Sport

Novak face ordine în ciclism

Ziarul de Vrancea
11 apr 2013 544 vizualizări
Noul preşedinte al Federaţiei şi-a luat rolul în serios încă de la început

Preşedintele Federaţiei Romane de Ciclism, Eduard Novak, a declarat, ieri, că forul pe care îl conduce a ridicat suspendările mai multor cluburi din ţară, precizand că sancţiunile respective fuseseră decise "din interese personale".Eduard Novak a menţionat, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că suspendările au fost ridicate în urma unei şedinţe care a avut loc la Primăria Sibiu. "Unele cluburi au fost suspendate şi, în şedinţa pe care am avut-o, am ridicat suspendarea acestor cluburi. Este o suspendare din regimul vechi  şi dacă vrem să pornim spre viitor, trebuie să pornim de la zero", a declarat Eduard Novak. Întrebat care au fost motivele pentru care cluburile respective au fost suspendate, preşedintele FR Ciclism a apreciat că "n-au avut nicio legătură cu sportul".  "Suspendarea s-a datorat foarte multor cauze. În primul rand, cred că unor interese personale care n-au avut nicio legătură cu sportul. Mandrie. Din păcate, unele cluburi au avut de suferit, cluburi care au investit foarte mulţi bani şi energie. Unele din Sibiu şi acest lucru mă supără foarte mult. Eu am petrecut 25 de ani în sportul din Romania şi cunosc toate formele de sabotaj. Nu putem să ne jucăm cu sportivii, pentru că ne jucăm cu carierele şi vieţile lor", a afirmat Novak. Acesta a adăugat că unul dintre cluburile suspendate a fost ProCycling Team Sibiu, "singurul club care efectiv întruneşte toate condiţiile necesare şi funcţionează ca un lot naţional de mountain bike".
Eduard Novak a anunţat, totodată, că reprezentanţii federaţiei au o întalnire şi cu aproximativ 30 de organizatori de competiţii sportive din Romania, ale căror evenimente nu au fost incluse în calendarul competiţional al federaţiei.  "Cu regimul vechi nu s-a putut ajunge la un consens, astfel încat organizatorii să introducă concursurile în calendarul competiţional, iar cicliştii legitimaţi nu pot să participe la cursele neavizate de federaţie. Este interzis de Federaţia Internaţională de Ciclism. Trebuie să cădem de comun acord cu organizatorii să facem cumva: noi avem nevoie de ei, ei au nevoie de noi şi să lucrăm împreună pentru că toţi facem parte din procesul de dezvoltare a ciclismului", a mai declarat preşedintele FR Ciclism. Acesta a menţionat că prioritatea sa este "ajutarea cluburilor să crească copii". "Pornim de la zero, cu antrenori, cu arbitri, cu copii. Totul de la zero. Ce avem acum încercăm să folosim pentru calificări la Olimpiadă, dar, dacă vrem într-adevăr rezultate frumoase, trebuie să începem de la zero", susţine Novak. Eduard Novac a fost premiat, joi, de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, cu o diplomă de excelenţă pentru întreaga carieră.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.