Sport

MOZAIC SPORTIV: Şi "U" Cluj a cerut insolvenţa

Ziarul de Vrancea
7 ian 2013 560 vizualizări
Tribunalul Comercial Cluj a înregistrat, la 3 ianuarie, dosarul înaintat de clubul condus de Ioan Mărginean privind începerea procedurii de insolvenţă a SC Fotbal Cluj Universitatea Cluj SA, societatea care administrează gruparea din Liga I

Universitatea Cluj, grupare care se confruntă cu mari probleme financiare, este al doilea club din Liga I care solicită deschidrea procedurii de insolvenţă după FC Rapid. Tribunalul Bucureşti a admis la 11 decembrie 2012 cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos. Instanţa a numit ca administrator judiciar pe Cristina Andronache, iar termenul limită pentru definitivarea tabelului creanţelor a fost fixat pentru 28 februarie 2013.


Nume noi la echipa de Fed Cup


Comitetul Director al Federaţiei Romane de Tenis a hotărat ca Marius Comănescu, fostul antrenor al jucătoarei Irina Begu şi director de turneu al BCR Ladies Open Romania în ediţiile 2011 şi 2012, să fie nominalizat pentru poziţia de căpitan nejucător al echipei de Fed Cup. Meciurile din Grupa I a zonei euro-africane se vor desfăşura în perioada 6-9 februarie în Israel, în oraşul Eilat, informează frt.ro. Comănescu va fi ajutat de către Daniel Dobre în poziţia de antrenor al echipei naţionale de senioare. De asemenea, Sever Dron, fostul antrenor al echipei de Fed Cup, a fost nominalizat ca director tehnic al FRT, poziţie din care va superviza activitatea loturilor naţionale de seniori, respectiv a echipelor de Cupa Davis şi Fed Cup, precum şi proiectele FRT implementate în vederea asigurării viitorului echipelor naţionale de seniori


Theodor Witting nu mai este


Fostul jucător roman de rugby Theodor Witting (76 ani), care a fost şi preşedinte al Comisiei de Arbitri a Federaţiei Romane de Rugby, a încetat din viaţă duminică. Witting a oficiat din postura de arbitru timp de trei decenii, din 1955 pană în 1985. În 1969 a devenit arbitru internaţional, iar în 1971 a fost numit preşedinte al Comisiei de Arbitri a FRR, funcţie pe care a ocupat-o pană în 1995. Ca jucător a debutat în 1951 la Metalul, a continuat la Constructorul, echipă alături de care a cucerit titlul de campion al ţării la juniori, în 1959 s-a transferat la Griviţa Roşie, iar ultimă echipă pentru care a jucat a fost Rapid Bucureşti.


Ratare la volei


Echipa naţională de volei masculin juniori a Romaniei a încheiat, luni, grupa D a calificărilor la Campionatul European din 2013 pe locul cinci, ratand biletele pentru turneul final. Echipa Romaniei a fost învinsă luni, de Olanda, în ultima partidă din grupa D, scor 2-3 (-21, 25, -23, 19, -17), după 129 minute de joc. În celelalte meciuri Romania a obţinut o singură victorie, 3-1 cu Lituania, şi a pierdut în faţa Austriei (1-3), Turciei (0-3) şi Spaniei (0-3). La turneul final al competiţiei s-au calificat doar primele două clasate din fiecare dintre cele cinci grupe


Cetăţenie refuzată


Preşedintele Lituaniei, Dalia Gribauskaite, a refuzat, ieri, să îi acorde cetăţenia statului baltic sportivei americane Isabella Tobias, partenera lui Deividas Stagniunas în probele de dans pe gheaţă, ceea ce afectează şansele patinatoarei de a participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. "După cum cu siguranţă înţelegeţi, suntem devastaţi", au reacţionat pe Facebook Isabella Tobias şi Deividas Stagniunas. Conform unei consiliere a preşedintelui lituanian, Rasa Svetikaite, Tobias nu a reuşit să îndeplinească toate condiţiile pentru a obţine cetăţenia statului baltic. "Conform legii, persoana care solicită cetăţenia trebuie să fi obţinut merite deosebite pentru statul lituanian. Cetăţenia nu poate fi acordată pentru reuşite viitoare. Cetăţenia nu este un cadou sau o recompensă naţională", a precizat Rasa Svetikaite, subliniind că legea cere ca persoanele care vor să devină cetăţeni ai Lituaniei să fie integrate în societatea lituaniană.Isabella Tobias, în varstă de 21 de ani, concurează în probele de dans pe gheaţă împreună cu Deividas Stagniunas din 2010, însă ea trebuie să fie cetăţean lituanian pentru a participat la JO sub culorile acestei ţări. Anul trecut, perechea Tobias-Stagniunas, ocupanta poziţiei 13 în clasamentul mondial, s-a clasat pe locul nouă la Campionatele Europene.


Sancţiuni pentru Lazio şi Tottenham


Uniunea Europeană de Fotbal a deschis, ieri, proceduri disciplinare împotriva cluburilor Lazio şi Tottenham Hotspur, după partida directă din grupele Ligii Europa, disputată la 22 noiembrie 2012, la Roma. Gruparea italiană Lazio Roma este anchetată pentru presupuse scandări rasiste ale fanilor şi pentru că suporterii au folosit petarde şi fumigene. Clubul englez Tottenham Hotspur este anchetat pentru incidentele create de fani la întalnirea de la Roma. Partida Lazio - Tottenham Hotspur, scor 0-0, s-a disputat în Grupa J a Ligii Europa. Ambele formaţii au obţinut calificarea în 16-imile de finală ale competiţiei.

Afară din lot


Jucătorul echipei Olympique Marseille, Andre Ayew, care nu s-a prezentat la naţionala Ghanei ieri, a fost exclus din lotul pentru Cupa Africii pe Naţiuni, din perioada 19 ianuarie-10 februarie, a anunţat selecţionerul Kwesi Appiah. "Am decis să-l exclud pe mijlocaşul Andre Ayew din lotul pentru CAN-2013. Deoarece Andre nu a fost în stare să se alăture echipei pentru a fi consultat de medicii noştri, am decis să lucrez doar cu jucătorii prezenţi", a declarat Kwesi Appiah.Săptămana trecută, Andre Ayew s-a accidentat şi a lipsit la meciul din 32-imile Cupei Franţei, caştigat, duminică, în faţa echipei Guingamp, scor 2-1, după prelungiri. Appiah a precizat că a primit un mail de la Olympique Marseille în care era informat că Ayew are probleme la muşchii ischiogambieri, dar că are acceptul clubului de a merge la naţionala Ghanei.CAN-2013 se desfăşoară în Africa de Sud, iar Ghana este în grupa B, alături de Mali, Niger şi Republica Democrată Congo.


A revenit Marcelo


Fundaşul brazilian al echipei Real Madrid, Marcelo, s-a antrenat din nou alături de coechipierii săi, ieri, după aproape trei luni de absenţă cauzată de o fractură la piciorul drept, a anunţat clubul madrilen. "Principala noutate de la antrenament a fost revenirea lui Marcelo, care s-a antrenat alături de coechipieri", a anunţat Real Madrid pe site-ul oficial. Marcelo, în varstă de 24 de ani, s-a accidentat la un antrenament cu naţionala Braziliei la mijlocul lunii octombrie şi a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.