Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Estera Dobre a pierdut şi testul B

Ziarul de Vrancea
14 mai 2013 605 vizualizări
Sportiva Estera Dobre, care a fost depistată pozitiv după ce a obţinut medalia de argint la CE de lupte, a fost suspendată pentru doi ani, după ce şi proba B analizată în Elveţia a fost pozitivă la furosemid, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, preşedintele federaţiei romane, Răzvan Parcălabu.

"Federaţia o s-o sprijine, iar dacă luptă, după suspendare, poate prinde şi Jocurile Olimpice de la Rio. Va pierde Campionatul Mondial de la Budapesta şi Jocurile Francofoniei de anul acesta, dar şi campionatele europene şi mondiale din 2015. Dar, după suspendarea de doi ani, care începe din momentul în care a fost depisată pozitiv, va trebui să devină întai campioană naţională, apoi să participe la europene şi mondiale ca să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio. Noi suntem alături de ea", a spus Parcălabu. Estera Dobre caştigase, în martie, medalia de argint la Campionatul European de la Tbilisi, la categoria 51 de kilograme, însă a fost depistată pozitiv la testul antidoping cu un diuretic aflat pe lista substanţelor interzise, care poate ascunde urmele unor produse dopante din organism.
HBO decide
Partida din Lucian Bute şi Jean Pascal, care trebuia să aibă loc la 25 mai, va fi reprogramată pentru 7 decembrie sau 25 ianuarie 2014, au anunţat, luni seară, promotorii celor doi pugilişti, care au precizat că data disputării depinde de programul de iarnă al televiziunii HBO. Promotorii celor doi pugilişti au precizat că vor discuta cu reprezentanţii HBO în săptămanile următoare înainte de a anunţa data oficială a partidei.  Pascal (27-2-1, 16 KO), în varstă de 30 de ani, nu a mai luptat din 14 decembrie, cand a caştigat în faţa polonezului Aleksy Kuziemski. În schimb Bute (31-1, 24 KO), 33 de ani, a disputat ultima partidă la 3 noiembrie, împotriva rusului Denis Gracev, pe care l-a învins la puncte. Bute, care a fost operat, joi, la braţul stang, ca urmare a unei accidentări la mana stangă în cantonamentul din Florida, a declarat, pentru MEDIAFAX, că va reîncepe antrenamentele în luna august dacă recuperarea decurge normal, existand şanse ca la 7 decembrie să lupte cu Jean Pascal.


Messi stă cateva săptămani
Atacantul argentinian al formaţiei FC Barcelona, Lionel Messi, a suferit o întindere la bicepsul femural al piciorului drept şi va fi indisponibil între două şi trei săptămani, a anunţat clubul catalan pe site-ul oficial. Lionel Messi s-a reaccidentat în minutul 72 al meciului cu Atletico Madrid, de duminică, din campionatul Spaniei. El a suferit prima oară o accidentare la coapsa dreaptă la 2 aprilie, la meciul cu Paris Saint-Germain, din Liga Campionilor.
AS Roma, amendată pentru rasism
Clubul AS Roma a fost amendat cu 50.000 de euro, după incidentele rasiste de la meciul cu AC Milan, scor 0-0, din penultima etapă a campionatului Italiei, conform deciziei judecătorului sportiv Gian Paolo Tosel. Suporterii romani au scandat sloganuri cu caracter rasist la adresa a trei jucători de la AC Milan, Mario Balotelli, Kevin-Prince Boateng şi Sulley Muntari, obligandu-l pe arbitru să întrerupă meciul aproximativ două minute. Într-un comunicat dat publicităţii luni seară, clubul AS Roma a condamnat "orice formă de rasism". "Acest tip de comportament este inacceptabil. Vom continua să luptăm împotriva rasismului, cu determinare, pentru a ajuta la eliminarea acestuia şi pentru a restabili respectul", se arată în comunicat grupării din capitala Italiei.  Echipa AS Roma, cu portarul Bogdan Lobonţ integralist, a terminat la egalitate, duminică, în deplasare, scor 0-0, cu formaţia AC Milan, în ultimul meci al etapei a XXXVII-a a campionatului italian.
Matulevicius, la naţionala Lituaniei
Atacantul echipei Pandurii Targu Jiu, Deividas Matulevicius, a fost convocat la reprezentativa Lituaniei pentru meciul cu selecţionata Greciei, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării gorjene. Partida Lituania - Grecia, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, se va disputa la 7 iunie, la Vilnius. Pe de altă parte, juniorul clubului Pandurii, Dan Mărgărit, a fost convocat la naţionala under-17 ani de către selecţionerul Nicolae Ungureanu. Acesta va fi prezent în cantonamentul echipei naţionale de juniori în perioada 20-25 mai pentru a lua parte la două meciuri amicale în compania selecţionatei Republicii Moldova.

Varane s-a operat
Fundaşul francez al formaţiei Real Madrid, Raphael Varane, care a suferit o fractură la genunchiul drept, a fost operat cu succes luni, a anunţat clubul madrilen. "Intervenţia a fost realizată de medicul Hervé Silbert, chirurg ortoped de la clinica Saint-Privat, din Béziers (Franţa)", precizat clubul, pe site-ul oficial. Real nu a precizat durata absenţei jucătorului, accidentat la meciul cu Espanyol, dar, conform presei spaniole, Varane ar urma să fie indisponibil între patru şi opt săptămani.
Ancelotti l-a refuzat pe sir Alex
Tehnicianul formaţiei Paris Saint-Germain, Carlo Ancelotti, a refuzat o propunere de a prelua Manchester United, venită chiar din partea lui Alex Ferguson, anunţă cotidianul Le Parisien. Potrivit sursei citate, Sir Alex Ferguson l-ar fi sunat pe Ancelotti pentru a-i spune că ar vrea să vină în locul lui la Manchester United, însă italianul a refuzat. "Surprins şi flatat, tehnicianul a declinat oferta politicos. Om de cuvant, Ancelotti a ţinut să-şi respecte angajamentul verbal şi moral faţă de Florentino Perez, preşedintele Real Madrid", susţine sursa menţionată. Carlo Ancelotti mai are contract un sezon cu Paris Saint-Germain, alături de care a caştigat campionatul Franţei.  După retragerea lui Alex Fergsuon, conducerea tehnică a Manchester United a fost preluată de David Moyes.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.