Sport

Încă o pagubă pentru Rapid

Ziarul de Vrancea
22 mar 2013 410 vizualizări
clubul giuleştean trebuie să plătească peste 300 mii de euro unor jucători pentru rezilierea unilaterală a contractelor

Tribunalul Bucureşti a obligat FC Rapid, grupare aflată în insolvenţă, la plata sumei totale de 334.260 de euro către jucătorii Romeo Surdu, Paul Codrea, Ovidiu Burcă şi Călin Albuţ, reprezentand despăgubiri pentru rezilierea unilaterală a contractelor acestora de către clubul giuleştean. Conform site-ului Ministerului Justiţiei, cea mai mare sumă o are de primit atacantul Romeo Surdu, instanţa acceptandu-i despăgubiri în valoare de 120.000 de euro.  Ceilalţi trei fotbalişti au primit despăgubiri după cum urmează: mijlocaşul Paul Codrea - 94.260 de euro, fundaşul Ovidiu Burcă - 60.000 de euro şi portarul Călin Albuţ - 60.000 de euro. Instanţa a dispus înscrierea acestor despăgubiri în tabelul creditorilor la categoria creanţelor chirografare (care nu oferă titularilor privilegii, garanţii, sau drepturi de retenţie asupra patrimoniului debitorului - n.r.). Conform Legii Insolvenţei, SC FC Rapid SA trebuie să achite în primul rand creanţele salariale, apoi pe cele garantate, cele bugetare şi în ultimul rand pe cele chirografare. În general, creditorii care îşi recuperează o parte din datorii sau în unele cazuri integral sunt cei cu creanţe salariale, garantate şi bugetare. SC FC Rapid SA are dreptul de a face recurs în termen de şapte zile de la comunicarea deciziei.
De asemenea, Tribunalul Bucureşti a admis contestaţiile jucătorilor rapidişti privind încadrarea în tabelul preliminar al creditorilor, aceştia fiind înscrişi cu creanţe salariale şi nu chirografare cum au fost incluşi iniţial în dosarul de insolvenţă.  Instanţa a admis încadrarea la creditori salariali a 19 actuali şi foşti jucători ai FC Rapid: Dăescu, Păun, Grigore, Ciolacu, Grigorie, Voicu, Herea, Oros, Roman, Ioniţă (actuali jucători), Codrea, Ezequias, Bilaşco, Pavlovic, Răduţă, Surdu, Burcă, Duarte şi Albuţ (foşti jucători). A fost amanată judecarea contestaţiilor depuse de fotbaliştii Octavian Abrudan şi Sotelo Sanchez pentru 19 aprilie şi respinse cele ale jucătorilor Darijan Matic şi Dănuţ Coman. SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.