Sport

MOZAIC SPORTIV Ne fluieră danezi şi belgieni

Ziarul de Vrancea
17 sep 2012 679 vizualizări
Partida dintre echipa portugheză Sporting Braga şi formaţia CFR Cluj, care se va disputa maine, de la ora 21:45, din prima etapă a Grupei H a Ligii Campionilor, va fi condusă de o brigadă de arbitri din Danemarca, avandu-l la centru pe Peter Rasmussen. Joi, de la ora 20:00, se joacă meciul VfB Stuttgart şi Steaua, în grupa E a Europa League

Întalnirea va fi arbitrată de o brigadă belgiană, cu Serge Gumienny la centru. În cea de-a doua competiţie europeană va fi prezentă şi o brigadă romanească, avandu-l la centru pe Ovidiu Haţegan, care va conduce meciul din grupa J, între Tottenham şi Lazio. Haţegan va fi ajutat de asistenţii Zoltan Szekely şi Octavian Şovre şi de asistenţii suplimentari Alexandru Tudor şi Istvan Kovacs. Arbitru de rezervă a fost desemnat Cristian Nica.

Ţintarul Cupei Romaniei


Ieri, s-au tras la sorţi meciurile din 16-imile Cupei Romaniei la fotbal, stabilindu-se următorul program: Steaua Bucureşti - FCM Targu Mureş (Liga II); Olimpia Satu Mare (II) - Rapid Bucureşti; FC Vaslui - FC Botoşani (II); ACS Berceni (III) - CFR Cluj; Sportul Studenţesc (II) - Oţelul Galaţi; Voinţa Sibiu (II) - Dinamo Bucureşti; CF Brăila (II) - Viitorul Constanţa; Şoimii Pancota (III) - Concordia Chiajna; CS Turnu Severin - CS Mioveni (II); FC Braşov - Farul Constanţa (II); Pandurii Targu Jiu - FC Zagon (III); Damila Măciuca (II) - Petrolul Ploieşti; Delta Tulcea (II) - Universitatea Cluj; Gaz Metan Mediaş - FC Caracal (III); CSMS Iaşi - Astra Ploieşti; Ceahlăul Piatra Neamţ - Gloria Bistriţa. Jocurile din 16-imile de finală se desfăşoară în sistem eliminatoriu într-o singură manşă, pe terenul primului club stabilit prin tragere la sorţi. Jocurile din cadrul 16-imilor de finală vor avea loc miercuri, 26 septembrie, cu începere de la ora 16.30, cu excepţia jocurilor televizate în direct, acestea urmand să aibă loc la datele de 25/26/27 septembrie.


"Dulăul" maraie la Braşov


Tehnicianul Viorel Hizo a fost numit, ieri, în funcţia de antrenor principal al echipei FC Braşov, urmand să-l înlocuiască pe Ionuţ Badea. Viorel Hizo, în varstă de 65 de ani, a mai pregătit în cariera sa formaţiile Inter Sibiu, Rapid Bucureşti, Progresul Bucureşti, Dinamo Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Farul Constanţa, Pandurii Targu Jiu, Delta Tulcea, Universitatea Cluj şi FC Vaslui. El a mai pregătit pe FC Braşov în perioada 1996-1997. Ionuţ Badea, în varstă de 36 de ani, se afla la FC Braşov din 17 aprilie. În opt etape disputate în acest sezon, FC Braşov a reuşit două victorii, trei remize şi a înregistrat trei înfrangeri, aflandu-se pe locul 11, cu nouă puncte.

Moldoveanu, debut la Le Havre


Baschetbalistul roman Vlad Moldoveanu a jucat, la sfarşitul săptămanii trecute, primele meciuri alături de noii săi colegi de la formaţia STB Le Havre (Franţa). În primul meci, Le Havre a pierdut în faţa echipei din eşalonul al doilea, ALM Evreux, scor 83-92. Moldoveanu a jucat nouă minute, fiind eliminat pentru cinci greşeli personale, nu înainte de a înscrie zece puncte. A doua zi, în finala mică a turneului, Le Havre a depăşit pe Spirou Charleroi, fosta campioană a Belgiei, cu scorul de 76-62. Moldoveanu a realizat un "double-double" în cadrul acestui joc, adică a marcat peste zece puncte şi a avut peste zece recuperări. Pană în prezent, exceptand meciurile la care a luat parte şi Vlad Moldoveanu, STB Le Havre a disputat patru partide de verificare, caştigand două. Moldoveanu s-a transferat în Hexagon după un sezon petrecut în Italia, alături de Benetton Treviso.


Mascota Cupei Mondiale, prezentată oficial


Mascota Cupei Mondiale din 2014, un "tatu-bola" în culorile Braziliei, a fost prezentată oficial, duminică, în cadrul unei emisiuni la televiziunea publică la care a fost invitat şi fostul internaţional brazilian Ronaldo. "Faptul că «tatu-bola» este o specie pe cale de dispariţie a însemnat mult în alegerea noastră. Unul dintre obiectivele noastre este acela ca prin intermediul Cupei Mondiale să atragem atenţia asupra importanţei mediului înconjurător", a declarat secretarul general al FIFA, Jerome Valcke. Populaţia Braziliei are posibilitatea să voteze pană la mijlocul lunii noiembrie numele pe care îl va purta mascota Cupei Mondiale din 2014. Mascota turneului final al Cupei Mondiale din 2014 din Brazilia va fi "tatu-bola", un mamifer pe cale de dispariţie care atunci cand este ameninţat se închide ermetic şi seamănă cu o minge de fotbal.


Kubica dă cu maşina în copac


Polonezul Robert Kubica a scăpat nevătămat dintr-un nou accident la raliuri, după ce a fost nevoit să-şi suspende cariera de pilot de Formula 1 în urma rănilor suferite la o competiţie similară, care a avut loc în februarie 2011. Acum o săptămană, Kubica a luat startul pentru prima dată într-o competiţie oficială după accidentul din urmă cu 19 luni, caştigand Raliul Ronde Gomitolo di Landa din Italia, la volanul unei maşini Subaru Impreza WRC. Week-end-ul trecut, Robert Kubica a concurat în Raliul San Martino di Castorzza, tot în Italia. Martorii oculari au povestit că maşina pilotată Kubica a lovit un pom. Din fericire, atat polonezul, care nu şi-a recăpătat în totalitate mobilitatea mainii drepte, cat şi copilotul său au ieşit nevătămaţi din maşina serios avariată, informaţie confirmată şi de organizatori.


Coreeanul furios


Antrenorul echipei Statelor Unite ale Americii de short-track, sud-coreeanul Chun Jae-su, a fost suspendat provizoriu, ieri, de federaţie ca urmare a plangerilor făcute de 19 sportivi care îl acuză de violenţă fizică şi verbală. Federaţia Americană de Patinaj viteză a anunţat deschiderea unei anchete interne după ce sportivii, printre care şi cinci medaliaţi olimpici, l-au acuzat pe Chun de violenţă. Antrenorul sud-coreean a declarat că este nevinovat. Chun Jae-su, în varstă de 43 de ani, antrenează echipa Statelor Unite din 2007, iar înainte a mai pregătit sportivi din Canada şi Coreea de Sud.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.