Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ciuca bătăilor, pe apă

Ziarul de Vrancea
26 iul 2013 441 vizualizări
Naţionala de polo a Romaniei a fost învinsă, ierii, la Barcelona, de reprezentativa Germaniei, cu scorul de 8-9 (3-4, 0-3, 2-1, 3-1), în ultimul meci din grupa D a Campionatului Mondial, tricolorii înregistrand a treia înfrangere din trei posibile în această fază a competiţiei.

Golurile tricolorilor au fost marcate de Diaconu 2, Ianc 2, Buşilă 2, Matei şi Ghiban. Tot ieri, în primul meci al grupei, Italia a învins Kazakhstan, scor 12 - 6, iar italienii încheie grupa în postura de lideri, neînvinşi. în precedentele două meciuri din grupa D, echipa Romaniei a cedat în faţa campioanei mondiale şi vicecampioană olimpică Italia, cu 4 - 10, respectiv în faţa reprezentativei Kazakhstanului, cu 4 - 7. În meci de calificare pentru sferturile de finală, Romania  întalneşte, duminică, echipa clasată pe primul loc în grupa C, Serbia.

În sfarşit, Săpunaru are echipă

Fundaşul Cristian Săpunaru a semnat un contract pe trei sezoane cu gruparea Elche, a anunţat clubul spaniol, pe site-ul oficial. Săpunaru este a opta achiziţie a echipei Elche. Potrivit alicanteactualidad.com, Cristian Săpunaru va avea salariul de 800.000 de euro în primul sezon şi de 1,2 milioane de euro în al doilea şi în al treilea. Cristian Săpunaru a evoluat în sezonul trecut tot în Spania, la Real Zaragoza, pentru care a disputat 29 de partide şi a marcat două goluri. În 17 iulie, presa din Spania a scris că Săpunaru urma să semneze un contract pe trei sezoane cu Elche. Ulterior, fundaşul a cerut un răgaz de cateva zile pentru a-şi convinge soţia să fie de acord cu transferul său în Spania.
 
Mutu mai stă cateva zile

Clubul Ajaccio a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că atacantul Adrian Mutu, care se pregăteşte individual, nefiind refăcut complet în urma unei accidentări la genunchi, îşi va relua antrenamentele cu echipa în 31 iulie. Al doilea roman de la Ajaccio, Ştefan Popescu, are de asemenea probleme medicale. Popescu suferă de pubalgie şi ar urma să îşi reia pregătirile peste o săptămană.

FIA strange şuruburile

Orice pilot care părăseşte boxele echipei sale cu o roată insuficient fixată se va alege cu o penalizare de zece locuri pe grila de start a următorului Mare Premiu de Formula 1, a anunţat Federaţia Internaţională de Automobilism, cu ocazia Grand Prix-ului de la Hungaroring. FIA a luat această decizie în urma accidentului petrecut la Marele Premiu al Germaniei din 7 iulie, cand o roată s-a desprins de pe monopostul Red Bull pilotat de Mark Webber şi a lovit pe linia boxelor un cameraman britanic, care a suferit o comoţie cerebreală şi fracturi ale claviculei şi coastelor.  Totodată, FIA a decis să reducă cu 20 de kilometri/oră (de la 100 de kilometri/oră la 80 de kilometri/oră în majoritatea cazurilor) viteza monoposturilor pe linia boxelor şi să limiteze numărul de acreditări cu acces în zona standurilor, emise pentru fotoreporteri. În primele nouă etape ale sezonului 2013, trei piloţi şi-au pierdut roţile imediat ce au ieşit de la boxe.

Finală Norvegia - Germania la fete

Reprezentativa Norvegiei s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal feminin, după ce a învins, joi seară, la Norrköping, naţionala Danemarcei, în semifinalele competiţiei. Norvegia s-a impus cu scorul de 5-3, în urma loviturilor de departajare. La finalul prelungirilor, scorul era 1-1. Echipa Norvegiei va întalni în finală, duminică, reprezentativa Germaniei, cvintuplă deţinătoare a titlului continental.

Cissé a împăcat jobul cu religia

Atacantul senegalez Papiss Cissé, care a refuzat să poarte noul tricou al echipei Newcastle din motive religioase, şi-a rezolvat problema cu clubul. Cissé, achiziţionat de Newcastle în ianuarie 2012, de la Freiburg, a refuzat să poarte tricoul echipei sale deoarece noul sponsor, al cărui logo apare pe echipament, este o firmă ce acordă credite.  Jucătorul şi-a motivat refuzul prin faptul că acest tip de publicitate este în contradicţie cu credinţa sa. Religia islamică interzice împrumutul cu dobandă. Echipa Newcastle, aflată într-un stagiu de pregătire în Portugalia, nu a confirmat informaţia privind rezolvarea diferendului, dar conform apropiaţilor jucătorului, Cissé şi-ar putea relua antrenamentele vineri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.