Sport

Se aşteaptă show total

Ziarul de Vrancea
4 mar 2013 600 vizualizări
Partida de astăzi de pe stadionul "Old Trafford" între Manchester United şi Real Madrid este capul de afiş al săptămanii în Liga Campionilor

În turul acestei întalniri din optimile de finală ale Ligii, scorul a fost de 1-1 ceea ce ar putea prefigura o eliminare prematură a celei mai titrate echipe de fotbal europene. Totuşi, în asemenea derbiuri, nimic nu e jucat dinainte. Real Madrid nu prea străluceşte în La Liga, se află pe locul III, dar în ultima săptămană se poate lăuda cu două victorii asupra marii rivale din Barcelona, cvasi-invincibilă atata timp cat şi-a permis un antrenor pe bancă. ManUnited este liderul campionatului englez, are şi avantajul terenului, însă pe banca cealaltă se află "diavolul" José Mourinho, iar în teren, acest Cristiano Ronaldo, care arde de nerăbdare să intre în prim-plan, în condiţiile eclipsei lui Messi. Ca să nu mai vorbim de faptul că eliminarea Barcelonei din Liga Campionilor pare şi ea posibilă, iar Real va da totul pentru a profita de o asemenea eventualitate.

Este de la sine înţeles că bătranul antrenor Alex Ferguson pregăteşte cu mare atenţie partida de astăzi. Principalul său necaz este accidentarea fundaşului Phil Jones, în meciul cu Reagan din Cupa Angliei, iar Phil Jones a reuşit pe "Bernabeu" să-l anihileze pe marele Cristiano. Din fericire, ceilalţi fundaşi centrali, Rio Ferdinand şi Nemanja Vidic se arată în formă bună fizică şi sir Alex va începe cu ei. O altă problemă a antrenorului este de ordin sentimental. Veteranul Ryan Giggs se pregăteşte pentru a 1000-a apariţie oficială în tricoul echipei, dar Ferguson nu-i garanteză titularizarea. Despre adversari, sir Alex are numai aprecieri: "Am văzut doar unul dintre meciurile lor cu Barcelona, cel din Cupă şi au jucat absolut superb. Dar şi noi suntem în creştere de formă, astfel că sunt convins că va fi un meci de zile mari", a conchis Ferguson.  În lotul trimis la Manchester de Mourinho figurează şi portarul Iker Casillas, revenit la antrenamente după accidentarea din ianuarie, dar şansele acestuia de a apăra poarta Realului sunt infime.
Tot astăzi se dispută meciul Borussia Dortmund - Şahtar Doneţk, care va fi transmis şi pe TVR 1. Scorul de 2-2 înregistrat pe "Donbass Arena" nu dă prea mari şanse trupei lui Mircea Lucescu, însă jucătorii speră în minuni: "Şahtar are propriul său stil, iar cu Dortmund ne vom face jocul obişnuit. Şahtar nu joacă niciodată altfel. Acasă ori în deplasare, noi ne facem jocul", a spus căpitanul echipei ucrainene, Dario Srna.
Dacă astăzi atenţia microbiştilor spre Liga Campionilor pare a fi la apogeu, meciurile de maine sunt mai calme, fiind practic decise încă din tur. PSG a caştigat la Valencia cu 2-1 şi, în ciuda suspendării lui Ibrahimovic, nu are prea mari emoţii şi cu atat mai mult Juventus, învingătoare în prima manşă la Glasgow cu 3-0 asupra echipei scoţiene Celtic.
Optimile Ligii Campionilor, manşa retur
Astăzi (21:45): Manchester United - Real Madrid (DigiSport 1, DolceSport 1), Borussia Dortmund - Şahtar Doneţk (TVR1, DigiSport 2, DolceSport 2).
Maine (21:45): Paris Saint Germain - CF Valencia (DigiSport 1, DolceSport 1), Juventus Torino - Celtic Glasgow (DigiSport 2, DolceSport 2).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.