Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:În apărarea Esterei

Ziarul de Vrancea
14 apr 2013 480 vizualizări
Preşedintele Federaţiei Romane de Lupte, Răzvan Parcălabu, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că sportiva Estera Dobre, care a fost depistată pozitiv, este foarte credincioasă şi nu este în stare să mintă sau să se dopeze.

" Am stat de vorbă cu ea, nici vorbă să mintă. Spune că nu a luat acest medicament. Mai mult, după un antrenament, ea îşi face categoria, mereu are sub 51 de kilograme. Nu trebuie să ne apucăm să dăm cu pietre în ea. Dacă şi proba B iese, în cel mai rău caz i s-a pus ceva în mancare, fără voia ei, că ea nu are nevoie să slăbească. Noi suntem obişnuiţi să aruncăm cu pietre, dar ea face parte dintr-o familie modestă. Noi vom fi alături de ea şi o vom susţine şi dacă proba B iese pozitivă'', a declarat Parcălabu. Luptătoarea Estera Dobre a fost depistată pozitiv la un control antidoping cu un diuretic aflat pe lista substanţelor interzise, fără a fi dopant, dar care poate ascunde urmele unor substanţe dopante din organism. Estera Dobre este vicecampioană europeană la lupte libere la Campionatul European de la Tbilisi.

Nu Krim, ci Larvik!

Echipa de handbal feminin Larvik HK s-a calificat sambătă, în deplasare, în finala Ligii Campionilor, în care se va duela cu Györ ETO, după ce a eliminat formaţia slovenă Krim Ljubljana, scor 27-19 (13-9).  În tur, Krim a învins cu scorul de 24-22, pe terenul formaţiei nordice, dar în partida de pe teren propriu a fost de nerecunoscut. Larvik a "defilat", mai ales după minutul 20 al meciului şi nu a mai putut fi ajunsă pană la final.  Cu scorul general de 49-43, Larvik HK s-a calificat în finala Ligii Campionilor. Adversara echipei norvegiene este Györ ETO, care a ajuns în ultimul act, după ce a eliminat, joi seara, pe campioana Romaniei, Oltchim Ramnicu Valcea (24-22 în tur, respectiv 24-25 în retur).  Finala Ligii Campionilor se va juca în dublă manşă, în 4-5, respectiv 11-12 mai.

Eşec pentru Toto şi Patricia

Componentele naţionalei Romaniei, Talida Tolnai şi Patricia Vizitiu, au ratat sambătă, în deplasare, calificarea în finala Challenge Cup, cu formaţia turcă la care evoluează, Usküdar BSK, echipă  la care joacă şi fosta componentă a Oltchimului, Yeliz Özel. Formaţia turcă a cedat în deplasare, pe terenul echipei cehe DHK Banik Most, cu 21-31. În tur, Usküdar BSK s-a impus, cu 31-27, dar diferenţa nu a fost suficientă pentru calificarea în ultimul act, în care a ajuns DHK Banik Most.  Echipa cehă va întalni în finala Challenge Cup formaţia croată Samobor, care le-a eliminat în semifinale, tot sambătă, pe suedezele de la H 65 Hoor.

Sărbătoare la Constanţa

Handbaliştii de la HCM Constanţa au învins ieri, pe teren propriu, vicecampioana Ştiinţa Bacău, scor 30-25 (13-13), în derbiul etapei a XX-a a Ligii Naţionale şi caştigat matematic titlul naţional, cu două etape înainte de finalul sezonului.  Cu acest succes, HCM Constanţa acumulează 37 de puncte în clasamentul Ligii Naţionale, faţă de cele 30 ale Ştiinţei, aflată pe locul secund şi devine campioană, cu două etape înainte de finalul sezonului.  HCM se află la a cincilea titlu naţional consecutiv, la care se adaugă şi cele cucerite în 2004, 2006 şi 2007.

Ultima tentativă olimpică

Patinatoarea japoneză Mao Asada, în varstă de 22 de ani, campioană mondială în 2008 şi 2010, a anunţat, duminică, la Tokyo, că se va retrage din activitate după Jocurile Olimpice de la Soci, din februarie 2014. "Vreau să patinez cat mai bine posibil şi pentru ultima oară la Soci. Jocurile au loc în mai puţin de un an şi vreau să folosesc această perioadă pentru a fi pregătită şi a da totul pentru ultima oară. M-am concentrat doar la patinaj pană în prezent şi trebuie să mă gandesc la ce voi face în viitor", a declarat Mao Asada. Ea a participat la Tokyo la trofeul mondial pe echipe, unde a încheiat pe locul cinci. Asada este vicecampioană olimpică la Vancouver, unde a devenit prima femeie care încercat şi a reuşit să execute de trei ori un triplu axel în competiţie. Şi Kim Yu-na, campioană olimpică la Vancouver şi marea rivală a japonezei, a anunţat că se va retrage după JO de la Soci.

"Gebre" nu se lasă

Sportivul etiopian Haile Gebreselassie a caştigat, ieri, semimaratornul de la Viena, pentru a treia oară consecutiv, într-o oră, un minut şi 14 secunde. Haile Gebreselassie a fost urmat de kenyanul Hosea Kipkemboi (1h02.21) şi de etiopianul Mekuant Ayenew (1h02.21). "A fost o cursă magică, iar publicul nu a încetat să mă încurajeze", a declarat campionul etiopian, care va împlini 40 de ani la 18 aprilie şi care şi-a achiziţionat de curand în Etiopia o importantă plantaţie de cafea.

Kobe Bryant stă mai bine de şase luni

Baschetbalistul formaţiei Los Angeles Lakers, Kobe Bryant, care a suferit o ruptură la tendonul lui Ahile, va fi indisponibil între şase şi nouă luni, a declarat, sambătă, preparatorul fizic al echipei din NBA, Gary Vitti. Vitti a precizat că Bryant ar putea reveni la începutul sezonului viitor din NBA, la finalul lunii octombrie.  Bryant a fost supus unui RMN care a confirmat că a suferit o ruptură totală a tendonului lui Ahile, el fiind operat sambătă.

Unde merge Mourinho?

Antrenorul echipei Real Madrid, José Mourinho, ar fi primit o ofertă pentru a prelua formaţie Chelsea, dar nu a semnat nimic, deoarece conducătorii grupării engleze refuză să-i acorde "puteri depline" în materie de recrutare, a scris, ieri, publicaţia El Pais. "Antrenorul nu exclude posibilitatea de a continua încă un sezon la Real dacă Roman Abramovici continuă să-i refuze puterile depline pentru a aduce şi a vinde jucători", scrie cotidianul spaniol. Potrivit El Pais, care citează surse din cadrul Gestifute, firma lui Jorge Mendes, agentul lui Mourinho, portughezul ar fi primit o ofertă de la Roman Abramovici în martie, dar acesta îi oferă doar funcţia de antrenor, nu cea de managerul general. Nemulţumit de ofertă, Mourinho a decis să aştrepte înainte de reveni la echipa londoneză la care a mai fost în perioada iunie 2004-septembrie 2007. El Pais asigură că, dacă nu-i sunt acceptate condiţiile, portughezul, aflat sub contract cu Real pană în 2016, ar putea rămane la madrileni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.