Sport

Şefii de la Malaga sunt negri de supărare

Ziarul de Vrancea
10 apr 2013 626 vizualizări
Patronul qatariot al clubului spaniol acuză violent arbitrajul partidei cu Borussia Dortmund, din Liga Campionilor, considerand că a favorizat echipa germană din motive rasiste

Preşedintele clubului Malaga, Abdullah bin Nasser Al-Thani, consideră că echipa sa a fost eliminată din Liga Campionilor din "rasism" şi cere UEFA să deschidă o anchetă, după înfrangerea suferită, scor 2-3, în meciul cu Borussia, de la Dortmund. Echipa germană a marcat două goluri în ultimele 70 de secunde ale prelungirilor şi a reuşit calificarea în semifinalele competiţiei. Potrivit oficialilor de la Malaga, ultimele două goluri ale germanilor, înscrise de Marco Reus şi Felipe Santana, au fost din ofsaid. "Nu este fotbal, este rasism, clar. Sper că UEFA va deschide o anchetă. Jucătorii mei au fost campioni pe teren. Sunt dezolat că am fost eliminaţi astfel, din cauza nedreptăţii şi a rasismului", a scris preşedintele qatariot al clubului Malaga pe Twitter.
Şeful Borussiei Dortmund, Hans-Joachim Watzke, este convins că nu se va ajunge la o anchetă. "Consider că oamenii de la Malaga sunt drepţi. Exclud vreo contestaţie", a spus Watzke, convins că Borussia a meritat calificarea, chiar dacă a venit după un "final norocos".
După meci, antrenorul echipei spaniole, Manuel Pellegrini, l-a criticat pe arbitrul scoţian Craig Thomson. "Pe final parcă nu era arbitru în teren. Au fost vreo şase sau şapte lucruri nesancţionate în partea noastră de teren", a declarat Pellegrini.Preşedintele clubului Malaga, Abdullah bin Nasser Al-Thani, consideră că echipa sa a fost eliminată din Liga Campionilor din "rasism" şi cere UEFA să deschidă o anchetă, după înfrangerea suferită, scor 3-2, în meciul cu Borussia Dortmund, prin 2 goluri marcate de germani în minutele de prelungiri.
Ieri, UEFA a anunţat că studiază  afirmaţiile făcute de preşedintele clubului Malaga, Abdullah Bin Nasser Al Thani: "Afirmaţiile vor fi analizate de inspectorii disciplinari ai UEFA. Vor acţiona dacă trebuie, depinde de ce s-a spus. Pot înţelege emoţiile ivite cand pierzi un meci în minutul 93 şi poate spui lucruri pe care nu le gandeşti în realitate", a declarat, ieri, secretarul general al forului european, Gianni Infantino.
Dincolo de modul în care echipa sa a obţinut calificarea, antrenorul formaţiei Borussia Dortmund, Jürgen Klopp, este nemulţumit de evoluţia jucătorilor săi: " Nu mă aşteptam la un astfel de meci din partea jucătorilor mei, a fost cea mai slabă partidă a noastră din Liga Campionilor. Nu vă pot spune ce am simţit la finalul meciului, cred că am nevoie de un doctor. E ca şi cum am fi caştigat trofeul. Dacă vom continua să jucăm aşa cum am făcut-o în această seară, nu avem nicio şansă să caştigăm Liga Campionilor. Acum sunt fericit şi trăiesc cea mai frumoasă senzaţie", a spus Klopp.
Rezultatele înregistrate marţi, în maşa retur a semifinalelor Ligii Campionilor: Borussia Dortmund – Malaga 3-2 (în tur, 0-0).  Lewandowski (’40), Reus (‘90^2), Santana (’90^3) / Joaquin (’25), Eliseu (’83); Galatasaray Istanbul – Real Madrid  3-2 (în tur, 0-3).  Eboué (’57), Sneijder (’70), Drogba (’72) / Cr. Ronaldo (‘8, ‘90^2). Tragerea la sorţi a semifinalelor va avea loc vineri, la Nyon.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.