Sport

O şansă pentru Lucian Bute

Ziarul de Vrancea
4 nov 2012 510 vizualizări
Pugilistul roman l-a învins la puncte pe Denis Gracev şi a devenit campion nord-american la categoria semigrea. Lucian va lupta anul viitor pentru titlul mondial cu Carl Froch într-un meci revanşă

Pugilistul Lucian Bute l-a învins pe rusul Denis Gracev după 12 runde, într-un meci desfăşurat, duminică, la Centre Bell din Montreal, primul disputat de roman după înfrangerea în faţa britanicului Carl Froch, în mai.  Conform deciziei celor trei arbitri judecători, Bute s-a impus cu 115-113, 118-110 şi 116-112, doi dintre cei trei fiind canadieni. În urma acestei victorii, Bute a devenit deţinător al centurii NABF la categoria semigrea.  Gracev (12-0-1, 8 KO) era campion NABF la semigrea şi mai practică şi kickboxing, unde are un bilanţ de 17 victorii şi două înfrangeri. NABF (North American Boxing Federation) este un organism regional creat în cadrul WBC, caştigarea acestei centuri este o etapă în drumul spre recucerirea titlului mondial WBC. Conform preşedintelui FR Box, Rudel Obreja, contractele meciului revanşă dintre Carl Froch şi Lucian Bute sunt semnate, partida revanşă urmand a avea loc în 2013, la o dată ce va fi stabilită ulterior. 

Lucian Bute a declarat, după meci, că este mulţumit de prestaţia sa: "Per ansamblu, a fost un adversar bun. A fost greu la început, nu-mi găseam ritmul, era presiune mare pe umerii mei. Aveam nevoie de meciul ăsta. După înfrangerea cu Carl Froch, pot sune că Lucian Bute a revenit în ring. Dacă pierdeam acest meci, era foarte greu să mă ridic. După această victorie frumoasă, sunt fericit. Mi-am recăpătat încrederea, aveam nevoie de un meci de 12 reprize. îmi doresc revanşa cu Froch, mai ales că nu a fost Lucian Bute la Nottingham. Am arătat că pot să şi primesc lovituri dure, dar am reuşit să revin în meci", a declarat Bute. 

La randul său, Denis Gracev a spus că nu se consideră un învins după meciul cu Lucian Bute: ''Nu am impresia că am pierdut acest meci. Poate am pierdut trei sau patru reprize. Ştiam că nu pot caştiga aici dacă nu reuşesc un KO. Acum ştiu că mă pot bate cu oricine, oricand. Bute nu mi-a pus probleme şi mi-ar plăcea să fie un meci revanşă. Meciul cu Sillakh a fost mai greu'', a declarat Gracev. 

Antrenorul lui Bute, Stéphan Larouche, a declarat că i-ar fi plăcut mai multă fluiditate în prestaţia elevului său :  "A trăit ceva dificil. Avand în vedere rezultatul ultimului său meci, cu Carl Froch, el pleca de departe. Dacă Lucian ar fi avut 26 de ani, ar fi ales patru meciuri facile într-o perioadă de doi ani şi ar fi caştigat cu K.O.-uri spectaculoase. Adversarul ales a fost un dur, un practicant de kickbox care a primit multe lovituri de picior, genunchi şi coate. Grachev a devenit coşmarul lui Roy Jones jr. învingandu-i cea mai mare speranţă, Ismayl Syllakh. Dacă am fi tratat cu lejeritate meciul, nu ar fi fost bine pentru noi. Totuşi, Lucian nu s-a simţit obosit, nici măcar o secundă. Mi-ar fi plăcut mai multă fluiditate, cum a fost în runda 12. Un Lucian care loveşte cu ambele maini este mai bun decat un Lucian care loveşte cu o mană. Şi încrederea îi revine. Îi dau o notă de 6 sau 7 din 10".

 

S-a retras "rechinul"

Tot în cadrul galei de la Montreal, Bogdan Dinu l-a învins pe Éric Martel-Bahoéli, din Canada, prin KO în repriza a patra, la categoria grea. Totodată, Adrian Diaconu s-a retras oficial din activitatea pugilistică.  În varstă de 34 de ani, Diaconu a obţinut o medalie de bronz la Campionatele Mondiale de la Budapesta (1997), una de argint la Houston (1999) şi o medalie de bronz la Campionatele Europene de la Minsk (1998). Diaconu a trecut la profesionişti în 2000, după Jocurile Olimpice de la Sydney, unde în meciul decisiv pentru accederea în turneul olimpic l-a învins pe britanicul Carl Froch, adversarul lui Lucian Bute în gala de la 26 mai. El a înregistrat 27 de victorii (15 prin KO) şi trei înfrangeri, toate meciurile pierdute avand loc în întalniri contand pentru titlul mondial. În 2008, Diaconu a caştigat titlul mondial WBC, după o gală disputată la Bucureşti.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.