Sport

Ungur, învins în finală, iar Hănescu în semifinale

Ziarul de Vrancea
2 dec 2012 390 vizualizări
Tenismanul Adrian Ungur a ajuns în finala turneului Challenger Tour Finals de la São Paulo, în timp ce Victor Hănescu s-a oprit în semifinale.

Calificaţi ambii din grupe, cei doi au avut evoluţii diferite în semifinale: Ungur (112 ATP) l-a învins cu 6-4, 6-1 pe slovenul Aljaz Bedene (98), în timp ce Hănescu (64) a pierdut cu 6-7, 2-6 în faţa argentinianului Guido Pella (126). Finala a fost caştigată de Pella după un meci obositor de două ore şi jumătate cu 6-3, 6-7, 7-6. Pella şi Ungur s-au întalnit şi în grupă, romanul caştigand atunci cu 4-6, 7-6, 7-6. Cu această victorie, argentinianul a ajuns în premieră în Top 100 ATP.
Un adversar pentru Bute
Pugilistul roman Lucian Bute, deţinător al centurii NABF la categoria semigrea, ar putea boxa în luna martie cu dominicanul Edwin Rodriguez, informează boxingnews24.com. Potrivit sursei citate, Bute ar putea ajunge să boxeze cu Rodriguez pentru ca britanicul Carl Froch, campionul IBF la categoria supermijlocie, să obţină revanşa cu danezul Mikkel Kessler, care l-a învins în 2010. "Însă aceste planuri nu vor funcţiona dacă federaţia internaţională nu va accepta ca Froch să nu boxeze în următorul său meci cu challenger-ul Adonis Stevenson. Dacă federaţia nu va fi de acord, atunci Froch va trebui să boxeze cu Stevenson. Însă dacă Froch va avea mai întai meciul cu Kessler, atunci Bute va putea să îşi facă de lucru boxand cu Edwin Rodriguez, în martie", menţionează boxingnews24.com. Edwin Rodriguez are în palmares 22 de victorii, dintre care 15 înainte de limită

A cincea cupă pentru rugbiştii băimăreni


Echipa CSM Ştiinţa Baia Mare a caştigat, sambătă, Cupa Romaniei la rugby, învingand în finală, cu scorul de 9-3 (3-3), formaţia CSA Steaua Bucureşti. Punctele învingătorilor au fost reuşite de Michael Wiringi, care a reuşit trei lovituri de pedeapsă. Pentru Steaua a punctat Florin Vlaicu, tot cu o lovitură de pedeapsă. CSM Ştiinţa Baia Mare a caştigat Cupa Romaniei pentru a cincea oară.

Una caldă, una rece


Naţionala de polo under 18 a Romaniei a obţinut duminică prima victorie din grupa C, scor 11-4 (3-0, 2-0, 4-2, 2-2) cu Iran, la CM de la Perth.  Tricolorii se află la primul succes în grupă, după un debut nefericit cu Grecia, sambătă, scor 5-8 (2-2, 1-1, 1-2, 1-3).  CM de la Perth are loc între 1-9 decembrie, Romania evoluand în grupa C, cu Grecia, Iran, Uzbekistan (astăzi) şi Trinidad Tobago (maine).


Petrescu face minuni la Moscova

Formaţia Dinamo Moscova, antrenatăde Dan Petrescu, a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (2-0), echipa Rubin Kazan, într-un meci din etapa a XVIII-a a campionatului Rusiei. Golurile au fost înscrise de Iusupov ('20), Dzsudzsak ( '30 )şi Kuranyi ('70). Adrian Ropotan a fost rezervă la Dinamo Moscova. "Eram îngrijorat în legătură cu acest meci, astfel că ne-am pregătit foarte bine. Dedic această victorie suporterilor. A fost greu să caştigăm fără ei", a declarat Dan Petrescu, făcand referire la faptul să jocul s-a disputat fără spectatori. Echipa antrenată de Dan Petrescu ocupă locul IX în clasamentul campionatului rus, cu 27 de puncte. Lider este formaţia ŢSKA Moscova, care are 40 de puncte (17 jocuri).Reamintim că Dan Petrescu a preluat echipa moscovită de pe ultimul loc al clasamentului.

Grupă cu Brazilia şi Italia


Reprezentativa Braziliei va evolua în grupa A la Cupa Confederaţiilor, alături de Japonia, Mexic şi Italia, în timp ce campioana mondială Spania va juca în grupa B, din care mai fac parte Uruguay, Tahiti şi următoarea campioană a Africii, conform tragerii la sorţi ce a avut loc sambătă. Primul meci al competiţiei se va disputa în data de 15 iunie 2013, pe stadionul naţional din Brasilia, între echipele Braziliei şi Japoniei. Cea de-a noua ediţie a Cupei Confederaţiilor va avea loc în Brazilia, în perioada 15-30 iunie 2013.


Wenger nu-i de acord cu Platini


Tehnicianul formaţiei Arsenal Londra, Arsène Wenger, a declarat că nu este convins de planul UEFA privind mărirea numărului echipelor participante în Liga Campionilor de la 32 la 64, precizand că un astfel de format ar crea probleme şi ar face ca nivelul competiţiei să scadă. "Nu sunt convins, deoarece deja sunt probleme privind audienţa, în faza grupelor. Cred că ar fi mai multe probleme şi că nivelul ar fi mai scăzut. Ar însemna crearea unui campionat european complet. Ar fi şi în detrimentul ligilor naţionale şi ar putea face să scadă interesul faţă de fazele finale ale LC. Ar fi o ligă europeană", a afirmat Wenger pentru site-ul oficial al clubului Arsenal. Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat în această săptămană că forul continental plănuieşte o reformă a cupelor europene pentru 2015.


Demitere la Valencia


Clubul Valencia a anunţat, sambătă seară, că a pus capăt colaborării cu tehnicianul argentinian Mauricio Pellegrino, după înfrangerea din meciul de pe teren propriu cu Real Sociedad, scor 2-5. "După meci am avut un schimb de opinii, am discutat şi am hotărat să îl demitem pe antrenorul Mauricio Pellegrino", a declarat preşedintele grupării, Manuel Llorente. El a motivat demiterea lui Pellegrino prin rezultatele dezamăgitoare înregistrate de Valencia de la începutul sezonului: "Am văzut rezultatele din deplasare ale echipei, dar încă nu luasem o decizie. Ne gandeam că echipa va reacţiona, că va arăta altceva decat a arătat la Malaga (n.r. - înfrangere cu scorul de 0-4). După analiza meciului din această seară şi avand în vedere evoluţia lucrurilor, am decis să renunţăm la serviciile antrenorului".Directorul sportiv Braulio Vazquez a precizat că deocamdată nu există o variantă pentru postul de antrenor. Valencia ocupă locul 12 în clasamentul campionatului Spaniei, cu 18 puncte obţinute în 14 etape (5 victorii, 3 remize, 6 înfrangeri).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.