Sport

Drama lui Tito Vilanova

Ziarul de Vrancea
19 dec 2012 623 vizualizări
Antrenorul echipei FC Barcelona, Tito Vilanova, al cărui cancer a recidivat, se va retrage din postul pe care îl deţine, gruparea catalană urmand să caute un înlocuitor pentru restul sezonului, informează presa internaţională.

În varstă de 44 de ani, Vilanova a suferit în noiembrie 2011 o operaţie în cadrul căreia i-a fost îndepărtată o tumoră de la glanda parotidă, însă boala a recidivat, potrivit presei spaniole. Citand surse medicale, cotidianul catalan Sport a scris, ieri că  Tito Vilanova, va fi supus unei intervenţii chirurgicale, astăzi, după ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul în care i-a fost extirpată o tumoare. Tito Vilanova a semnat în luna aprilie un contract pe doi ani cu FC Barcelona, după ce Josep Guardiola s-a retras de la conducerea tehnică. FC Barcelona are nouă puncte avans în Primera Division şi a început deja tratativele pentru înlocuirea lui Vilanova. Conferinţa de presă programată pentru ieri a fost anulată, ca urmare a acestei veşti. Sub conducerea lui Vilanova, FC Barcelona a reuşit cel mai bun start din istoria Primera Division, înregistrand 15 victorii şi un egal în cele 16 etape disputate. De asemenea, gruparea catalană este calificată în optimile Ligii Campionilor.
Urcăm patru locuri
Echipa naţională a Romaniei a urcat patru poziţii şi se află pe locul 33, cu 700 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna noiembrie, dat publicităţii, miercuri, pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial. Adversarele Romaniei în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 ocupă următoarele poziţii: Olanda - locul 8 (1.124 de puncte), în coborare o poziţie, Ungaria - locul 32 (750 de puncte), în coborare două poziţii, Turcia - locul 40 (627 de puncte), în coborare două poziţii, Estonia - locul 86 (425 de puncte), în coborare două poziţii, Andorra - locul 204 (11 puncte), în coborare o poziţie. Pe primul loc se menţine campioana mondială şi europeană Spania, cu 1.606 puncte, urmată de Germania (1.437 de puncte) şi de Argentina (1.290 de puncte). Surprinzător, echipa Braziliei se află pe locul 18, în urma unor ţări precum Ecuador, Côte d'Ivoire sau Mexic.

Marica, pasă de gol pentru Huntelaar
Echipa Schalke 04 Gelsenkirchen a fost eliminată, ieri, din Cupa Germaniei, după ce a pierdut cu 1-2, pe teren propriu, în faţa echipei FSV Mainz, într-un meci din faza optimilor. Oaspeţii au înscris primii, prin Caligiuri ('30), iar în min. 75, Huntelaar a egalat din pasa romanului Ciprian Marica (integralist în acest meci). Însă după opt minute, Nicolai Müller a înscris golul victoriei echipei oaspete. Alte rezultate din optimi: Karlsruhe - Freiburg 0-1; Augsburg - Bayern 0-2; Kickers Offenbach - Fortuna Düsseldorf 2-0.

Un palestinian la CFR
Atacantul chilian de origine palestiniană Daud Jared Gazale va semna un contract cu campioana Romaniei, CFR Cluj, a anunţat, ieri, cotidianul Diario Vasco. "¡A Rumanía, Adiósss!", a postat jucătorul în varstă de 28 de ani, pe contul său de Twitter. Gazale, de opt ori internaţional chilian, şi-a reziliat, în acestă lună, contractul cu Universidad Católica de Santiago, echipă pentru care a marcat 3 goluri în 19 partide disputat în ultimul sezon. El a mai jucat la echipele Deportes Concepción, Colo Colo şi Huachipato.


"Ibra" votează cu Iniesta
Atacantul suedez al echipei Paris Saint-Germain, Zlatan Ibrahimovic, a declarat, că l-a votat pe mijlocaşul formaţiei FC Barcelona, Andres Iniesta, pentru Balonul de Aur, dar a precizat că argentinianul Lionel Messi este favorit şi în acest an la caştigarea trofeului. "L-am votat pe Iniesta pentru că a caştigat Campionatul European şi a făcut o treabă extraordinară la Barcelona. Sper să caştige. Trebuie să se înţeleagă că Messi nu marchează singur. Este adevărat că, individual, este cel mai bun fotbalist, dar este foarte mult ajutat de coechipieri. Cu toate acestea, Messi este marele favorit la caştigarea Balonului de Aur şi în acest an", a spus Ibrahimovic. Pe langă Andres Iniesta şi Lionel Messi, pentru Balonul de Aur 2012 a mai fost nominalizat atacantul portughez al formaţiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo. Balonul de Aur se va decerna în ianuarie 2013.
OK de la medic
Fundaşul echipei FC Barcelona Eric Abidal, care a suferit un transplant de ficat în luna aprilie, a primit avizul medicilor pentru a începe antrenamentele, a anunţat, cotidianul Marca. Fotbalistul francez în varstă de 33 de ani a fost operat în 2011 de o tumoare la ficat, iar în luna aprilie a acestui an a suferit un transplant de ficat. Medicii au anunţat că transplantul a reuşit, iar jucătorul îşi poate relua antrenamentele. Clubul catalan nu a dat niciun comunicat în acest sens. Eric Abidal a declarat, duminică, că are ca obiectiv revenirea în competiţie, însă nu vrea ca acest lucru să-i afecteze sănătatea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.