Sport

Săptămana de graţie a romanilor

Ziarul de Vrancea
21 iun 2013 510 vizualizări
Simona Halep a terminat repede şi semifinala cu spaniola Carla Suarez, în turneul de tenis de la s'Hertogenbosch, unde Irina Begu a obţinut victoria la dublu * astăzi, Monica Niculescu şi Horia Tecău pot obţine titluri importante la dublu

Ca niciodată, romanii sunt în prim plan cand se dispută finalele turneelor de tenis ale săptămanii: Simona Halep la simplu, Irina Begu la dublu feminin, Horia Tecău la dublu masculin (la s'Hertogenbosch), Monica Niculescu la dublu la Eastbourne, vor juca pentru titluri în turnee importante pe gazon. În prim-plan se află, ca de obicei în ultima vreme, Simona Halep (45 WTA). În semifinalele din oraşul olandez s'Hertogenbosch, Simona a trecut neaşteptat de uşor de jucătoarea spaniolă Carla Suarez, scor 6-3, 6-2 în 61 de minute. După eliminarea primelor două favorite, italianca Roberta Vinci şi slovaca Dominika Cibulkova, spaniola a rămas cea mai bine clasată jucătoare din semifinale (19 WTA) şi, în plus, avea un scor favorabil (4-2) în disputele cu Simona Halep. Şi totuşi, Halep a obţinut cea de-a noua victorie consecutivă în circuitul ATP, după cele cinci de la Nürnberg şi patru de la 's-Hertogenbosch. Şi, după locul 19, urmează locul 20 WTA, pentru că Simona Halep va juca finala contra jucătoarei belgiene Kirsten Flipkens. Aceasta a dispus în cealaltă semifinală de revelaţia turneului, spaniola de etnie bască Gabiñe Muguruza (70 WTA, venită din calificări), cu 6-3, 6-1. Kirsten Flipkens (27 de ani), este dreptace şi foloseşte reverul cu două maini. Locul 20 este maximul obţinut de Kirsten în clasamentul WTA. În palmares, are o singură victorie WTA anul trecut, la Quebec (pe hard), 6-1, 7-5 în finală cu Lucie Hradecka (Cehia). În turneul din Olanda, belgianca le-a eliminat pe Francesca Schiavone (Italia), Michaella Krajicek (Olanda) şi Urszula Radwanska (Polonia). Cele două s-au întalnit de două ori în carieră, Simona caştigand în ambele ocazii: 6-4, 6-0 în 2010 la Tokyo şi 7-5, 6-4 în 2011 la Fès (semifinale).
La dublu feminin, Irina Begu şi spaniola Anabel Medina au caştigat turneul, învingand cu 4-6, 7-6, 11-9 perechea Dominika Cibulkova/Arantxa Parra (Slovacia/Spania).  Pentru Irina Begu, acesta a fost al doilea turneu caştigat la dublu, după ce în 2012 a triumfat la Hobart, alături de Monica Niculescu. Astăzi, Horia Tecău şi Max Mirnîi (Belarus) joacă finala turneului masculin, cu perechea germană Andre Begemann / Martin Emmrich, care, în semifinale, a învins cuplul favorit nr. 1, Alsam Qureshi / Jean-Julien Rojer (Pakistan / Olanda) cu 6-7, 7-6, 10-4.
* Monica Niculescu a obţinut o performanţă remarcabilă, învingand împreună cu jucătoarea cehă Klara Zakopalova,  în semifinalele turneului de la Eastbourne (690 mii dolari) cu 4-6, 6-3, 10-1 perechea favorită nr. 3, Anna-Lena Grönefeld/Kveta Peschke (Germania/Cehia), cu 4-6, 6-3, 10-1. În finala turneului, Monica şi Klara vor întalni perechea ce se va impune în semifinala Nadia Petrova/Katarina Srebotnik (Rusia/Slovenia, nr. 1) - Flavia Pennetta/Elena Vesnina (Italia/Rusia, nr. 4). La simplu, surprizele au continuat şi în semifinale: Jamie Hampton (SUA) - Caroline Wozniacki (Danemarca) 6-7, 7-5, 6-3; Elena Vesnina (Rusia) - Yanina Wickmeyer (Belgia) 6-2, 6-0.
Hănescu - Federer, în primul tur la Wimbledon
Tenismanul Victor Hănescu, locul 47 ATP, îl va întalni pe elveţianul Roger Federer, numărul trei mondial, în primul tur la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, conform tragerii la sorţi de ieri. Hănescu şi Federer s-au mai întalnit de cinci ori pană în prezent şi de fiecare dată s-a impus jucătorul elveţian. Singurul set caştigat de Hănescu în faţa lui Federer a fost în ultima lor partidă, în 2010, la Indian Welles, cand fostul număr 1 mondial l-a învins pe roman, cu scorul de 6-3, 6-7), 6-1. Meciul care va avea loc luni, la Londra, va fi primul pe iarbă între cei doi jucători. Celălalt jucător roman de pe tabloul principal va juca în primul tur cu favoritul nr. 25, francezul Benoît Paire.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.