Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Copil, pe tabloul pincipal la Miami

Ziarul de Vrancea
19 mar 2013 511 vizualizări
Tenismanul Marius Copil, locul 144 ATP, s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Miami (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 5.244.125 de dolari

Copil l-a învins, în ultimul tur al calificărilor, cu scorul de 7-5, 6-4, după o oră şi 21 de minute, pe germanul Jean-Lennard Struff, poziţia 119 în ierarhia mondială.

Tamaş s-a cuminţit în Anglia

Fundaşul roman Gabriel Tamaş, în varstă de 29 de ani, al cărui contract cu West Bromwich Albion expiră în această vară, a declarat că doreşte să mai joace fotbal pană la 38 sau 40 de ani şi a precizat că negocierile pentru prelungirea înţelegerii cu WBA au început deja. Actuala înţelegere expiră în vară, dar West Bromwich are opţiune de prelungire pentru încă un sezon. "Aş dori să răman aici pană la finalul carierei. Sper să mai joc fotbal încă un deceniu, poate pană la 38 sau 40 de ani. Fiind la acelaşi club de mai mulţi ani m-a ajutat în carieră, m-a făcut să fiu mai stabil. Am vorbit deja cu oamenii din club despre o prelungire a contractului", a spus Tamaş. Fotbalistul, care a avut mai multe probleme din cauza vieţii extrasportive pe vremea cand evolua în Romania, a precizat că stilul de viaţă din Anglia i se potriveşte mai mult. "Viaţa mea s-a schimbat mult în bine. Îmi place viaţa liniştită din Anglia",  a subliniat Tamaş.

Şi Săpunaru se ţine de recorduri

Fundaşul Cristian Săpunaru este aproape să doboare recordul de cartonaşe galbene primite într-un sezon de un fotbalist al echipei Real Zaragoza, 17, ce datează de aproape 20 de ani, după ce romanul a încasat 14 avertismente în cele 28 de etape scurse din prima ligă spaniolă. Săpunaru a primit 14 cartonaşe galbene în cele 21 de meciuri jucate în campionat, ceea ce însemană de o medie de mai mult de un avertisment la două meciuri. De remarcat este faptul că Săpunaru a debutat în Primera Division în etapa a IV-a şi a încasat primul "galben" în etapa a VI-a. Cu "performanţa" sa, jucătorul roman este lider la acest capitol în actuala ediţie a campionatului spaniol. În sezonul 1993/1994, Santiago Aragon a primit 17 cartonaşe (avea 12 după 28 de etape), iar Săpunaru are timp să-l întreacă, ţinand cont că mai sunt zece etape pană la finalul campionatului. Aragon este urmat în acest clasament inedit de Diogo şi Paredes (cu cate 16) şi de Aguado, Ponzio, Gabi şi Ayala (cu cate 15).

Creşte cota lui Stoian

Cotidianul Corriere dello Sport a scris, marţi, că mijlocaşul echipei Chievo Verona, Adrian Stoian, ar putea reveni la formaţia AS Roma din sezonul viitor. Stoian este deţinut în coproprietate de AS Roma şi Chievo Verona, iar sursa citată a scris că oficialii celor două cluburi se vor întalni săptămana viitoare pentru a stabili viitorul romanului. Site-ul calciomercato.it a scris că de serviciile mijlocaşului roman mai sunt interesate trei cluburi din Italia şi unul din străinătate. Adrian Stoian, în varstă de 22 de ani, a fost transferat la începutul sezonului de la AS Roma la Chievo Verona. Stoian a jucat la Chievo 12 meciuri în Serie A şi a marcat trei goluri. Ultimul l-a înscris duminică, în partida caştigată la Pescara, cu scorul de 2-0.

All Star Game cu ghiduşii

Echipa Sudului a remizat cu echipa Nordului, scor 114-114 (64-59), la All Star Game la baschet masculin, de la Craiova.  Evenimentul de luni s-a derulat pe parcursul întregii zile, organizatorii programand acţiuni caritabile, meci demonstrativ de baschet în fotolii rulante, concursuri pentru copii, un meci al speranţelor baschetului masculin romanesc, încheiat la egalitate, 112-112, etc. Concursul de aruncări de trei puncte a fost caştigat de jucătorul Rade Dzambic (SCM U Craiova), cel de slam-dunk de coechipierul său Travis Bureau, iar cel al probei de îndemanare de Barîş Aktaş (CSU Atlassib Sibiu). Cel mai gustat moment de către public a fost în sfertul patru, cand pivotul Virgil Stănescu a dat startul la Harlem Shake, angrenand jucătorii ambelor echipe. Partida s-a încheiat cu glume, arbitri substituiţi de jucători şi transformaţi în comentatori TV, bună-dispoziţie şi aplauze din tribune.

Se retrage şi Owen

Fostul atacant al reprezentativei Angliei, Michael Owen, în varstă de 33 de ani, a anunţat că se va retrage din activitate la finalul sezonului. Owen, care a jucat de 89 de ori în naţionala Angliei şi a marcat 40 de goluri, a jucat de-a lungul carierei pentru Liverpool, Real Madrid, Newcastle United, Manchester United, iar în prezent este legitimat la Stoke City. Michael Owen a marcat 220 de goluri în cariera la echipele de club, reuşind să caştige titlul în Anglia, Cupa Angliei, Cupa Ligii (de trei ori) şi Cupa UEFA. El a caştigat Balonul de Aur în 2001.

Autocar cu suporteri răsturnat

Două persoane au murit şi alte 34 au fost rănite într-un accident de autocar în care se aflau suporteri ai echipei poloneze Lechia Gdansk, marţi dimineaţă, în apropiere de Wloclawek. "Din motive nedeterminate, autocarul a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat. Două persoane au murit şi 34 au fost rănite, zece aflandu-se în stare gravă", a declarat Pawel Fratczak, purtător de cuvant al serviciilor de intervenţie. De mai multe zile, condiţiile meteorologice sunt extrem de nefavorabile pentru traficul rutier în Polonia, cu polei, vant puternic şi căderi masive de zăpadă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.