Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Marijuana, mi amor

Ziarul de Vrancea
1 mar 2013 461 vizualizări
Pugilistul mexican Julio Cesar Chavez Junior, fost campion WBC la categoria mijlocie, a fost suspendat nouă luni şi amendat cu 900.000 de dolari, în Nevada, deoarece a fost depistat pozitiv cu marijuana, a anunţat Comisia sportivă din acest stat al SUA.

În luna octombrie, sportivul în varstă de 27 de ani a fost obligat de către Consiliul Mondial al Boxului (WBC) să se trateze şi a fost amendat cu 20.000 de dolari. Chavez Jr. a fost depistat pozitiv la 15 septembrie, la Las Vegas, după un meci pierdut în faţa argentinianului Sergio Martinez. Ulterior, el şi-a recunoscut faptele şi şi-a cerut scuze. Julio Cesar Chavez Junior a mai fost depistat pozitiv cu un diuretic în 2009 şi a fost suspendat pentru şapte luni. Atunci, el a primit o amendă de 10.000 de dolari. De asemenea, în ianuarie 2012, Chavez Jr. a fost arestat pentru conducere în stare de ebrietate

Ceva putred în Danemarca

Federaţia Daneză de Fotbal (DBU) a anunţat, joi, că a alertat poliţia în privinţa suspiciunilor de trucare a unui meci de Cupă, joc în cazul căruia s-au înregistrat anomalii la pariuri. Meciul în cauză, disputat la 31 august 2011 în turul doi al Cupei Danemarcei, a fost caştigat în deplasare, cu scorul de 5-1, de echipa de ligă secundă Hvidøvre IF, în faţa formaţiei Vanløse IF, tot din eşalonul secund.  DBU a explicat într-un comunicat că a fost alertată în legătură cu "un tip neobişnuit de pariuri" de către Danske Spil, deţinătoarea monopolului public al jocurilor de noroc. Pe internet s-au pariat pe meciul respectiv 48.000 de coroane daneze (6.400 de euro). Danske Spil a constatat că s-au folosit diverse metode pentru a se ocoli plafonul de 5.000 de coroane (671 de euro) pe jucător.

Strada José Mourinho

Primăria din Setubal a decis ca o stradă din acest oraş să primească numele tehnicianului José Mourinho, care s-a născut în urmă cu 50 de ani în localitatea portugheză. Mourinho a primit şi cheia oraşului Setubal, în 2009. "José Mourinho este în prezent, pe merit, unul dintre cei mai prestigioşi şi calificaţi antrenori din întreaga lume", se arată într-un comunicat al municipalităţii, care a votat în unanimitate rezoluţia privind numele străzii. Strada ce va purta numele lui Mourinho urmează să fie aleasă de o comisie a primăriei. Conform unei surse citate de agenţia Lusa, numele tehnicianului va fi atribuit uneia dintre principalele artere ale oraşului.

Barcelona cea mică

Campioana Romaniei la polo, CSM Oradea, se confrunta cu formaţia spaniolă CN Barceloneta, în optimile de finală ale Ligii Campionilor, potrivit tragerii la sorţi de joi seara.  Partida tur se va juca în Spania, în 9 martie, iar cea retur, la Oradea, în 20 martie.  Programul complet al meciurilor din optimi este următorul: CN Barceloneta -CSM Oradea, Montpellier Waterpolo-A-Hid Szeged Beton, Vouliagmeni NC-CN Marseille, BZC Schuurman Borculo-CO Jug Dubrovnik, BVC Steaua Roşie Belgrad-ZF Eger, Olympiakos Pireu-Spartak Volgograd , Partizan Belgrad-ASSD Brescia şi Galatasaray Istanbul-Sintez Kazan.

Cu pistoalele la fotbal

Meciul dintre echipele Tigre şi All Boys, programat duminică, în etapa a IV-a a turneului final al campionatului Argentinei, se va disputa cu porţile închise, ca urmare a decesului unui suporter al gazdelor, împuşcat într-o încăierare între fani. Schimbul de focuri dintre suporteri a avut loc într-o suburbie din nordul capitalei Buenos Aires şi a izbucnit după o ceartă pe bilete, înaintea partidei pe care Tigre a pierdut-o, duminica trecută, cu scorul de 3-2, în faţa formaţiei River Plate, în campionat. Suporterul decedat avea varsta de 40 de ani şi era unul dintre cei 13 fani spitalizaţi după schimbul de focuri. Conform statisticilor, 165 de suporteri au murit în Argentina din 1979.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.