Sport

MOZAIC SPORTIV: Froch vrea să lupte cu Bute

Ziarul de Vrancea
15 nov 2012 518 vizualizări
Campionul mondial în versiunea IBF, britanicul Carl Froch, i-ar putea oferi revanşa pugilistului Lucian Bute într-o gală ce va avea loc la 30 martie 2013, în Montreal

Managerul britanicului, Eddie Hearn, a declarat că lupta cu Bute va avea loc datorită contractului. "Suntem obligaţi de contract la o revanşă cu Bute la Montreal şi o vom onora. Vrem să mergem la Montreal pentru acea luptă, va fi transmisă de televiziunile americane şi vor fi 20.000 de oameni la Bell Centre", a afirmat Hearn, pentru Sky Sports News HD. Pe de altă parte, IBF a anunţat că Froch poate pierde centura IBF dacă nu va accepta să-l întalnească pe challengerul obligatoriu, americanul Adonis Stevenson. "El poate cere o excepţie în cazul lui Bute sau să ceară să unifice centurile cu Andre Ward. Dacă excepţia este refuzată şi nu vrea să lupte cu Stevenson, atunci ar trebui să renunţe la titlul IBF", a precizat, pentru boxingscene.com, purtătorul de cuvant al IBF, Jeanette Salazar.

Excluderea Craiovei - decizie anulată

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea Universităţii Craiova de suspendare a Hotărarii AG a FRF din 14 mai 2012, pană la o soluţie definitivă în speţa în care gruparea olteană a solicitat anularea deciziei din 20 iulie 2011 a Comitetului Executiv al FRF, din 20 iulie 2011, în care s-a decis excluderea provozorie a grupării patronate de Adrian Mititelu, pană la soluţionarea irevocabilă a cauzei. Instanţa a respins excepţia inadmisibilităţii cauzei formulată de Federaţia Romană de Fotbal în această cauză. Astfel, instanţa a suspendat soluţionarea acţiunii în anulare pană la soluţionarea irevocabilă a dosarului în care Universitatea Craiova a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia de anul trecut a Federaţiei Romane de Fotbal de dezafiliere a clubului. Decizia de ieri a Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Garda Financiară a descins la Paszkany

Finanţatorul clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, spune că Garda Financiară verifică transferurile lui Lacina Traoré şi Mikael Dorsin, dar el nu îşi face nicio grijă, deoarece toate actele sunt în regulă . "Clubul de fotbal CFR  are toate serviciile de contabilitate, economice, juridice, externalizate, există o companie de contabilitate şi audit financiar care se ocupă de aceste probleme. Cei de la Garda Financiară au cerut nişte documente, le-au pus la dispoziţie. Este vorba de documente de transfer la jucătorii Traoré şi Dorsin, eu nu mă ocup de chestia asta", a spus Paszkany. Paszkany a afirmat că toate actele clubului sunt în regulă şi că el nu îşi face nicio grijă în privinţa verificărilor.  El a afirmat că, de altfel, clubul a pierdut bani în momentul în care Traoré a fost transferat de la Kuban Krasnodar la Anji Mahacikala.

Torje n-are treabă cu prostituţia

Fotbalistul Gabriel Torje a fost audiat ieri, de procurorii DIICOT în dosarul prostituţiei de lux, în care sunt cercetate Andreea Marta, soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, şi sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Fotbalistul a recunoscut că a fost audiat, dar nu a dezvăluit motivul, precizand că nu este vorba de proxenetism. "Nu pot să vorbesc. Nu e de transfer, nu e de proxenetism, e cu totul şi cu totul altă chestie, sunt în calitate de martor.Erau nişte covorbiri telefonice de-ale mele cu o persoană şi trebuia să vin acolo pentru a da o declaraţie scurtă, pentru a-mi vedea liniştit de treabă la Granada. Pană la urmă tot trebuia să vin o dată să dau o declaraţie. N-am nici o implicare. Este o informaţie falsă care a apărut de acolo. Am fost la procuratură. Am fost astăzi pentru că acum am avut timp. Acum plec înapoi în Spania", a spus Torje.

Fundaţia Armstrong nu mai există

Fundaţia de luptă împotriva cancerului, fondată în 1997, de Lance Armstrong, şi-a schimbat numele pentru a se delimita de fostul ciclist, care şi-a pierdut cele şate titluri caştigate în Turul Franţei, în urma unui scandal de dopaj. Astfel, "Fundaţia Lance Armstrong" se va numit oficial "Fundaţia Livestrong", titlulatură sub care era cunoscută de mulţi ani. Fostul rutier american în varstă de 41 de ani a demisionat din Consiliul de Administraţie al fundaţiei sale la 4 noiembrie, la aproape trei săptămani după ce renunţase la funcţie de preşedinte al acestei organizaţii caritabile. Schimbarea numelui a fost aprobată de autorităţile din statul Texas la 30 octombrie, a precizat Katherine McLane, un purtător de cuvant al fundaţiei.

Antrenor spaniol la Bruges

Tehnicianul spaniol Juan Carlos Garrido a semnat un contract cu FC Bruges valabil pană la finalul sezonului, cu posibilitate de prelungire pe încă un an, a anunţat, joi, gruparea belgiană. Garrido, 43 de ani, îl înlocuieşte pe belgianul Georges Leekens, demis la 4 noiembrie. Antrenorul spaniol s-a remarcat prin performanţa înregistrată cu Villarreal în sezonul 2010/2011, cand echipa sa a ocupat locul IV în campionatul spaniol şi s-a calificat în semifinalele Ligii Europa. După un început slab de sezon în ediţia 2011/2012, el a fost demis la finalul lunii decembrie trecut. Garrido a petrecut zece ani la Villarreal, fiind antrenor la toate eşaloanele clubului spaniol. FC Bruges, care are ca obiectiv caştigarea titlului în Belgia, ocupă locul 8 cu 22 de puncte, după 15 etape, fiind la 9 puncte de liderul clasamentului, Anderlecht.

Ucis în faţa magazinului

Jacques Nacer, membru al Consiliului de Administraţie al clubului Ajaccio, gruparea la care evoluează şi Adtrian Mutu, a fost ucis, miercuri seară, de o pesoană neidentificată, în timp ce se afla în faţa magazinului său de îmbrăcăminte din localitatea corsicană. În jurul orei locale 19.00, Nacer a fost împuşcat de mai multe ori în cap, în timp ce se pregătea să-şi închidă magazinul aflat pe o arteră pietonală frecvent circulată din centrul oraşului, informează AFP. Asasinul, care avea faţa acoperită, a reuşit să fugă. Omul de afaceri a decedat la scurt timp după sosirea paramedicilor. Nacer, 59 de ani, tatăl a doi copii, era preşedintele Camerei de comerţ şi industrie a Corsicii de Sud şi secretar general al Consiliului de Administraţie al clubului din Ligue 1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.