Sport

MOZAIC SPORTIV: Tricolorele au caştigat Trofeul Carpaţi

Ziarul de Vrancea
7 oct 2012 721 vizualizări
Naţionala de handbal feminin a Romaniei a caştigat Trofeul Carpaţi, disputat la Oradea, după ce a învins în meciul decisiv reprezentativa Ungariei, scor 26-20 (13-9).

Principalele marcatoare ale Romaniei au fost Melinda Geiger şi Iulia Curea, ambele cu cate şase goluri, în timp ce portarul Talida Tolnai a încheiat cu 16 intervenţii reuşite. Lotul A al Romaniei a acumulat trei victorii din trei partide (37-25 cu Romania B, 31-22 cu Ucraina şi 26-20 cu Ungaria), iar cu 6 puncte a caştigat cea de-a 45 ediţie a Trofeului Carpaţi. Pe locul doi s-a clasat Ungaria (30-25 cu Ucraina, 32-30 cu Romania B), urmată în clasament de Ucraina, care a învins echipa secundă a Romaniei cu 27-20. Astfel, ieri s-a încheiat primul stagiu sub comanda noului antrenor al naţionalei, Gheorghe Tadici, care a convocat 32 de jucătoare, pentru a le testa în vederea formării echipei pentru turneul final al CE din luna decembrie.Următoarea reunire a naţionalei Romaniei este programată în 20 noiembrie, la Timişoara. Jucătoarele vor fi cantonate pană în 1 decembrie, interval în care au programată şi o deplasare la Dortmund, pentru două meciuri amicale cu Germania.


Piţurcă a mai chemat cinci jucători


Selecţionerul Victor Piţurcă a convocat, sambătă seară, un număr iniţial de cinci jucători din Liga I pentru meciurile cu Turcia şi Olanda, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, urmand ca după încheierea etapei de campionat să stabilească şi ceilalţi componenţi ai lotului. Cei cinci jucători sunt Mircea Bornescu, Gheorghe Grozav (ambii FC Petrolul Ploieşti), Srdjan Luchin, Dragoş Grigore (ambii Dinamo) şi Marius Găman (FC Astra). Aceştia s-au alăturat în cantonament stranierilor convocaţi anterior. Echipa naţională a Romaniei va întalni Turcia, vineri, 12 octombrie, de la ora 20.30, la Istanbul şi Olanda, marţi, 16 octombrie, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2014.


Dinu boxează în gala lui Bute


Pugilistul Bogdan Dinu va boxa cu canadianul Eric Martel-Bahoeli, la 3 noiembrie, într-un meci din cadrul galei de la Montreal, în care cap de afiş este Lucian Bute. Cei doi sportivi se vor înfrunta la categoria grea. Dinu are în palmares şapte victorii în tot atatea meciuri, iar Martel-Bahoeli a înregistrat pană acum şapte victorii şi două înfrangeri. La gala ce se va desfăşura în Centre Bell, la Montreal, Lucian Bute va boxa contra rusului Denis Gracev, pentru titlul NABF la categoria semigrea.


Chivu mai stă o lună


Tehnicianul echipei Internazionale Milano, Andrea Stramaccioni, a declarat, sambătă, că fundaşul Cristian Chivu a fost operat şi nu va reveni pe teren mai devreme de o lună, el dorind ca romanul să fie la capacitate maximă. "A existat o mică intervenţie chirurgicală. Chivu a completat reabilitarea, dar nu cred că va putea reveni mai devreme de o lună. Vreau ca jucătorii să revină pe teren la 101 la sută capacitate, pentru că trebuie să se simtă în siguranţă", a spus Stramaccioni. Potrivit site-ului oficial al clubului milanez, Chivu a fost operat, miercuri, la un deget de la piciorul drept. Cristian Chivu a suferit o luxaţie la deget la începutul lunii august, la partida cu Hajduk Split, din play-off-ul Ligii Europa.


Orădenii au pierdut în Liga Campionilor


Campioana Romaniei la polo, CSM Oradea, a fost învinsă, sambătă, pe teren propriu, de formaţia ungară Szeged Beton, scor 9-14 (0-3, 2-4, 3-4, 4-3), în meciul de debut din grupa D a Ligii Campionilor.  Marcatorii formaţiei orădene au fost Ghiban 2 goluri, Chioveanu 2, Matei 2, Popoviciu 2, Dunca 1. În prima rundă, echipa orădeană a stat, înregistrandu-se rezultatele: Szeged - Spandau 8-5, Partizan Belgrad - Galatasaray 5-5. În următorul meci, campioana Romaniei va întalni, pe 20 octombrie, în deplasare, echipa Partizan Belgrad.


Buf, de patru ori


Canadianul Patrick Chan, campion mondial la patinaj artistic, a căzut de patru ori în timp ce susţinea noul său program liber pentru Jocurile Olimpice de la Soci, sambătă, la o competiţie în Japonia. În acordurile unui fragment din "La Boheme" de Giacomo Puccini, dublul campion mondial (2011, 2012) a căzut la o săritură cvadruplă, la finalul unei duble triple, dar şi la un triplu flip şi la un dublu Axel. "Cand am ajuns aici eram extrem de motivat. însă cand am intrat pe gheaţă un m-am simţit bine. Este una din acele zile în care lucrurile proaste se leagă şi în care te simţi neputincios", a declarat Chan. Canadianul, care va participa la Grand Prix-ul din Windsor (Ontario) în perioada 26-28 octombrie, s-a clasat ultimul loc, la Open-ul Japoniei, la care au fost invitaţi doar şase patinatori (doi japonezi, doi nord-americani şi doi europeni).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.