Sport

Cupe la mijloc de săptămană

Ziarul de Vrancea
16 ian 2013 559 vizualizări
La meciul Real Madrid - Valencia, Cristiano Ronaldo era să se ia la bătaie cu antrenorul Mourinho * Inter s-a chinuit îngrozitor pe "San Siro" cu Bologna

Cupa Spaniei: Formaţia Real Madrid a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Valencia, într-un meci contand pentru prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei Spaniei.  Pentru Real Madrid au marcat Benzema ('37) şi Guardado ('73 - autogol). Finalul meciului a fost marcat de o dispută violentă între tehnicianul José Mourinho şi vedeta echipei, Cristiano Ronaldo. Cearta a început în vestiar, cand Ronaldo s-a plans că Mourinho l-a criticat repetat în timpul meciului, pentru mingile pierdute şi lipsa de implicare la presing. Tonul a devenit mai încins între cei doi la ieşirea din vestiar, şi a fost nevoie ca preşedintele Florentino Perez, alertat în legătură cu incidentul, să intervină pentru ca situaţia să nu degenereze.  Acesta e un nou incident în vestiarul lui Real, după ce Mourinho l-a certat pe Angel di Maria în seara egalului cu Osasuna (0-0). Presa se întreabă dacă tehnicianul îl va sancţiona pe cel mai bun jucător al său, Ronaldo. În trecut, acesta nu a fost convocat pentru un meci, după ce a criticat tactica ultradefensivă a lui Mourinho de la un joc cu Barcelona.
Cupa Italiei: Internazionale Milano, adversara CFR Cluj în 16-imile Ligii Europa, s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei, în urma victoriei de marţi, de pe teren propriu, scor 3-2, după prelungiri, în faţa echipei Bologna, în sferturile competiţiei.  Inter părea a-şi fi asigurat calificarea după ce, în min. 77, Rodrigo Palacio a dublat avantajul obţinut de Guarin, în min. 34. Însă Bologna a găsit forţa de a egala în ultimele minute, prin Diamanti ('80) şi Guarin  ('84). Meciul se îndrepta şi spre loviturile de departajare, însă în ultimul minut al prelungirilor, fundaşul Ranocchia a adus victoria echipei gazdă, la care fundaşul Cristian Chivu a fost rezervă.
Cupa Angliei: Sunderland, învinsă pe teren propriu de formaţia de a doua ligă, Bolton, scor 2-0, a fost singura grupate din prima divizie eliminată în cele nouă meciuri din 32-imile Cupei Angliei, rejucate, marţi, după o primă remiză în urmă cu zece zile. Singura confruntare între echipe de primă ligă s-a încheiat cu victoria formaţiei Queens Park Rangers pe terenul echipei West Bromwich (1-0). La West Bromwich, Gabriel Tamaş a evoluat pană în minutul 81. Alte rezultate din 32-imi: Birmingham - Leeds 1-2; Bournemouth - Wigan 0-1; Brentford - Southend 2-1; Leyton Orient - Hull 1-2; Milton Keynes - Sheffield Wednesday 2-0; Stoke - Crystal Palace 4-1; Blackpool - Fulham 1-2.
Cupa Ligii Franţei: Formaţia Saint-Etienne, fără Bănel Nicoliţă, accidentat, s-a calificat pentru prima oară în istorie în finala Cupei Ligii Franţei, în urma victoriei la loviturile de departajare, scor 7-6, din partida cu OSC Lille. Saint-Etienne va întalni la 20 aprilie, pe Stade de France, caştigătoarea din cealaltă semifinală care se dispută între Rennes şi Montpellier. Este a treia oară în această ediţie a Cupei Ligii cand Saint-Etienne se califică mai departe la loviturile de departajare, după victoriile din meciurile cu Lorient, în 16-imi, şi PSG, în sferturi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.