Sport

Barca scufundată

Ziarul de Vrancea
21 feb 2013 523 vizualizări
Lipsită de antrenorul principal, FC Barcelona a pierdut cu 0-2 la Milano şi riscă pierderea calificării în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Cam cum ar arăta Liga Campionilor fără Real şi Barcelona, măcar în sferturi? Aceasta este întrebarea care şi-o pun majoritatea fanilor acestei competiţii de elită. După ce săptămana trecută, Real nu a realizat pe "Bernabeu" decat un 1-1 foarte puţin încurajator pentru retur, Barcelona a fost învinsă pe "San Siro" cu 0-2 de AC Milan, iar returul din Catalunya se anunţă neînchipuit de greu. Nu e uşor să dai trei goluri unei echipe italiene de varf, iar un gol milanez pe "Nou Camp" încurcă şi mai mult socotelile "extratereştrilor". La Milano, Barça a avut circumstanţe atenuante: antrenorul Tito Vilanova a rămas în SUA, în convalescenţă după operaţie, a lipsit David Villa din avanposturi, iar Messi nu s-a simţit prea bine pe postul de varf, deşi altădată a evoluat în această situaţie cu mai mult succes. Din aceste cauze, faimosul joc de posesie al Barcelonei n-a avut efecte pe tabela de marcaj. Ceva mai ambiţioasă şi puţin mai norocoasă, formaţia milaneză a punctat de două ori, prin Boateng ('57) şi Muntari ('81) şi este foarte posibil ca visul unui "Clasico" în finala Ligii Campionilor să fie din nou amanat.
Antrenorul milanezilor, Massimiliano Allegri este mulţumit şi precaut:  "Am meritat victoria, acum putem să ne calificăm, dar va fi foarte dificil. Am fi putut caştiga cu 3-0, dar ne-a lipsit ultima pasă de cateva ori. Jucătorii noştri au fost foarte buni în faza defensivă, nu le-au permis nimic adversarilor şi au reuşit să-l marcheze pe Messi. Este o seară frumoasă, dar nu ne-am calificat în sferturile de finală deocamdată. Ei nu au intrat în careu, nu au tras pe poartă, am reuşit să-i oprim. Trebuie să rămanem calmi, am caştigat un meci împotriva Barcelonei, numeni nu se aştepta, dar eu am crezut foarte mult că vom învinge", a spus Allegri.
Pe de altă parte, secundul Barcelonei, Jordi Roura, care a stat pe bancă la acest meci, recunoaşte slăbiciunile echipei sale:  "Milan a fost foarte bine organizată. în prima repriză am controlat jocul, dar nu ne-am putut crea atat de multe ocazii cate ne-am fi dorit. Rezultatul este acesta: un eşec, dar nu un dezastru", a spus Roura.
În cealaltă partidă disputată în optimi, la Istanbul, Galatasaray şi Schalke 04 au remizat, scor 1-1, golurile fiind înscrise de Burak Yilmaz ('12) şi Jones ('45). Turcii au dominat prima repriză, dar conform antrenorului Fatih Terim, au fost anesteziaţi de golul egalizator primit chiar înainte de pauză: "Dacă am fi caştigat cu 2-0 ar fi fost altceva. Am fi putut marca un al doilea gol. Însă golul primit cu puţin timp înainte de a merge la vestiare ne-a distrus moralul. Nu am fost foarte buni astăzi, trebui să acceptăm asta", a spus Fatih Terim, în timp ce omologul său de pe banca nemţilor, Jens Keller, spune că atmosfera fierbinte de pe stadion i-a afectat echipa:  "Am avut ocazii de gol. Am comis erori la nivel individual, care au stat şi la originea golului primit. Echipa a fost un pic afectată de atmosferă. Totuşi, am realizat, în această ambianţă formidabilă, o performanţă de care sunt mulţumit", a declarat Jens Keller.
Meciurile retur vor avea loc peste două săptămani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.