Sport

Înfruntarea cu diavolul

Ziarul de Vrancea
1 oct 2012 422 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45 la Cluj are loc partida dintre CFR Cluj şi Manchester United în cadrul grupei H a Ligii Campionilor * meciul va fi transmis de TVR 1, DigiSport şi DolceSport

 

CFR Cluj - Manchester United, derby de grupă în Liga Campionilor? Gluma pare glumă, dar privind clasamentul subţiratic al grupei H după o primă etapă, nu e glumă de loc. Ba, şi mai şi, CFR Cluj este lider, după 2-0 la Braga, iar Manchester o secondează, după ce a învins în "Teatrul Viselor" numai cu 1-0 pe Galatasaray. Pentru ceferiştii lui Andone, care nu-şi fac prea mari iluzii în legătură cu meci din această seară, pietrele de încercare sunt cele două meciuri cu Galatasaray, din următoarele două etape, însă "Ando" nu exclude o comportare foarte bună şi un rezultat mare cu ManUnited, ceva în sensul remizei albe de acum cinci ani, cu Chelsea. Moralul ceferiştilor este bun, după victoria clară din campionat cu Gloria Bistriţa (5-1), deşi între United şi Gloria este ceva diferenţă. Totuşi, CFR are un start excelent în Europa, cinci victorii consecutive (cu Slovan Liberec, campioana Cehiei, FC Basel şi SC Braga), ceea ce nu seamănă cu primul meci oficial al clujenilor în Cupele Europene, acel 1-3 la Cluj din 2006, cu Anorthosis Famagusta. La polul opus, United vine după o înfrangere amară, pe "Old Trafford", 2-3 cu Tottenham, un meci care a dovedit că apărarea lui sir Alex poate fi vulnerabilă. 

Puţină istorie:  Manchester United, echipă care în ultimele decenii se confundă cu antrenorul său, sir Alex Ferguson, a susţinut patru partide oficiale cu echipele romaneşti pe care le-a caştigat pe toate: 2-1, 2-0 cu Dinamo, 2-0, 2-0 cu Oţelul. CFR are, acum, şansa să spargă tradiţia, încercand măcar o remiză. Ca toţi antrenorii proveniţi profesional din "coasta" lui Mircea Lucescu, Andone va încerca o partitură apărare-contraatac. Nici nu se poate astfel, întrucat, după eşecul de sambătă, United este condamnat să caştige, fie măcar şi pentru reabilitarea suporterilor. Deci, englezii vor ataca şi, cum spune Andone: "e rost de spaţii". Probleme de lot sunt destule: Ronny va mai lipsi cateva luni, Saré, Vass şi Deac de-abia au revenit la pregătiri, iar Kapetanos are arcada spartă după meciul cu Bistriţa, dar va forţa cu siguranţă.

În lotul echipei engleze, care a sosit aseară la Cluj cu o cursă charter, nu au fost incluşi Paul Scholes, Ryan Giggs şi Michael Carrick, dar nici Vidic, Valencia, Ashley Young, Phil Jones şi Crhis Smalling, cu probleme medicale. Dar chiar şi fără aceşti jucători, Ferguson are o trupă puternică la dispoziţie. Nu va lipsi stalpul apărării, Rio Ferdinand, mexicanul "Chicharrito" Hernandez, iar cuplul din faţă nu mai are nevoie de nicio prezentare: Wayne Rooney şi Robbie van Persie. În concluzie, o încercare de prim rang pentru echipa lui Ioan Andone, căreia nu trebuie să-i lipsească îndrăzneala, fiindcă nu are prea multe de pierdut. În grupa H a Ligii Campionilor se mai dispută astăzi partida Galatasaray Istanbul - Sporting Braga, transmis de DigiSport 3. Celalte grupe au loc meciurile: Juventus - Şahtar Doneţk, FC Nordsjælland - Chelsea (grupa E), Valencia - Lille, BATE Borîsau - Bayern München (grupa F), Spartak Moscova - Celtic Glasgow, Benfica Lisabona - FC Barcelona (grupa H). Toate partidele de astăzi vor începe la ora 21:45, cu excepţia celei de la Moscova, programată la ora 19:00. Meciurile de la Moscova şi Lisabona vor fi transmise pe DigiSport 2. 

 

Formaţiile probabile

CFR: Felgueiras - Pinto, Cadú, Rada, Camora - Mureşan, L.Alberto - Aguirregaray, Bastos, Sougou - Kepetanos. 

Manchester: Lindegaard -Rafael, Evans, Ferdinand, Evra - Nani, Kagawa, Fletcher, Hernandez - Rooney, van Persie. 

Arbitru: Alberto Undiano (Spania).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.