Sport

Victorii de răsunet pentru romani

Ziarul de Vrancea
12 feb 2013 518 vizualizări
Monica Niculescu a trecut la Doha de fostul lider mondial Jelena Jankovic, iar Victor Hănescu a reuşit să-l învingă pe polonezul în plină ascensiune Jerzy Janowicz * Alexandra Dulgheru începe să-şi relanseze cariera în Columbia

Sorana Cîrstea (31 WTA) s-a calificat în turul secund al turneului de la Doha (2369 mii dolari). Ea a avut în primul tur o adversară destul de comodă, tunisianca Ons Jabeur (260 WTA, wild-card), scor 2-6, 6-3, 6-0 (77 minute). În turul doi, Sorana Cîrstea o va întalni pe Caroline Wozniacki (Danemarca), cap de serie numărul, care a trecut, cu scorul de 6-1, 6-2, de Mervana Salkic (Bosnia-Herţegovina). Însă surpriza pentru tenisul romanesc a fost realizată de Monica Niculescu, care a depăşit un fost lider mondial, Jelena Jankovic (Serbia), în prezent pe locul 25 WTA. Scorul a fost 6-4, 6-1, dar meciul a durat 90 de minute. Monica va avea o misiune dificilă şi în faza următoare, în care o va întalni pe a opta favorită, australianca Samantha Stosur, locul 9 WTA, care a stat în primul tur. În turul doi se mai află şi Simona Halep, care o va întalni pe Ana Ivanovic (Serbia, 13 WTA). La dublu, Monica Niculescu face pereche cu americana Varvara Lepchenko.
* Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru s-a calificat în turul II al turneului de la Cali (Columbia, 125 mii dolari). Alexandra, care ocupă locul 583 în topul WTA a învins-o cu 6-7, 7-5, 6-3 după două ore şi jumătate pe germana Dina Pfizennmaier (142 WTA). Romanca a intrat pe tabloul principal datorită unui wild-card, fiind caştigătoarea de anul trecut al turneului, însă de atunci, Alexandra s-a accidentat şi a lipsit opt luni din activitate, ceea ce i-a atras căderea vertiginoasă în clasament, ea ajungand cu doi ani în urmă pe poziţia 26 a topului mondial. În turul secund, Alexandra se va confrunta cu învingătoarea dintre Lara Arruabarrena (Spania, favorita nr. 2) şi americana Chiara Scholl. În turul secund este calificată şi Alexandra Cadanţu, care va juca împotriva canadiencei Stéphanie Dubois sau a kazahei Sesil Katatanceva, în timp ce Elena Bogdan a fost eliminată în calificări de poloneza Magda Linette (2-6, 7-6, 3-6).  La dublu, Elena Bogdan face pereche cu Alexandra Cadanţu, iar în primul tur vor întalni cuplul Sharon Fichman (Canada )/ Paula Gonçalves (Brazilia).
*  Victor Hănescu participă şi el la un turneu de mare valoare, Rotterdam (1.267.875 euro) şi în primul tur a obţinut o victorie remarcabilă în faţa favoritului nr. 7, polonezul Jerzy Janowicz. După o oră şi jumătate de tenis, Hănescu s-a impus cu 7-6, 6-3. Janowicz (22 de ani), surprinzător finalist la Paris Masters, în 2012, după ce a învins patru jucători din Top 20, se află în prezent pe locul 26 ATP. În turul următor, "Hane" îl va reîntîlni pe francezul Julien Benneteau, învingător asupra sa săptămana trecută, la Montpellier). Iniţial, Benneteau trebuia să-l întalnească pe Michaël Llodra, însă celălalt francez a renunţat la participare, iar Julien s-a calificat învingandu-l cu 6-3, 6-2 pe "lucky-loser-ul" german Tobias Kamke. La Rotterdam participă şi cei doi viitori adversari ai naţionalei Romaniei în Cupa Davis. Dacă numărul 1 olandez, Robin Haase a fost eliminat cu 2-6, 1-6 de letonul Ernests Gulbis, Igor Sijsling a realizat o uriaşă surpriză, dispunand cu 7-6, 4-6, 6-4 de francezul Jo-Wilfried Tsonga. Un rezultat demn de remarcat este victoria bulgarului Grigor Dimitrov în faţa australianului Bernard Tomic, scor 6-3, 3-6, 6-3.
*  Marius Copil (173 ATP)  l-a învins cu scorul de 7-5, 6-3, pe italianul Riccardo Ghedin, locul 260 ATP, jucător venit din calificări, în turul întai al turneului challenger de la Quimper (Franţa), cu premii de 42.500 de euro. Copil va evolua în manşa următoare împotriva învingătorului meciului dintre francezul Mathias Bourgue, locul 754 ATP, beneficiar al unui wild card, şi Gilles Muller din Luxemburg, locul 69 ATP şi cap de serie numărul doi. La dublu, perechea romano-cehă Andrei Dăescu/Jan Mertl s-a calificat în sferturi, graţie victoriei cu 4-6, 6-1, 12-10 în faţa slovacilor Karol Beck/Andrej Martin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.