Sport

Hai cu toate trei!

Ziarul de Vrancea
24 iul 2013 469 vizualizări
Pandurii Tărgu Jiu, Astra Giurgiu şi Petrolul Ploieşti vor disputa astăzi meciurile din manşa secundă a turului II preliminar al competiţiei de fotbal Europa League * dintre cele trei meciuri, doar Pandurii - Levadia Tallinn va putea fi urmărit la televizor, pe Digi Sport, de la ora 20:00

Petrolul joacă în îndepărtatele insule Feroe, de la ora 21:00. Cu scorul de 3-0 obţinut la Ploieşti în faţa echipei Vikingur Gøta, calificarea "găzarilor" este asigurată. Pandurii are şi ea o misiune facilă, pe teren propriu, cu formaţia estonă Levadia Tallinn, după 0-0 în tur. Cel mai greu este cu Astra Giurgiu, fie din pricina valorii mai ridicate a adversarului, Omonia Nikosia, fie din cauza scorului de 1-1 înregistrat pe "Arena Naţională", care conferă şansa principală echipei cipriote pe terenul său propriu. Meciurile de la Targu Jiu şi Nikosia se dispută de la ora 20:00, "la concurenţă" dar numai confruntarea gorjenilor va putea fi urmărită la TV, în direct pe Digi Sport.

Musai trebuie să marcheze Astra!

Chiar netelevizat, jocul pe care Astra îl va susţine în capitala Ciprului suscită cel mai mare interes. Niţel ghinionistă, formaţia antrenată de Daniel Isăilă nu a reuşit decat un scor de 1-1 şi a devenit prima echipă din Romania care nu a caştigat un meci pe teren propriu cu o formaţie din Insula Afroditei. Dificultatea este cu atat mai mare, cu cat pe stadionul "GSP" din Nikosia va fi o atmosferă incendiară, ostilă jucătorilor noştri. Jucătorii giurgiuveni sunt condamnaţi să joace ofensiv şi să înscrie cat mai repede, pentru a complica situaţia lui Andrade şi a celorlalţi jucători ai Omoniei. Astra a reuşit în prima etapă a turului o victorie reconfortantă la Chiajna (4-0 cu Viitorul Constanţa), deci are lecţia învăţată. Însă în poarta Omoniei nu va fi Vatcă! Antrenorul Daniel Isăilă susţine că suporterii ciprioţi reprezintă o armă cu două tăişuri, ei putandu-se întoarce împotriva propriei echipe dacă lucrurile nu merg cum doresc. Singura problemă în lotul lui Isăilă ar fi cea a închizătorului Seydu Yahaya, care nu a jucat în prima etapă de campionat, dar va fi apt pentru Nikosia.
Formaţia probabilă a Astrei: Lung - Măţel, Ben Youssef, Mureşan, Morais - Seto, Yahaya - Enache, Budescu, Tembo - Fatai, Bukari. Învingătoarea duelului Omonia - Astra va juca în turul următor cu IFK Göteborg (Suedia) sau FK Trencin (Slovacia). În meciul tur, disputat la Göteborg s-a înregistrat un rezultat (0-0), care favorizează echipa slovacă

E linişte la Pandurii

Scorul de 0-0 înregistrat în Estonia, după ce echipa gorjeană s-a jucat cu ocaziile, este dătător de speranţe pentru returul cu Levadia  Tallin de pe stadionul "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu. Totuşi, calificarea nu este chiar aşa de sigură. Este suficientă o relaxare a echipei romane şi un gol al balticilor pentru ca lucrurile să se complice. Dar dacă atacantul Deivydas Matulevicius (autor al două goluri în primul meci de campionat cu FC Braşov, scor 3-1) ar marca măcar jumătate din numărul ocaziilor irosite la Tallinn, calificarea ar fi floare la ureche. Antrenorul Cristi Pustai a spus că FC Braşov i-a pus mult mai multe probleme decat Levadia pe terenul ei şi că la Tallinn, echipa gazdă nu a avut niciun şut pe poartă, iar cel mai bun jucător a fost portarul. Din echipa olteană va lipsi Nicoară, prea tarziu transferat pentru a fi inclus pe lista UEFA, iar o formaţie probabilă ar arăta astfel: Mingote - Unguruşan, Erico, Christou, Momcilovic - Anton, Nistor - Buleică, Eric, Nistor - Matulevicius. Învingătoarea dublei manşe va întalni formaţia israeliană Hapoel Tel-Aviv, practic, calificată după 4-1 în deplasare cu bulgarii de la Beroe Stara Zagora.

Excursie răcoroasă

Petroliştii vor uita pentru o seară de canicula din ţară şi vor evolua pe stadionul din Toftir, în compania echipei Vikingur Gotta, după 3-0 din tur. Eşecul dureros din Supercupă a fost compensat nu de victoria în faţa "pescarilor", ci de succesul muncit din prima etapă de la Cluj (1-0 cu Universitatea). Younes Hamza, care a continuat seria ratărilor şi pe Someş, a reuşit să se răzbune, înscriind golul victoriei împotriva "şepcilor roşii", însă problema varfului de careu rămane acută la Ploieşti, după iminenta despărţire de Bokila. Cel mai probabil, antrenorul Cosmin Contra va face unele schimbări în echipă, unde ar putea apărea, în repriza a doua, şi camerunezul Priso. În turul III preliminar Petrolul va întalni formaţia olandeză Vitesse Arnhem.
Petrolul (formaţia probabilă): Bornescu - Achim, Geraldo, Hoban - Guilherme - Mustivar, De Lucas - Boudjemaa, Teixeira, Grozav - Hamza.








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.