Sport

Debutanţii la înălţime

Ziarul de Vrancea
21 iul 2013 410 vizualizări
După ce ACS Poli Timişoara a învins pe Dinamo, Săgeata Năvodari a început noua ediţie a Ligii I de fotbal cu o victorie * CFR Cluj nu a caştigat la Botoşani deşi a jucat aproape tot meciul în superioritate numerică * Steaua a caştigat greu meciul cu Ceahlăul, făcut praf de arbitru

ACS Poli Timişoara – Dinamo 2-0 (1-0). Campionatul de fotbal al Ligii I a început cu o uriaşă supriză: formaţia nou-promovată, ACS Poli Timişoara, a învins pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 2-0 (1-0). Echipa gazdă a avut o mare şansă de a deschide scorul în min. 29, cand Szekely a fost faultat în careu de portarul Naumovski (înlocuitorul lui Bălgrădean la Dinamo), însă Răzvan Trandu a trimis mult peste poartă din punctul de la 11 metri. Însă Szabolcs Szekely (jucător de 28 de ani, trecut pe la Gloria Bistriţa, Apullum Alba Iulia şi Unirea Urziceni) a fost jucătorul care a marcat primul gol al campionatului (’40), primul gol al noii formaţii timişorene în Liga I şi primul gol al său în Liga I. Replica dinamovistă a fost neaşteptat de palidă, iar în min. 64, Cristian Bărbuţ a înscris al doilea gol al echipei gazdă.
* Pandurii Targu Jiu - FC Braşov 3-1 (2-0). Matulevicius ('9, '60), Christou ('21) / Fonseca ('82). Sub conducerea lui Cristi Pustai, Pandurii arată bine, iar noile achiziţii par a se fi integrat perfect. Dovadă, capriciosul Eric, adus de Pustai de la Mediaş, a fost omul de bază al gorjenilor, iar fundaşul Christou a înscris un gol cu capul la o clasică fază fixă. Cel mai frumos gol a fost cel care a spălat onoarea oaspeţilor, şutul de la marginea careului trimis în plasă de noul venit la Braşov, Diogo Fonseca.
* Săgeata Năvodari - Gaz Metan Mediaş 1-0 (0-0). Dinu ('62). Ca şi noua formaţie din Timişoara, Săgeata a debutat victorioasă în Liga I, la capătul unui meci foarte slab, în care oaspeţii din Mediaş au dezamăgit. Nici formaţia gazdă n-ar rupt gura Constanţei, dar a avut o ţară de noroc şi a înscris unicul gol în min. 62, la primul şut pe poartă al meciului. A fost decisivă inspiraţia antrenorului Tibi Selymes, cei doi jucători de-abia introduşi în echipa gazdă contribuind decisiv la gol: Chiţu (tizul jucătorului de la Viitorul ajuns în Franţa) a centrat şi Viorel Dinu a marcat cu capul. În min. 84, mijlocaşul Al.Munteanu (Mediaş) a fost eliminat direct.
* Steaua - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-1 (2-1). Popa ('11), Georgievski ('27) / Jula ('40). Mai greu i-a fost lui Reghecampf în partida cu Ceahlăul, decat în partidele cu Petrolul şi Vardar. La oaspeţi, prietenul şi fostul coechipier al lui Reghe de la Cottbus, Vasile Miriuţă, promite o construcţie interesantă. După 2-0 pentru Steaua, repatriatul Emil Jula a reuşit un gol frumos de la marginea careului, iar la cateva minute, fundaşul Marc a ratat de puţin egalarea. Meciul a fost influenţat de prestaţia sub aşteptări a arbitrului Radu Petrescu: la primul gol al Stelei, Adrian Popa a fost într-un ofsaid vizibil cand Nikolic a prelungit centrarea lui Latovlevici. De asemenea, centralul a refuzat cate un penalty clar fiecărei echipe.
* FC Botoşani - CFR Cluj 0-0. Considerată drept principala contracandidată a Stelei la titlul naţional, CFR Cluj a realizat o remiză dezamăgitoare în faţa nou promovatei din Botoşani, care s-a înscris astfel în lista debuturilor promiţătoare în prima ligă. Performanţa moldovenilor este meritorie, cu atat mai mult cu cat au jucat în inferioritate numerică încă din min. 9, cand Ciprian Dinu l-a faultat din postură de ultim apărător pe Rui Pedro şi a fost eliminat.

Aseară, s-au mai disputat partidele "U" Cluj - Petrolul şi Viitorul Constanţa - Astra Giurgiu. Ultimele două meciuri ale etapei inaugurale se dispută astăzi: Corona Braşov - Oţelul Galaţi (ora 19:00) şi FC Vaslui - Rapid (ora 21:30), ambele transmise pe DigiSport.
Etapa viitoare (26-29 iunie): Gaz Metan Mediaş - FC Botoşani, Ceahlăul Piatra Neamţ - Corona Braşov (vineri), Oţelul Galaţi - "U" Cluj, CFR Cluj - ASC Poli Timişoara (sambătă), Rapid - Viitorul Constanţa, Astra Giurgiu - Steaua, Dinamo - FC Vaslui (duminică), FC Braşov - Săgeata Năvodari, Petrolul Ploieşti - Pandurii Targu Jiu (luni).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.