Sport

Liga I avansează în topul IFFHS

Ziarul de Vrancea
9 ian 2013 571 vizualizări
Liga I ocupă locul 14, cu 657 de puncte, în clasamentul celor mai puternice campionate din lume în 2012, întocmit şi publicat de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). Cel mai puternic campionat este cel al Spaniei, urmat de cele din Brazilia şi Germania.

Între primele zece locuri se află cinci campionate din Europa, Spania, Germania, Italia, Anglia, Franţa şi Olanda. În zona este europeană, Ucraina are cea mai tare ligă, urmată îndeaproape de Rusia.  Romania, Grecia şi Turcia sunt la egalitate de puncte. În clasamentul pe anul 2010, Liga I din Romania, ocupa locul 23, iar în 2011, locul 20.
Radu a înscris în Cupa I(taliei
Fundaşul Ştefan Radu a marcat un gol pentru echipa sa, Lazio Roma, care s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), formaţia Catania, în sferturile de finală ale competiţiei. Radu, care a jucat pană în minutul 86, a deschis scorul în minutul 30 cu o lovitură de cap. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost marcate de Hernanes, în minutele 61 şi 90^1.

Scandal la reunire


Aproximativ 30 de suporteri dinamovişti au fost prezenţi, ieri, la primul antrenament din 2013 al formaţiei conduse de Cornel Ţălnar, aceştia scandand lozinci împotriva acţionarilor pe care îi consideră vinovaţi pentru situaţia financiară dificilă în care se găseşte clubul alb-roşu. Fanii au scandat în mai multe randuri "Plecaţi cu toţii", contestandu-i de asemenea şi pe agenţii de jucători Ioan şi Victor Becali. Singurii faţă de care suporterii şi-au arătat susţinerea au fost jucătorii dinamovişti. La reunirea lotului echipei Dinamo au fost prezenţi 24 de fotbalişti. După cum a anunţat antrenorul Ţălnar, din lotul echipei nu mai fac parte fundaşul Paul Keba Koulibaly şi mijlocaşul Edgar Alvarez


Un stelist de odinioară a trecut în nefiinţă


Fostul jucător al echipei Steaua în perioada 1963-1966, Cornel Pavlovici, a decedat, marţi, la varsta de 69 de ani, informează site-ul oficial al grupării "roş-albastre". Pavlovici, poreclit "Pavca", a fost în sezonul 1963/1964, golgeterul primei ligi, la egalitate cu dinamovistul Titi Frăţilă. Cornel Pavlovici a ocupat locul doi în clasamentul golgeterilor la Jocurile Olimpice din 1964, de la Tokyo, unde Romania s-a clasat pe poziţia a cincea.


Petrache se întoarce la rugby


Biroul Federal al FR de Rugby a aprobat, marţi, în unanimitate, propunerea privind reluarea prerogativelor funcţiei de preşedinte al FRR de către Alin Petrache şi a convocat Adunare Generală de alegeri pentru data de 8 februarie, ora 11.00, la sala de reuniuni a COSR. Petrache, actualmente deputat din partea USL în Colegiul 15 Bucureşti, a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte al ANST pană la finalul anului 2012. Apoi, ANST a fost transformat în MTS, Petrache fiind unul dintre candidaţii la postul de preşedinte, însă în această funcţie a fost numit Nicolae Bănicioiu. De asemenea, Biroul Federal a aprobat schimbarea lui Paul Bărgăunaş din funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitri şi numirea lui Valeriu Toma în această funcţie.

Recormanul pasatorilor în NBA

Baschetbalistul canadian al echipei Los Angeles Lakers, Steve Nash, a devenit al cincilea jucător din istoria NBA care a depăşit 10.000 de pase decisive în carieră, cifră atinsă, marţi, în partida pierdută, în deplasare, cu scorul de 112-125, în faţa formaţiei Houston Rockets. Conducătorul de joc al echipei din Los Angeles a reuşit zece pase decisive în meciul cu Houston şi a ajuns la 10.005 pase decisive în 1.162 de partide. Nash, în varstă de 38 de ani, a jucat în cariera sa la Phoenix Suns (1996-1998 şi 2004-2012) şi la Dallas Mavericks (1998-2004), iar din acest sezon a fost transferat la Los Angeles Lakers. Recordul de pase decisive în NBA este deţinut de John Stockton (15.806), urmat de Jason Kidd (11.969), Mark Jackson (10.334) şi Magic Johnson (10.141).

Un alt antrenor la Panathinaikos


Tehnicianul spaniol Fabri Gonzalez a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei Panathinaikos Atena, însă gruparea elenă nu a precizat durata contractului. Gonzalez, în varstă de 57 de ani, îl va înlocui pe argentinianul Juan Ramon Rocha, care a asigurat timp de o lună interimatul după demiterea portughezului Jesualdo Ferreira. Tehnicianul spaniol a reuşit promovarea formaţiei Granada din liga a treia în Primera Division şi a mai pregătit formaţia Racing Santander. Panathinaikos Atena, care traversează o criză financiară, are unul dintre cele mai slabe sezoane din istorie aflandu-se pe locul nouă în clasament, cu 20 de puncte, după disputarea a 16 etape. Pe de altă parte, clubul elen a anunţat încetarea contractului cu fundaşul francez Jean-Alain Boumsong, venit la Panathinaikos în vara anului 2010.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.