Sport

Tauri înfuriaţi

Ziarul de Vrancea
14 oct 2012 565 vizualizări
Red Bull nu mai poate scăpa titlul constructorilor în Formula 1, iar Sebastian Vettel, după victoria din Coreea, a trecut în fruntea ierarhiei piloţilor

Marele Premiu al Coreei de Sud, desfăşurat ieri, a demonstrat supremaţia Red Bull în acest final sezon. La fel ca la cursa precedentă, prima linie la start a fost ocupată de piloţii team-ului austriac, clasaţi însă invers ca în Japonia, cu Webber în pole-position. În spatele lor s-au aşezat în ordine Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), Fernando Alonso (Ferrari), Kimi Räikkönen (Lotus) şi Felipe Massa (Ferrari). Webber şi Vettel au abordat tactic startul, s-au postat paralel şi au făcut un zid în faţa rivalilor, blocandu-le orice posibilitate de atac. Apoi australianul i-a cedat prima poziţie colegului său mai bine clasat în ierarhia piloţilor. Totuşi, Alonso a reuşit să urece pe trei, întrecandu-l pe Hamilton, şi la fel a făcut Massa cu Räikkönen, urcand pe V. Lăudat pentru locul trei obţinut la Suzuka, Kamui Kobayashi (Sauber) a fost pe "post" de Romain Grosjean la Yeongam, scoţand din cursă doi piloţi, după coliziunile cu Jenson Button şi Nico Rosberg. Japonezul s-a ales cu un "drive trough" şi cu un abandon în turul 17, în schimb Button şi Rosberg au fost nevoiţi să coboare din monoposturile lor după ce au parcurs doar cateva sute metri. Scăpaţi cu bine după "aglomeraţia" din primul tur, Vettel şi Webebr s-au distanţat rapid de adversari, au controlat clar cursa şi au trecut linia de sosire în această ordine pe primele două locuri, fără a întampina probleme. Alonso a încercat pe final să se apropie măcar de poziţia a doua, însă nu a reuşit şi s-a mulţumit cu ultima treaptă a podiumului. El s-a situat înaintea coechipierului său Felipe Massa, certat de la boxele Ferrari de cateva ori pentru că se apropiase prea mult de spaniol.

Ca în 14 din precedentele 15 etape, Kimi Räikkönen a terminat în puncte, pe locul V, fiind singurul pilot din Top 7 care nu a caştigat nicio cursă anul acesta. Grosjean era considerat "inamicul public numărul 1" după ce a provocat opt incidente în primele viraje ale curselor din acest an. însă La Yeongam, francezul de la Lotus la fost "cuminte" şi nu a lovit pe nimeni. El a plecat de pe locul şapte, a pierdut o poziţie la start, dar a recuperat-o pană la final, clasandu-se în spatele lui Nico Hulkenberg (Force India). Piloţii Toro Rosso, Jean-Eric Vergne şi Daniel Ricciardo, au ocupat la final locurile VIII, respectiv IX. Ricciardo poate fi considerat performerul zilei, după ce a obţinut două puncte în condiţiile în care a fost al 21-lea la start. La polul opus, Hamilton a avut o evoluţie dezamăgitoare. Sambătă, britanicul a înregistrat al treilea timp în calificări, dar duminică a pierdut poziţie după poziţie, monopostul său neîmpăcandu-se nici cu pneurile soft, nici cu cele super-soft, clasandu-se al zecelea. Următoarea etapă a CM de Formula 1, Marele Premiu al Indiei, va avea loc, la 28 octombrie, pe circuitul de la New Delhi. (MEDIAFAX).

Clasamentul piloţilor: 1. Sebastian Vettel - 215 p; 2. Fernando Alonso -209 p; 3. Kimi Räikkönen - 167 p; 4. Lewis Hamilton - 152 p; 5. Mark Webber - 152 p; 6. Jenson Button - 131 p.
Clasamentul constructorilor: 1. Red Bull - 367 p; 2. Ferrari - 290 p; 3. McLaren - 284 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.