaţională într-un comunicat, precizand că propunerea a fost adoptată cu aplauze. În trecut, IAAF a sancţionat atleţii dopaţi cu patru ani de suspendare, înainte de a se alinia normelor WADA în 2004, cand a intrat în vigoare primul Cod Antidoping Mondial, care prevede doi ani de suspendare în asemenea cazuri. Un nou cod mondial, în discuţie în acest moment, ar urma să fie adoptat în luna noiembrie, la Johannesburg, cu ocazia alegerilor pentru noul preşedinte al WADA.

Bologna a prins poftă de romani

Oficialii clubului italian Bologna sunt interesaţi de mijlocaşul echipei Petrolul Ploieşti, Gheorghe Grozav, dar îl monitorizează şi pe jucătorul formaţiei Udinese, Gabriel Torje, a anunţat, ieri, cotidianul Tuttosport. Conform sursei citate, Petrolul a cerut 500.000 de euro pentru împrumutul pe un sezon al lui Grozav, cu drept de cumpărare definitivă în vara viitoare contra sumei de 2,5 milioane de euro. !n cazul în care nu va reuşi achiziţionarea lui Grozav, Bologna are în vedere un posibil transfer al mijlocaşului formaţiei Udinese Gabriel Torje. La Bologna mai este legitimat un jucător roman, atacantul Denis Alibec

Au ratat semifinalele

Naţionala de handbal feminin tineret a Romaniei a fost învinsă, ieri, de reprezentativa Rusiei, cu scorul de 24 - 28, ratand calificarea în semifinalele Campionatului European din Danemarca şi urmand a juca pentru clasarea finală pe locurile V-VIIII. În primul meci de miercuri, din grupa principală I, din care face parte şi Romania, Norvegia a învins Franţa, cu 28-26, iar cu 4 puncte a obţinut calificarea în semifinale.  Rusia s-a calificat şi ea, cu maximum de puncte - 6, în timp ce Romania a rămas pe locul II, cu 2 puncte, iar Franţa pe ultimul, cu 0. Primele două clasate în grupa principală I, Rusia şi Norvegia, vor juca în semifinale.

Ronaldo i-a răspuns lui Mourinho

Echipa Real Madrid a învins, miercuri, cu scorul de 3-1, formaţia Chelsea, în finala turneului de pregătire International Champions Cup, desfăşurată la Miami. Golurile au fost marcate de Marcelo ('14), Cr.Ronaldo ('31, '57), respectiv, Ramires ('16). Jucătorul portughez i-a "răspuns" prin cele două goluri înscrise fostului său antrenor de la Real José  Mourinho, acum la Chelsea, care a afirmat recent că a avut ocazia să lucreze cu "adevăratul Ronaldo", brazilianul. Partida a fost întreruptă în repriza a doua după ce un fan al Realului a pătruns pe teren. Într-un meci pentru locurile 3-4 ale turneului, AC Milan a învins, cu scorul de 2-0, formaţia Los Angeles Galaxy, prin golurile marcate de Balotelli şi Niang. La această competiţie au mai participat echipele Valencia, Everton, Inter Milano şi Juventus, clasate în această ordine.

Un nou internaţional brazilian la Şahtar

Mijlocaşul ofensiv brazilian Bernard, în varstă de 20 de ani, a semnat, ieri, un contract pe cinci ani cu Şahtar Doneţk, echipă antrenată de Mircea Lucescu. Suma de transfer este de 25 de milioane de euro, iar salariul anual al fotbalistului este, potrivit L'Equipe, de trei milioane de euro net. Clubul ucrainean a reuşit să obţină semnătura tanărului fotbalist, deşi acesta a fost dorit şi de grupări importante din vestul Europei, cum ar fi Arsenal Londra şi Tottenham. Bernard a strans deja cinci selecţii în reprezentativa Braziliei.

Petrescu profită de necazul de la Anji

Gruparea Anji Mahacikala, care a decis să-şi vandă jucătorii, a ajuns la un acord cu Dinamo Moscova, echipa antrenată de Dan Petrescu, pentru transferul a trei fotbalişti: Igor Denisov, Iuri Jirkov şi Aleksandr Kokorin. Denisov, mijlocaş în varstă de 29 de ani, a venit la Anji de la Zenit la 21 iunie, jucand în trei meciuri. Jirkov a venit în 2011, după ce jucase la Chelsea, iar Kokorin a venit de la Dinamo Moscova în urmă cu o lună. Astfel, atacantul de 24 de ani revine la fosta sa echipă, fără să fi jucat vreun meci la Anji. Miliardarul rus Suleiman Kerimov, proprietarul clubului Anji Mahacikala, a decis să reducă drastic bugetul şi să vandă jucătorii-vedetă care evoluează la această echipă. Conform Sport Express, Kerimov a anunţat că nu intenţionează să vandă clubul, însă va renunţa şi la serviciile antrenorului olandez René Meulensteen, aflat pe bancă după demisia lui Guus Hiddink. Locul lui Rene Meulensteen va fi luat de Gadji Gadjiev.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.