Sport

MOZIAC SPORTIV: Drama lui Noe Hernandez

Ziarul de Vrancea
2 ian 2013 460 vizualizări
Sportivul mexican Noe Hernandez, medaliat cu argint la 20 km marş la Jocurile Olimpice la Sydney în 2000, şi-a pierdut ochiul stang şi este în stare gravă, după ce a fost împuşcat într-un club de noapte din Ciudad de Mexico.

 Hernandez, în varstă de 34 de ani, a fost operat de trei ori şi se află la terapie intensivă, a anuţat medicul Carlos Castillo Rangel. Sportivul se afla într-un club de noapte din Ciudad de Mexico în momentul în care trei bărbaţi înarmaţi au intrat şi au tras focuri de armă asupra clienţilor, ucigand două persoane şi rănind grav alte două. Hernandez a trecut al treilea linia de sosire în cursa de 20 km marş la Jocurile Olimpice de la Sydney, dar a obţinut în final medalia de argint, întrucat compatriotul său, Bernardo Segura, care a fost primul, a fost descalificat pentru marş neregulamentar. La Mondialele de la Paris, din 2003, Noe Hernandez s-a clasat pe locul IV


Însărcinată la muncă


Handbalista Polina Kuzneţkova, componentă a naţionalei Rusiei şi a echipei Zvezda Zvenigorod a anunţat că a evoluat însărcinată la CE din această lună, din Serbia, fără a resimţi efortul.  Kuzneţkova (25 de ani) a fost una dintre jucătoarele de bază ale naţionalei Rusiei, cu care s-a clasat pe locul 6 la CE încheiate în Serbia în urmă cu două săptămani. Evoluţia sa a fost foarte apreciată, handbalista primind titlul de cea mai bună extremă stanga de la Europene.  O veste şi mai bună a fost însă anunţată de jucătoarea lui Zvezda la finalul acestei săptămani. Ea a dezvăluit că este însărcinată, jucand la Europene în această stare. ''Am avut unele dovezi indirecte, dar nu le-am dat importanţă la Europene. Cand m-am întors acasă, sora mea mai mică m-a sfătuit să fac un test de sarcină. L-am făcut şi am avut un şoc, nu puteam să cred. Soţul meu Vova a avut aceeaşi reacţie. Am jucat la Europene în această stare, dar nu m-a influenţat cu nimic'', a declarat jucătoarea, care a mai spus că a fost felicitată de toate coechipierele, iar cele care sunt deja mame au început să-i dea sfaturi. Dublă campioană mondială cu echipa Rusiei, Polina Kuzneţkova şi-a întrerupt activitatea de performanţă după aflarea veştii că este însărcinată.


Villanova şi-a vizitat jucătorii


Antrenorul FC Barcelona, Tito Vilanova, operat la 20 decembrie, şi-a vizitat, ieri, jucătorii care se aflau la antrenament, a anunţat clubul catalan. Clubul a prevăzut două antrenamente, ieri, cu uşile închise, primul cu jucătorii care vor evolua pentru selecţionata catalană în meci amical cu Nigeria, iar al doilea cu ceilalţi jucători. Tito Vilanova, în varstă de 44 de ani, a fost operat, la 20 decembrie, la spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, după ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul în care i-a fost extirpată o tumoare, în 2011. Tito Vilanova a semnat în luna aprilie un contract pe doi ani cu FC Barcelona, după ce Josep Guardiola s-a retras de la conducerea tehnică.


Lauri pentru Neymar


Atacantul brazilian Neymar (Santos) a fost desemnat cel mai bun jucător din America de Sud pentru al doilea an consecutiv, în timp ce José Pekerman a obţinut titlul de cel mai bun antrenor, conform anchetei cotidianului uruguayan El Pais. Neymar i-a devansat pe peruanul Paolo Guerrero (Corinthians) şi pe brazilienii Lucas Moura (Sao Paulo), Ronaldinho (Atlético Mineiro) şi Fred (Fluminense). La antrenori, argentinianul José Pekerman, selecţionerul Columbiei, i-a devansat pe Alejandro Sabella (Argentina) şi pe Adenor Bacchi 'Tite' (Corinthians).


Schimbare de antrenor în prima zi a anului


Preşedintele grupării Deportivo La Coruña, Augusto Cesar Lendoiro, a anunţat, duminică seară, demiterea antrenorului José Luis Oltra. "Considerăm că este perioada ideală pentru o astfel de schimbare", a declarat Lendoiro. Oltra, 43 de ani, era în funcţie din 2011. În locul său, a fost numit la "lanterna" din Primera Division, portughezul Domingos Paciencia.  "Este o mandrie să antrenez această echipă. Îmi doresc foarte mult să reuşim să ne menţinem în prima ligă", a declarat Paciencia, care a împlinit ieri 44 de ani.  Paciencia a mai antrenat echipele União Leiria, Academica Coimbra, Sporting Braga şi Sporting Lisabona. Cu Braga a ajuns pană în finala Europa League.


Mandzukic, cel mai bun fotbalist croat


Atacantul echipei Bayern München, Mario Mandzukic, a fost desemnat, duminică, cel mai bun fotbalist al Croaţiei de un juriu format din foşti internaţionali şi antrenori croaţi. Mandzukic, 26 de ani, a marcat nouă goluri pentru Bayern în prima parte a acestui sezon. El a marcat trei goluri la Euro-2012 pentru Croaţia.
Ferrer, forfait din Cupa Davis
Tenismanul David Ferrer nu va evolua pentru Spania în meciul cu echipa Canadei, din primul tur al Cupei Davis. "Este doar din cauza calendarului. David va juca la Doha, la Auckland, la Openul Australiei şi nu poate pleca apoi pană în Canada. Să nu uităm că în acest an David nu a avut decat cinci zile de vacanţă, este epuizat şi trebuie să aibă grijă de el", a declarat agentul jucătorului, Albert Molina. Spania, finalista ediţiei 2012, întalneşte Canada, la Vancouver, în perioada 1-3 februarie.


Doi fotbalişti argentinieni dopaţi


Lucas Bernardi şi Gustavo Canales, doi fotbalişti din prima ligă argentiniană, au fost depistaţi pozitiv şi au fost suspendaţi provizoriu de către federaţia argentiniană (AFA). AFA a anunţat pe site-ul oficial că membrii Comisiei de Disciplină nu au comunicat sancţiunea definitivă împotriva lor, deoarece nu dispun de toate elementele în acest caz. Bernardi evoluează la Newell's Old Boys, iar Canales joacă la Arsenal.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.