Sport

MOZAIC SPORTIV: Piţurcă l-a pierdut pe Bănel

Ziarul de Vrancea
30 sep 2012 498 vizualizări
Mijlocaşul formaţiei Saint-Etienne, Bănel Nicoliţă, va fi indisponibil patru săptămani, după ce a suferit o ruptură la coapsa dreaptă

În urma acestei accidentări, Nicoliţă va rata meciurile Turcia şi Olanda din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, el aflandu-se printre cei 14 stranieri convocaţi de principiu de selecţioneru Victor Piţurcă. Partida Turcia-Romania va avea loc, la 12 octombrie, de la ora 20.30, la din Istanbul, iar meciul Romania - Olanda va avea loc, în 16 octombrie, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Ambele întalniri contează pentru Grupa D, zona Europa, a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.


Fluieră spanioli în Gruia

Partida dintre echipa CFR Cluj şi formaţia engleză Manchester United, din etapa a II-a a grupei H a Ligii Campionilor, va fi condusă de o brigadă de arbitri din Spania, avandu-l la centru pe Alberto Undiano Mallenco, a anunţat, ieri site-ul oficial al UEFA. Undiano Mallenco va fi ajutat de asistenţii Roberto Diaz Perez del Palomar şi Jesus Calvo Guadamuro şi de asistenţii suplimentari Carlos Gomez şi Javier Estrada Fernandez. Arbitru de rezervă a fost desemnat Juan Carlos Yuste Jimenez. Partida CFR Cluj - Manchester United, din etapa a II-a a grupei H a Ligii Campionilor, se va disputa, marţi, de la ora 21.45, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu


Monica îşi revine

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, locul 47 WTA, s-a calificat, ieri, în turul doi al turneului de la Beijing (China), dotat cu premii în valoare totală de 4.828.050 de dolari. Niculescu a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 6-0, după o oră şi două minute, pe Lucie Safarova (Cehia), cap de serie numărul 16 şi poziţia 17 în ierarhia mondială Jelena Jankovici (Serbia), locul 24 WTA, care a dispus cu 6-2, 6-4 de germana Andrea Petkovic. În altă ordine de idei, perechea Edina Hall/Elena Bovina (Romania/Rusia), cap de serie numărul 4, s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Las Vegas, dotat cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari. Cele două au învins în semifinală cuplul Nicole Rottmann/Lenka Wienerova (Austria/Slovacia). În finală, Edina Gallovits-Hall şi Elena Bovina vor întalni perechea australiano-rusă Anastasia Rodionova/Arina Rodionova, cap de serie numărul 1.


Torje şi-a dat drumul

Mijlocaşul Gabriel Torje a marcat un gol şi a scos un penalty în partida pe care echipa sa, Granada, a caştigat-o, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (2-1), în faţa formaţiei Celta Vigo, în etapa a VI-a a campionatului Spaniei, informează Marca. Torje a scos un penalti în minutul 11, transformat de Siqueira, şi a înscris în minutul 17 golul de 2-0. Internaţionalul roman a primit un cartonaş galben în prima repriză şi a fost schimbat în minutul 61. Golul oaspeţilor a fost marcat de Iago Aspas, în minutul 20.

 

Zidane vrea să devină antrenor

Tehnicianul echipei Real Madrid, José Mourinho, a declarat că Zinédine Zidane, director sportiv al formaţiei madrilene sezonul trecut, nu mai ocupă de două luni această funcţie, el dorind să devină antrenor. "Zidane s-a despărţit de noi acum două luni. Ne-a spus că îşi caută fericirea, un loc în care să fie mai fericit. A decis să devină antrenor", a spus Mourinho. Real Madrid anunţase, la sfarşitul lunii iulie, că Zidane urmează să obţină diploma de antrenor. Pe de altă parte, din noiembrie 2011 francezul urmează cursuri de management sportiv la centrul de drept şi de economie a sportului de la Limoges. Însă fostul fotbalist are în continuare legături cu Real Madrid deoarece, conform unui acord cu clubul spaniol, el va oferă cursuri private tinerilor promiţători ai echipei de rezerve a grupării madrilene.


Cel mai rapid gol din Bundesliga

Atacantul Vedad Ibisevic a înscris cel mai rapid gol al sezonului, deschizand scorul pentru VfB Stuttgart, sambătă, în secunda 24 a meciului din deplasare cu FC Nürnberg, din etapa a VI-a a campionatului Germaniei. În sezonul trecut, cel mai rapid gol din Bundesliga a fost reuşit de Mario Gomez, în secunda 23 a unei partide caştigate de Bayern München în faţa formaţiei Augsburg, în aprilie. Echipa VfB Stuttgart este adversara Stelei în grupa E a Ligii Europa. Steaua a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul din deplasare cu VfB Stuttgart, în prima etapă a grupei E a Ligii Europa, iar meciul retur va avea loc la Bucureşti, în 22 noiembrie, în etapa a V-a.


Încă un trofeu pentru All Blacks

Echipa naţională a Noii Zeelande a caştigat prima ediţie a Four Nations la rugby, după ce a învins, sambătă, în deplasare, cu scorul de 54-15 (32-8), reprezentativa Argentinei, într-un meci din etapa a V-a a competiţiei. All Blacks a mai caştigat de zece ori Tri Nations, competiţie care se desfăşura fără prezenţa Argentinei. Cu o etapă înainte de finalul competiţiei, Noua Zeelandă a acumulat 21 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă de următoarea clasată, Africa de Sud (12 puncte). Pe locul trei se află Australia, cu opt puncte, iar Argentina este ultima în clasament, cu trei puncte. Ultima etapă se va disputa la 6 octombrie după următorul program: Africa de Sud - Noua Zeelandă şi Argentina - Australia.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.