Sport

Ziua remizelor în Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
14 feb 2013 718 vizualizări
Ce-au spus antrenorii după partidele Şahtar Doneţk - Borussia Dortmund şi Real Madrid - Manchester United Rezultatul primei manşe a partidei dintre Şahtar Doneţk şi Borussia Dortmund (2-2) nu l-a mulţumit pe antrenorul gazdelor, Mircea Lucescu

"Sunt convins că am fi caştigat astăzi dacă aveam meciuri oficiale în campionat. Greşelile pe care le-am făcut sunt caracteristice echipelor care nu au meciuri oficiale.Uitandu-ne la meci, Borussia nu a arătat că ar fi mai puternică decat pentru că are partide disputate în campionat. Trebuie să analizăm ce o să facem în meciul retur. Ar fi păcat să pierdem şansa de a trece de Borussia", a spus Lucescu, care consideră rezultatul drept echitabil:  “Borussia a demonstrat că este o echipă foarte puternică, rapidă şi bine organizată. Să nu uităm că primul gol al lor a fost marcat după ce Cigrinski şi Fernandinho au alunecat, astfel că Lewandowski nu a avut decat să înscrie. La finalul meciului, adversarul a înscris din cauza unei noi erori de-a noastre. În primul rand, nu ar fi trebuit să trimită mingea în corner, deoarece ştiau că Borussia este foarte puternică la acest gen de faze. În plus, nu şi-au dat seama ce face Hummels, iar Piatov a stat pe linia porţii", a completat Lucescu.
Antrenorul echipei Borussia Dortmund, Jürgen Klopp s-a arătat mulţumit de rezultat: "Ne-am descurcat foarte bine azi. Echipa a controlat jocul. Cele două goluri le-am primit din cauza lipsei de concentrare, dar se mai întamplă. Am revenit de două ori în stil de mare echipă şi am jucat un fotbal foarte bun pentru perioade lungi de timp", a spus Klopp.
Cealaltă partidă disputată miercuri, Real Madrid - Manchester United s-a încheiat tot cu o remiză, care convine echipei britanice: "Cred că a fost un meci foarte interesant. Au fost ocazii de ambele părţi. David de Gea a avut trei sau patru intervenţii minunate, dar am şi ratat în cateva situaţii. Portarul Realului, Diego Lopez, a avut o interveniţie fantastică în ultimul minut, cand a respins în bară şutul lui Robin van Persie. A fost un meci interesant. Ne-am retras prea mult în prima repriză, iar Realul a avut multe acţiuni în preajma careului nostru şi nu e plăcut să vezi aşa ceva. După pauză, l-am retras pe Danny Welbeck în zona lui Xabi Alonso, iar jocul s-a schimbat complet. Trebuie să fiu mulţumit cu acest rezultat. Ne întoarcem pe Old Trafford cu un avantaj mare", a spus Ferguson, după care l-a lăudat pe Cristiano Ronaldo "Ce lovitură de cap. Incredibilă. Nu poţi să opreşti o aşa lovitură după o asemenea săritură", a completat Ferguson.
Antrenorul madrilenilor, José Mourinho, consideră că şansele de calificare în sferturi, răman egale:  "Am avut destule şanse de a marca mai mult decat un gol şi am deţinut iniţiativa pe toată durata partidei. Şansele sunt egale în continuare. în mod sigur putem înscrie un gol în deplasare. Nu cred că Manchester United, datorită culturii britanice, va evolua pe teren propriu aşa cum a făcut-o aici. Nu se vor mai apăra în zonă. Ne respectăm adversarii, au jucători buni, dar sunt încrezător. Real Madrid poate înscrie goluri şi să caştige meciuri în deplasare", a spus Mourinho.
Rezultate, marcatori: Şahtar Doneţk – Borussia Dortmund 2-2. Srna (’31), Douglas Costa (’68) / Lewandowski (’41), Hummels (’87); Real Madrid - Manchester United 1-1. Cristiano Ronaldo ('30) / Welbeck ('20). Partidele retur vor avea loc în ziua de 5 martie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.