Sport

N-a fost o joacă

Ziarul de Vrancea
7 aug 2013 461 vizualizări
Steaua - Dinamo Tbilisi 1-1 (1-0) în manşa retur a turului III preliminar din Liga Campionilor * echipa lui Reghecampf a avut emoţii la începutul ambelor reprize, dar s-a calificat în play-off-ul competiţiei

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala ('46 - Gardoş), Chiricheş, Latovlevici - Pintilii ('46 - Stanciu), Bourceanu - Popa, Iancu ('56 - Prepeliţă), Tănase - Piovaccari. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
Dinamo: Loria - Seturidze, Kvaraţhelia, Ustaritz, Kvirkvelia - Grigalaşvili, Hmalazde,  Papava ('60 - Goga), Merebaşvili - Dvali ('69 - Vouho), Xisco. Antrenor: Dusan Uhrin jr.
Arbitru: Kristinn Jakobsson (Islanda)
Cartonaşe galbene: Iancu, Popa / Hmaladze, Goga, Vouho, Seturidze
1-0, min. 6: lansare în adancime Bourceanu, Latovlevici se infiltrează perfect, rămane singur cu Loria şi îl execută.
1-1, min .48: Ustaritz marchează cu capul, în urma unui corner
Cei care au spus că partida retur a Stelei cu Dinamo Tbilisi nu va fi floare la ureche, nu s-au înşelat de fel. Într-adevăr, gruzinii lui Dusan Uhrin s-au instalat în primele minute în terenul stelist, Merebaşvili a şutat la poartă, Tătăruşanu a respins dar reluarea lui Xisco a fost alături de ţintă. În minutul următor, Dinamo a beneficiat de o lovitură liberă dintr-o poziţie extrem de favorabilă, însă Merebaşvili a şutat peste poartă. A venit, însă, la ţanc golul lui Latovlevici din pasa magistrală a lui Bourceanu şi lucrurile păreau să intre în normal. Însă, după cateva minute de uluială, gruzinii nu au mai cedat ca la Tbilisi după ratarea penaltiului şi deschiderea scorului, ci au ripostat energic. Au fost ajutaţi şi de portarul Loria, care a respins şuturile bine plasate ale lui Iancu şi Tănase, iar în min. 38, la o centrare perfectă a lui Georgievski, Loria a respins o lovitură de cap foarte bine plasată de Piovaccari. Bourceanu a repetat pasa de la gol în min. 24, spre Piovaccari, dar italianul n-a mai ajuns la minge. De partea cealaltă, şutul lui Grigalaşvili din min. 26 l-a pus la treabă pe Tătăruşanu, o nouă situaţie bună din lovitură liberă a fost irosită de Kvirkvelia, iar în ultimele secunde o reluare spectaculoasă pe spate a lui Kvaraţhelia nu şi-a găsit ţinta.
Dacă startul primei reprize a fost nesigur pentru Steaua, primele minute ale reprizei secunde au fost catastrofale. Schimbările făcute de Reghecampf în scopul protejării jucătorilor pasibili de suspendare n-au fost dintre cele mai inspirate, iar georgienii au preluat controlul partidei. În min. 47, Dvali a şutat tare de la marginea careului, Tătăruşanu a respins în corner, iar din lovitura de colţ rezultantă a venit egalarea. Din fericire pentru gazde, gruzinii mai aveau nevoie de două goluri pentru a da lovitura şi s-au grăbit spre poartă, iar după un sfert de oră Steaua a revenit la jocul ei normal. Însă jucătorii lui "Reghe" au pierdut multe baloane la mijlocul terenului, apărarea gruzină a dejucat multe combinaţii, iar şuturile de la distanţă (Latovlevici, Stanciu) au fost ratate. În ultimele minute, gruzinii au avut două scurte zvacniri în careul lui Tătăruşanu, după care Steaua a "arestat" posesia, a avut o suită de cornere, fără a schimba rezultatul.





 






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.