Sport

Un gruzin printre olteni

Ziarul de Vrancea
22 nov 2012 618 vizualizări
Atacantul Gheorghi Alaverdaşvili a semnat un contract valabil şase luni, cu opţiune de prelungire pentru încă doi ani, cu gruparea Pandurii Targu Jiu, a anunţat, ieri, site-ul oficial al clubului gorjean

Fotbalistul georgian de 25 de ani a sosit în probe la Pandurii cu o săptămană în urmă, fiind liber de contract "E un jucător care a stat o săptămană în probe la Targu Jiu. Intenţionam, împreună cu staff-ul tehnic şi antrenorul Petre Grigoraş, ca el să vină cu noi în cele două stagii de pregătire sau cel puţin într-un stagiu şi să ne pronunţăm după aceea, pentru că acolo se vede cand foloseşti jucătorul la meciurile amicale. Nu a acceptat acest lucru şi a acceptat pană la urmă un contract pană în vară, pot să spun simbolic, cu opţiune de prelungire pe încă doi ani dacă jucătorul va corespunde", a declarat preşedintele clubului Pandurii, Eugen Pîrvulescu.  Gheorghi Alaverdaşvili a evoluat ultima dată la FK Banga Gargzdai din prima ligă din Lituania, fiind şi internaţional de tineret al Georgiei. El a mai jucat la echipe din Georgia, Finlanda şi Portugalia.

Record demenţial în baschet

Baschetbalistul american Jack Taylor, 21 de ani, a marcat 138 de puncte în timpul unui meci din campionatul univeristar al SUA (NCAA), caştigat de echipa sa cu scorul de 179-104. Jucătorul univeristăţii din Grinell (statul Iowa) a aruncat la coş de 108 ori (79 la sută dintre aruncările echipei sale) în cele 36 de minute în care a evoluat, în meciul cu formaţia Faith Baptist Bible, cea ce înseamnă una la fiecare 20 de secunde în medie, 52 dintre aruncările sale aducand puncte. El a înscris de 27 de ori de trei puncte din 71 de încercări şi a marcat 7 din cele 10 aruncări libere executate. "Antrenorul mi-a spus la pauză că am marcat 58 de puncte, echipa a fost foarte încrezătoare în mine şi coechipierii au continuat să-mi paseze. Le mulţumesc", a declarat Taylor la postul ESPN. Cele 138 de puncte reprezintă un record al NCAA, 25 de puncte în plus faţă de vechiul record, care data din 1954, cand Bevo Francis de la univeristatea din Rio Grande a înscris 113 puncte. în NBA, recordul este deţinut de Wilt Chamberlain, care în 1962 a reuşit 100 de puncte.

Verdict: 3-0 pentru Zenit

Federaţia Rusă de Fotbal a omologat partida Dinamo Moscova- Zenit Sankt Petersburg din campionat cu scorul de 3-0, după ce un suporter al oaspeţilor a aruncat o petardă care l-a lovit pe portarul formaţiei pregătite de Dan Petrescu, Anton Şunin. Totodată, Zenit va juca două partide fără spectatori şi va plăti o amendă de 15.000 de euro. La randul lor, gazdele vor evolua un meci fără spectatori şi vor plăti o penalitate de 14.500 de euro, pentru deficienţe de organziare. În urma acestui rezultat, Dinamo Moscova este pe locul X, cu 21 de puncte, iar Zenit ocupă locul III, cu 33 de puncte. Pe primul loc se află ŢSKA Moscova, cu 39 de puncte.

Lysacek a fost operat
Campionul olimpic Evan Lysacek a fost operat cu succes, marţi, la Los Angeles, după ce a suferit o ruptură musculară în partea inferioară a abdomenului, această intervenţie chirugicală urmand să-l ţină departe de patinoar timp de şase săptămani, a anunţat Federaţia Americană de Patinaj Artistic. Această nouă problemă fizică îl va împiedica pe sportivul american în varstă de 27 de ani să revină în competiţiile oficiale. El nu a mai concurat după ce a caştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Vancouver, în februarie 2010, iar acum riscă să rateze şi participarea la Campionatele Naţionale. După ce a luat o pauză în cariera sa în sezonul 2011, Lysacek intenţiona să revină în activitate la competiţia Skate America de la Kent (statul Washington), dar o accidentare la abdomen l-a împiedicat să concureze. Americanii contează pe Lysacek, campion mondial în 2009, pentru a completa cota de trei locuri la Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014. Sportivii obţin califcarea la JO în urma evoluţiilor de la Campionatele Mondiale din 2013.

Ligă feminină de soccer în SUA

O ligă feminină de fotbal profesionist va fi reînfiinţată în SUA anul viitor, cu susţinerea financiară a federaţiilor din Canada şi Mexic, a anunţat, ieri, preşedintele Federaţiei Americane de Fotbal (US Soccer), Sunil Gulati. În acest campionat ar urma să evolueze opt echipe (Boston, Chicago, New York, New Jersey, Kansas City, Washington, Seattle şi Portland), iar salariile jucătoarelor vor fi suportate de federaţiile din SUA, Canada şi Mexic.  Potrivit acestui nou sistem, pană la 24 de componente ale echipei naţionale a SUA vor avea salariile achitate de federaţia americană. Forul canadian şi cel mexican vor aface acelaşi lucru pentru 16, respectiv 12 jucătoare. în final, un club nu va avea de plătit decat 7-8 jucătoare din lot. După anul 2000, două ligi feminine profesioniste au eşuat în SUA, în condiţiile în care niciuna nu a durat mai mult de trei sezoane.

Căpitan fără nume

Carsten Arriens a fost numit căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Germaniei, la trei săptămani după ce Patrick Kühnen a demisionat, a anunţat, Federaţia Germană de Tenis (DTB). DTB a preferet a soluţie internă, pe antrenorul federal Arriens, un fost jucător fără o carieră deosebită ca tenismen profesionist, în detrimentul unor nume cunoscute, cum ar fi Rainer Schüttler, fost numărul 5 ATP, sau Alexander Waske. Kuhnen a demisionat la finalul lunii octombrie, plangandu-se de lipsa de susţinere din partea federaţiei. Germania, care a caştigat ultima dată Cupa Davis în 1993, a reuşit să se menţină în Grupa Mondială, după ce a învins în septembrie Australia, scor 3-2. În 2013, jucătorii germani vor întalni Argentina în primul tur al competiţiei.

O bancă arabă cumpără Leeds United

O bancă de investiţii din Dubai, GFH Capital, va achiziţiona clubul Leeds United, locul 18 în a doua ligă engleză şi campioana Angliei în 1992, începand cu 21 decembrie, a anunţat, ieri, Ken Bates, deţinătorul grupării, care va rămane preşedinte pană la finalul sezonului. Ken Bates, în varstă de 80 de ani, care a preluat Leeds în ianuarie 2005, rămane în funcţie pe "perioada de tranziţie", pentru a le permite noilor proprietari să cunoască mai bine clubul. GFH, filială a băncii "Bahraïn Gulf Finance House, "va creşte capitalul clubului şi va aduce fonduri pentru întărirea echipei", iar, potrivit lui Bates, Neil Warnock va rămane antrenor. Tranzacţia ar ajunge la 52 de milioane de lire sterline (65 de milioane de euro), conform presei britanice. Leeds, club fondat în 1919, a caştigat de trei ori campionatul Angliei (1969, 1974, 1992), a caştigat Cupa Angliei în 1972, şi Cupa UEFA de două ori, în 1968 şi 1971, înainte de a retrograda pană în a treia ligă, şi de a promova în divizia secundă, în 2010.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.