Sport

Ai noştri sunt peste tot

Ziarul de Vrancea
5 sep 2012 627 vizualizări
Monica Theodorescu, fiica marelui antrenor George Theodorescu, va pregăti echipa de dresaj a Germaniei

Sportiva germană de origine romană Monica Theodorescu, triplă campioană olimpică de dresaj ecvestru în proba pe echipe, a devenit prima femeie care va ocupa postul de antrenor al echipei de dresaj a Germaniei, a anunţat Federaţia germană de echitaţie. "Sunt încantată de această nouă provocare, dar sunt conştientă în acelaşi timp de importanţa acestei sarcini", a declarat Monica Theodorescu, care va ocupa postul de antrenor al lotului începand din 1 octombrie.Ea îi urmează în funcţie lui Jonny Hilberath, care a preluat acest post după decesul lui Holger Schmezer în aprilie, anunţand că nu va rămane în funcţie după Jocurile Olimpice de la Londra.
Germania a fost nevoită să se mulţumească cu medalia de argint în proba pe echipe la Jocurile Olimpice de la Londra, unde a fost învinsă de echipa Marii Britanii, iar sportivii din lotul german nu au reuşit să urce pe podium în competiţia individuală. Campioană olimpică în 1998, 1992 şi 1996, Monica Theodorescu, născută pe 2 martie 1963 în oraşul german Halle, este fiica romanului George Theodorescu, un antrenor de dresaj intrat în legenda competiţiilor ecvestre. Mama Monicăi, Inga Theodorescu (născută Inge Fellgiebel), a fost la randul ei o foarte apreciată concurentă în probele de sărituri peste obstacole şi de dresaj. George Theodorescu a avut o carieră internaţională spectaculoasă în competiţiile de echitaţie şi a fost unul dinre cei mai buni antrenori de dresaj ecvestru din lume. S-a născut în anul 1925 în Romania şi a concurat în 1956 la Jocurile Olimpice de la Stockholm pentru echipa de dresaj a ţării natale. În 1959 nu s-a mai întors în ţară, după un concurs organizat la Aachen, şi a început o a doua carieră în Germania, în calitate de antrenor şi instructor de dresaj. George Theodorescu a murit în 2007 la varsta de 81 de ani în urma unui accident vascular cerebral.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.