Sport

Argint în Liga de Diamant

Ziarul de Vrancea
28 iul 2013 480 vizualizări
* Mirela Lavric s-a clasat a doua în cursa de 800 m de la Londra cu cel mai bun rezultat al carierei * După suspendarea lui Gay, Usain Bolt îşi arată colţii * victorii atletice romaneşti la Balcaniada din Bulgaria

Atleta Mirela Lavric, recent medaliată cu aur şi argint la Campionatele Europene de tineret din Finlanda, a avut o comportare remarcabilă la reuniunea atletică de la Londra, din cadrul circuitului "Diamond League". Atleta romană în varstă de 22 de ani s-a clasat pe poziţia secundă în proba de 800 m, cu un nou record personal de 1:59,79, ceea ce îi dă speranţe la accederea în finala probei la Campionatele Mondiale care vor începe în curand, în Rusia. Mirela a fost încadrată pe podium de două sportive din SUA, Brenda Martinez (caştigătoare cu 1:58,19) şi Ajee Wilson (locul III, cu 2:00,20). Brenda Martinez are, în acest an, un timp cu o sutime mai bun, ceea ce o ţine pe poziţia a patra în topul mondial al probei, în care Mirela Lavric ocupă locul 19. Este foarte interesantă ascensiunea atleţilor americani la această distanţă, întrucat în proba masculină, yankeii au obţinut primele trei locuri prin Nick Simmonds (1:43,67), Duane Solomon (1:44,12) şi Brandon Johnson (1:44,19). Timpul lui Simmonds reprezintă a patra performanţă a sezonului, liderul probei fiind Solomon care a alergat la selecţia SUA de la Des Moines, 1:43,27.
Mult aşteptata cursă de 100 m a avut învingătorul scontat: jamaicanul Usain Bolt a realizat cel mai bun rezultat al său din acest sezon, 9,85 secunde. Numai americanul Tyson Gay a alergat mai bine decat Bolt în acest sezon (9,75 la Des Moines şi 9,79 la Lausanne), însă se ştie bine că Gay a fost descoperit pozitiv. Americanul Mike Rodgers a pornit ca din puşcă dar s-a clasat al doilea în 9,98 s, fiind la un pas de a fi depăşit de celălalt jamaican, Nesta Carter. Cursa nu a contat pentru clasamentele Diamond League, în acest an fiind selectată distanţa de 200 m, pe care, la Londra, s-a impus specialistul jamaican Wallace Weir în 19,89 s. Singurul rezultat de top mondial 2013 obţinut pe Tamisa s-a înregistrat în proba feminină de 400 m garduri, acolo unde atleta cehă Zuzana Hejnova a alergat 53,07 secunde, depăşindu-le în fruntea listelor pe americancele Kori Carter şi Georganne Moline. Ultima a fost prezentă şi la Londra, însă s-a clasat a treia, fiind depăşită şi de britanica Perry Drayton (53,67).


Baremuri de mondiale


* Dintre rezultatele atleţilor romani din prima zi a Campionatelor Balcanice de la Stara Zagora (Bulgaria) se remarcă două performanţe.Mihai Donisan a sărit la înălţime 2,31 metri, ceea ce constituie un record personal, dar şi realizarea baremului A pentru Mondialele de la Moscova. Este de precizat că doar şase atleţi din lume au reuşit performanţe mai bune decat aceasta în 2013, lider fiind ucraineanul Bohdan Bondarenko, care a sărit 2,41 m la "Athletissima" de la Lausanne. Apoi, tanăra atletă Carmen Toma a realizat la triplusalt un rezultat care ar fi propulsat-o pe poziţia a şasea a topului mondial, însă săritura de 14,56 m cu care Carmen a caştigat concursul a fost "ajutată" de un vant de 2,3m/s, rezultatul omologabil de la Stara Zagora fiind 14,04 m. Oricum, romanca a sărit 14,14 m la Universiada de la Kazan şi este luată în calcul pentru Mondiale. În afară de Donisan şi Carmen Toma au mai obţinut victorii în prima zi, Adelina Pastor (400 m), Dorina Koroczi (800 m), Nicoleta Grasu (disc) şi ştafeta masculină de 4X100 m.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.