Sport

CSM Focşani participă cu patru echipe la Campionatele de Şah

Dan Chiriac
16 iul 2013 621 vizualizări
Competiţia are loc la Iaşi, în perioada 15-21 iulie u şahiştii vranceni au avut evoluţii bune şi în concursurile desfăşurate pe litoral

Şahiştii de la CSM Focşani 2007 participă în perioada 15-21 iulie, la Iaşi, la Campionatele naţionale pe echipe de copii – 10 ani, băieţi, cadeţi – 14 ani, băieţi şi fete şi juniori – 18 ani, fete. Întrecerile vor avea loc la şah clasic – în perioada 15-19 iulie, şah rapid – 20 iulie şi şah blitz – 21 iulie. Întrecerile pe echipe din ultimii ani la aceste categorii de vârstă au adus şahiştilor de la CSM Focşani mai multe medalii, iar pentru această ediţie a competiţiei obiectivul este, aşa cum l-a prezentat preşedintele secţiei de şah a clubului, Aurelian Grigore, “obţinerea a cel puţin câte o medalie de echipele de 14 ani băieţi şi fete şi echipa de 18 ani, fete”. Aflaţi la primul concurs, componenţii formaţiei de băieţi 10 ani au ca obiectiv o clasare cât mai bună şi acumularea experienţei competiţionale în vederea viitoarelor întreceri din acest an. De altfel, şahiştii vranceni au reuşit rezultate notabile la întrecerile desfăşurate în ultima vreme. Şahiştii de la CSM Focşani 2007 au fost prezenţi pe Litoral la două competiţii. La “Trofeul Litoralului”, desfăşurat la Eforie Nord, competiţie internaţională, au concurat Alexandra Ioana Banciu, Bianca Gabriela Banciu, Ana Maria Banciu, Elena Adelaida Toma, Andreea Simona Toma, Cosmin Vasiliu şi Dragoş Ion Cosmin. La Festivalul Internaţional de şah „Cap Aurora” FISCA 2013, a concurat Cătălin Lucian Pătraşcu. Preşedintele secţiei de şah a CSM Focşani 2007,  Aurelian Grigore, a declarat că obiectivul sportivilor clubului pentru aceste competiţii a fost să realizeze cel puţin 50 la sută din punctajul maxim al fiecărui concurs. “Din această perspectivă privind lucrurile, se poate aprecia că Litoralul a fost productiv pentru focşăneni”, a spus Aurelian Grigore. La “Trofeul Litoralului”, la categoria open, cu concurenţi din şase ţări, foarte mulţi maeştri ori candidaţi de maeştri, după 11 runde, Bianca Gabriela Banciu a acumulat 6 puncte, câştigătorul acumulând 9 puncte!  În acelaşi concurs, Elena Adelaida Toma a acumulat 5,5 puncte. La U 14, Cosmin Vasiliu s-a clasat pe locul al treilea, cu 6,5 puncte, din 9 runde, Dragoş Cosmin Ion, 5,5 puncte, iar Ana Maria Banciu, 4 puncte. La U 10, după 9 runde, Alexandra Ioana Banciu, a acumulat 5 puncte.  La „Cap Aurora” FISCA 2013, concurs internaţional open, la care au fost prezenţi concurenţi din patru ţări, cu nouă runde, Cătălin Lucian Pătraşcu a reuşit să acumuleze 5 puncte, câştigătorul acumulând 7 puncte. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.