Sport

Ferrer, în careul de aşi

Ziarul de Vrancea
7 sep 2012 520 vizualizări
Tenismanul spaniol s-a calificat în semifinalele US Open şi îl va întalni pe Novak Djokovic Numărul 2 mondial, sarbul Novak Djokovici s-a calificat în semifinale la US Open, ultimul Grand Slam al anului, unde îl va întalni pe spaniolul David Ferrer

Djokovic a trecut în sferturi de argentinianul Juan Martin Del Potro, cel care i-a terminat cariera lui Andy Roddick,  cu scorul de 6-2, 7-6, 6-4 şi se află pentru a zecea oară consecutiv în semifinale la un Grand Slam, al şaselea an consecutiv la Flushing Meadows. Ferrer (nr. 6) a avut nevoie de patru ore şi jumătate pentru a-l înfrange pe sarbul Janko Tipsarevic (nr. 8), cu 6-3, 6-7, 2-6, 6-3, 7-6. Sarbul a condus cu 2-1, iar în setul decisiv a avut o mare şansă de a caştiga break-ul decisiv la 6-5, însă s-a ajuns la tie-break, unde caştig de cauză a avut spaniolul cu 7-4.  În cealaltă semifinală se vor întalni britanicul Andy Murray, campionul olimpic de la Londra, şi cehul Tomas Berdych, care şi-au asigurat calificarea în această fază a competiţei încă de miercuri.
Aseară s-au disputat partidele din semifinalele turneului feminin de simplu: Viktoria Azarenka - Maria Şarapova şi Serena Williams - Sara Errani. În finala feminină de dublu se vor confrunta un cuplu ceh şi unul italian, respectiv Andrea Hlavackova / Lucie Hradecka şi Sara Errani / Roberta Vinci. La dublu masculin, fraţii Bryan (favoriţi nr. 2) au învins perechea Aisam Qureshi / Jean-Julien Rojer (Pakistan / Olanda nr. 9), scor 6-3, 6-4 şi se va confrunta, în semifinale cu cuplul Leander Paes / Radek Stepanek (India / Cehia, nr. 5), beneficiind de retragerea spaniolilor  Marcell Granollers şi Marc Lopez, la 6-6 în primul set. În sfarşit, primii caştigători la Flushing Meadow sunt rusoaica Ekaterina Makarova şi brazilianul Bruno Soares, care şi-au adjudecat finala la dublu mixt, 6-7, 6-1, 12-10 cu perechea favorită nr. 4, Kveta Peschke / Marcin Matkowski (Cehia / Polonia).
În turneul junioarelor, jucătoarea romani Ilka Csoregi, s-a calificat în sferturi, fupă ce  a învins-o, în optimi, cu scorul de 6-2, 6-2, pe sportiva turcă Ipek Soylu, după ce, cu cateva ore înainte, jucase şi în turul doi, unde a trecut de Ellen Allgurin (Suedia), scor 6-4, 6-3.  În sferturi, Ilka o va întalni pe sportiva germană Antonia Lottner, favorita numărul 4. Ilka nu a mai avut acelaşi succes şi la dublu, unde face pereche cu letona Jelena Ostapenko, cedand în sferturi cu 6-3, 0-6, 9-11 în faţa cuplului Anna Daniilina / Elizaveta Kulicikova (Kazahstan / Rusia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.