Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Rămanem pe 34

Ziarul de Vrancea
6 iun 2013 417 vizualizări
Echipa naţională a Romaniei se menţine pe locul 34, cu 750 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna mai, dat publicităţii, ieri, pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial.

Adversarele Romaniei în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 ocupă următoarele poziţii: Olanda - în urcare patru locuri, de pe 9 pe 5 (1.158 de puncte), Ungaria - menţinere pe locul 33 (759 de puncte), Turcia - în coborare zece locuri, de pe 44 pe 54 (573 de puncte), Estonia - în urcare trei locuri, de pe 92 pe 89 (408 puncte), Andorra - menţinere pe locul 205 (8 puncte). Pe primul loc se menţine campioana mondială şi europeană Spania, cu 1.614 puncte, urmată de Germania (1.416 puncte) şi de Argentina (1.287 de puncte).

Nechita a plecat la Baia Mare

Handbalista Ada Nechita, componentă a naţionalei Romaniei şi campioană cu Oltchim Ramnicu Valcea, va evolua din sezonul viitor la HCM Baia Mare, a declarat, directorul sportiv al vicecampioanei, Daniel Kotecz. "Sperăm ca experienţa Adei Nechita, atat la nivel naţional, cat şi internaţional, să ne ajute în strategia noastră viitoare. Ada a semnat un contract valabil pe trei ani şi ne bucurăm să facă parte din echipa noastră, mai ales că are în palmares numeroase trofee naţionale şi internaţionale. Mai purtăm negocieri, inclusiv cu jucătoare care au evoluat la Oltchim, pentru posturile de portar şi extremă stanga", a spus Kotecz.  Extrema dreaptă Ada Nechita a fost cea mai veche jucătoare din lotul campioanei Oltchim Ramnicu Valcea, la care a jucat timp de 14 ani.

Olteni în Cupa Balcanică

Echipa de baschet masculin SCM Craiova s-a înscris în Liga Balcanică pentru ediţia 2013-2014, după ce în sezonul trecut Romania nu a avut nicio reprezentată în această competiţie. SCM Craiova a încheiat campionatul pe locul cinci, avand drept de înscriere în Liga Balcanică, în care au mai evoluat în ultimii ani formaţiile Steaua Bucureşti, Gaz Metan Mediaş, BC Timişoara şi BC Mureş. Organizatorii Ligii Balcanice au anunţat că se poartă discuţii şi în privinţa înscrierii unei a doua echipe romaneşti în competiţie, adică BCM Piteşti, dar o decizie oficială nu a fost luată încă. De-a lungul anilor, Liga Balcanică s-a disputat cu 8-12 echipe. Deţinătoarea trofeului este formaţia israeliană BC Galil Gilboa.

Rugbiştii din Petroşani, în grevă

Rugbiştii echipei din eşalonul secund, Ştiinţa Petroşani, au intrat, ieri, în grevă, protestand astfel faţă de conducerea clubului pentru neplata salariilor. Jucătorii refuză să facă deplasarea la Galaţi pentru partida cu RCM Galaţi din cadrul etapei a X-a a Diviziei Naţionale de rugby, dacă nu vor primi date concrete în ceea ce priveşte restanţele financiare.  "Ne-am săturat de promisiuni, vrem ceva concret, nu putem trăi fără bani. Dacă nu ni se spune ceva la obiect nu vom face deplasarea la Galaţi. Noi am fost mereu înţelegători, dar avem şi noi nevoie să fim motivaţi", a declarat, ieri, căpitanul formaţiei din Petroşani, Daniel Cojocaru.

Stoicikov, antrenor la ŢSKA

Tehnicianul formaţiei Litex Loveci, Hristo Stoicikov, va deveni antrenor pricipal la echipa ŢSKA Sofia, a anunţat preşedintele grupării din capitala Bulgariei, Dimităr Borissov. "Suntem foarte aproape de a ajunge la o înţelegere. Ultimele detalii vor fi puse la punct în zilele următoare, cand Stoicikov va reveni din Statele Unite ale Americii", a declarat Borissov postul public de televiziune BNT. Stoicikov, în varstă de 47 de ani, se află pe banca tehnică a echipei Litex Loveci din ianuarie 2012, iar în acest sezon a încheiat campionatul pe locul cinci. Fostul internaţional bulgar îl va înlocui pe Milen Radukanov, demis după ce ŢSKA Sofia a încheiat campionatul pe locul trei.

Cocoşi jumuliţi în Uruguay

Echipa naţională a Franţei a fost învinsă, miercuri, în deplasare, cu scorul de 0-1(0-0), de reprezentativa Uruguayului, într-un meci amical disputat la Montevideo. Unicul gol al întalnirii a fost marcat de Suarez, în minutul 50. Într-o altă partidă amicală, selecţionata Danemarcei a trecut, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-0), de formaţia Georgiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Pedersen ('77) şi Eriksen ('88), în timp ce pentru oaspeţi a înscris Dzaria, în minutul 52.

Demisie la varf, la AS Roma

Directorul general al clubului AS Roma, Franco Baldini, a anunţat că demisionează din funcţie după un sezon în care formaţia italiană a dezamăgit. Clubul AS Roma a confirmat despărţirea de Baldini, a precizat că înţelegerea a fost întreruptă de comun acord şi a anunţat că toate prerogativele au fost preluat de directorul sportiv Walter Sabatini. AS Roma, echipă la care evoluează potarul Bogdan Lobonţ, a ratat participarea în cupele europene după ce a încheiat sezonul pe locul şase în Serie A şi a pierdut finala Cupei Italiei, scor 0-1, în faţa rivalilor de la Lazio. Antrenorul Aurelio Andreazzoli a fost demis, iar în acest moment se caută un alt tehnician. Pe lista oficialilor romani se află Roberto Mancini şi francezii Laurent Blanc şi Rudi Garcia. Conform presei italiene, Franco Baldini ar urma să preia o funcţie în cadrul grupării engleze Tottenham Hotspur.

Retragere de gală

Mijlocaşul german Michael Ballack a marcat trei goluri la meciul său de retragere, în care "prietenii lui Ballack" au învins, miercuri seară, la Leipzig, în faţa a 50.000 de spectatori, cu scorul de 4-3, o selecţionată mondială. "Este minunat că după un sezon foarte lung, multe staruri au venit în această seară. Am avut o carieră extrem de frumoasă, deşi au fost şi momente mai puţin reuşite", a spus Ballack. Michael Ballack, în varstă de 36 de ani, a jucat de 98 de ori în naţionala Germaniei, dar nu a caştigat niciun titlu european sau mondial. Mijlocaşul format la Chemnitzer FC, a caştigat patru titluri de campion al Germaniei (unul cu FC Kaiserslautern şi trei cu Bayern München) şi un titlu de campion al Angliei cu Chelsea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.