Sport

Alexandru, la Maxim

Ziarul de Vrancea
31 mar 2013 979 vizualizări
Fostul mijlocaş al Pandurilor a marcat primul său gol în Bundesliga * scor neverosimil în etapa a XXIX-a: Bayern - Hamburg 9-2!!

Fotbalistul echipei VfB Stuttgart, Alexandru Maxim, a înscris un gol în meciul pierdut, sambătă, pe teren propriu, scor 1-2, în faţa formaţiei Borussia Dortmund, în etapa a XXVII-a a campionatului Germaniei. Maxim, care a fost titular la gazde, a marcat în minutul 63, dintr-un unghi dificil, după ce Borussia deschisese scorul prin polonezul Piszczek, în min. 29. Din păcate pentru echipa gazdă, în min. 70, fundaşul Niedermeyer a fost eliminat, iar antrenorul Bruno Labbadia a fost nevoit să-l înlocuiască pe Maxim, pentru a introduce un stoper. Pană la urmă, Borussia a obţinut victoria prin golul marcat în min. 82, de alt polonez, Robert Lewandowski.
"E un început bun pentru mine, important este să joc meci de meci şi să o fac cat mai bine. Sincer, m-am temut de acomodare, de limbă, dar toată lumea din club m-a ajutat cu tot ce am avut nevoie şi mă simt foarte bine aici la Stuttgart. Vreau să joc meci de meci la club, pentru a fi convocat şi îmi doresc să batem Turcia şi Ungaria, cred că avem această forţă. Cand avem rezultate negative, toată lumea încearcă să îngreuneze şi mai mult situaţia, ar trebui să fie alături de noi", a spus Maxim, la postul de televiziune Dolce Sport. Alexandru Maxim, care s-a aflat la primul meci ca titular la VfB Stuttgart în Bundesliga, a afirmat că ia cursuri de germană cate patru ore pe zi, însă a menţionat că se înţelege cu oamenii din club în limba spaniolă sau engleză. "Fac cursuri de germană în fiecare zi, cate 3-4 ore, e destul de grea. Mă înţeleg cu toţi, vorbesc engleză, spaniolă. Probabil că de weekendul viitor voi juca fără mască", a completat Maxim. Mijlocaşul a precizat că şi-ar fi dorit să joace în meciul cu Olanda. "Nu mai contează, din păcate nu am reuşit să batem în Ungaria, am pierdut la scor în Olanda, nu a ieşit bine pentru noi. Aceiaşi jucători au scos şi rezultate bune pentru naţională. Şi eu mi-aş fi dorit să joc împotriva Olandei, însă nu asta contează. Depinde de inspiraţia antrenorului. Cateodată alege corect, cateodată este mai puţin inspirat. E normal ca lumea să fie nemulţumită de aceste rezultate, dar trebuie să mergem înainte", a explicat Maxim.
În aceeaşi etapă, liderul campionatului, Bayern München, a învins pe teren propriu formaţia SV Hamburg, altădată o forţă în fotbalul german, cu neverosimilul scor de 9-2. Au marcat: Shaqiri ('5), Schweinsteiger ('19), Pizarro ('31, '45, '53, '68), Robben ('33, '54) şi Ribéry ('76) / Bruma ('75), Westermann ('75). Acest scor fluviu nu a ajutat echipa bavareză să-şi asigure titlul cu şapte etape înainte de final, din cauza victoriei Borussiei la Stuttgart. Oricum, Bayern are un avans de 20 de puncte faţă de rivala ei din Dortmund.
Alte rezultate din etapa a XXVII-a: Schalke - Hoffenheim 3-0 (Marica a jucat pană în min. 74, la gazde) - Freiburg - Borussia Mönchengladbach 2-0; Mainz - Werder 1-1; Augsburg - Hannover 0-2; Fortuna - Leverkusen 1-4.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.