Sport

Sir Andrew, cavaler al Sfantului Graal

Ziarul de Vrancea
8 iul 2013 467 vizualizări
Regatul Unit este la picioarele lui Andy Murray, primul britanic care a caştigat turneul de tenis de la Wimbledon după 77 de ani * Regina i-a trimis un mesaj privat, iar Penny Perry, fiica ultimului caştigător din 1936, a găsit răspunsul la o întrebare chinuitoare

Presa britanică de ieri exultă după succesul realizat de Andy Murray la turneul de tenius de la Wimbledon, prima după 1936, după legendarul Fred Perry. Fiecare ziar din Marea Britanie a apărut pe prima pagină cu fotografii înfăţişandu-l pe tenismanul scoţian ţinand în braţe trofeul. The Times notează că Murray este primul britanic care a caştigat trofeul în pantaloni scurţi, deoarece pe vremea lui Fred Perry jucătorii purtau pantaloni lungi. "Ridică-te Sir Andrew, cavaler al Sfantului Graal". The Sun, cel mai vandut tabloid din Marea Britanie, a titrat: "În fine, după 77 de ani, 15 prim-miniştrii şi trei monarhi, un britanic caştigă «Wimbo»", în timp ce The Daily Telegraph a notat: "După 77 de ani, aşteptarea s-a terminat". În schimb, The Guardian şi The Independent au optat pentru o primă pagină mai simplă, titrand "Campion".
Premierul David Cameron a declarat, pentru BBC, că Andy Murray a realizat o performanţă incredibilă pentru Marea Britanie. "Andy Murray a realizat o performanţă incredibilă, dar a fost şi o zi incredibilă pentru tenisul britanic, pentru Britania. Nu a renunţat nicio clipă şi a fost magnific. A fost un privilegiu să îl văd pe Andy Murray făcand istorie", a spus Cameron. Potrivit sursei citate, regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a i-a transmis un mesaj privat lui Andy Murray.
Fiica lui Fred Perry, Penny, s-a declarat şocată de victoria lui Murray, precizand că nu ştie cum să reacţioneze în urma acestui triumf. "Nu sunt sigură la ce mă gandeam. Eram uluită, mă aşteptam ca inevitabilul să se întample. Sunt stupefiată. Tatăl meu ar fi fost stupefiat. Noi, ca o familie şi o naţiune, am aşteptat mult ca acest lucru să se întample, iar acum că s-a întamplat nu ştim cum să reacţionăm. Este fantastic pentru tenisul britanic. Timp de 40, 50, 60 de ani era întrebat în fiecare an cand va învinge următorul britanic. El nu a putut răspunde atunci, dar am aflat acum", a explicat Penny Perry.Primarul Londrei, Boris Johnson, care a jucat în echipă cu Andy Murray într-un meci caritabil la Queen's, l-a felicitat şi el pe fostul său partener de dublu. "Felicitări fostului meu partener de dublu Andy Murray pentru victoria glorioasă de la Wimbledon", a notat Johnson pe contul său de Twitter.
Tenismanul Andy Murray l-a învins, duminică, pe liderul ATP Novak Djokovic, în finala turneului de la Wimbledon, scor 6-4, 7-5, 6-4, într-un meci care a durat trei ore şi nouă minute. Acesta este al doilea titlu de Grand Slam din cariera lui Murray, după cel de la US Open, din 2012. în 2013, scoţianul s-a mai impus la turneele de la Londra, Miami şi Brisbane.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.