Sport

MOZAIC SPORTIV Piţurcă a renunţat la Mutu

Ziarul de Vrancea
31 aug 2012 623 vizualizări
Selecţionerul Victor Piţurcă a renunţat la stranierii Paul Papp, Gabriel Tamaş, Ştefan Radu, Răzvan Cociş, George Florescu, Bănel Nicoliţă, Adrian Mutu şi Daniel Niculae pentru meciurile de calificare la CM, contra Estoniei şi Andorrei. Piţurcă a convocat opt stranieri pentru jocurile contra Estoniei (Tallinn, 7 septembrie, de la ora 21.00) şi Andorrei (Bucureşti, 11 septembrie, de la ora 20.30): Bogdan Lobonţ, Costel Pantilimon, Dorin Goian, Răzvan Raţ, Costin Lazăr, Gabriel Torje, Bogdan Stancu şi Ciprian Marica.

Ne împuţinăm la US Open
Ultima prezenţă romanească pe tabloul de simplu feminin de la US Open, Irina Begu, a fost eliminată în turul secund, de către jucătoarea spaniolă Silvia Soler, care a caştigat cu 6-3, 7-6. De asemenea, perechea  Sorana Cîrstea/Alberta Brianti (Romania/Italia) a cedat în primul tur, cu 1-6, 1-6, după  58 de minute, de cuplul Bethanie Sands/Sania Mirza (SUA/India), cap de serie numărul 13.

CFR Cluj vrea un internaţional belgian


Gruparea CFR Cluj este interesată să-l transfere pe mijlocaşul belgian Anthony Vanden Borre, ultima dată la Genk, acum liber de contract. Fotbalistul în varstă de 24 de ani are 23 de prezenţe în naţionala Belgiei şi a mai jucat în carieră la Anderlecht, Fiorentina, Genoa şi Portsmouth. CFR Cluj i-a pierdut în ultima perioadă pe Deac, Vass, Ronny şi Sare, în urma unor grave accidentări, iar oficialii grupării au afirmat că încearcă perfectarea unor transferuri pentru a completa lotul antrenat de Ioan Andone, în perspectiva evoluţiilor în grupele Ligii Campionilor.


Săpunaru, spre Zaragoza


Fundaşul stanga Cristian Săpunaru (FC Porto) este aproape de a semna un contract pe doi sau trei ani cu formaţia spaniolă Real Zaragoza, presa spaniolă menţionand că tratativele sunt avansate. Potrivit El Periodico de Aragon, agentul lui Săpunaru a negociat cu FC Porto rezilierea contractului jucătorului, care mai este valabil pană în vara anului viitor. Aceasta ar fi, potrivit sursei citate, singura problemă, deoarece gruparea lusitană ar dori o sumă de bani pentru eliberarea jucătorului. Zaragoza a mărit suma oferită ca salariu pentru fundaşul roman de la 600.000 de euro pană la 700.000 de euro pe an, iar fotbalistul, scriu spaniolii, ar fi fost de acord cu această ultimă ofertă. FC Porto nu mai doreşte prelungirea contractului fostului rapidist, care a mai fost dorit în această vară de Chelsea, Olympiakos Pireu şi CFR Cluj.


A patra înfrangere


Echipa naţională de baschet masculin a Romaniei a fost învinsă, joi, în deplasare, de reprezentativa Olandei, scor 74-80 (30-31), în cea de-a cincea partidă din grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2013. După o primă repriză relativ echilibrată, tricolorii au forţat în sfertul trei, reuşind să se detaşeze la 9 puncte, 37-46 (min. 26). Olandezii nu s-au speriat însă şi, în doar două minute, au marcat 12 puncte, revenind la conducere, 49-46. La ultima pauză, gazdele aveau avantaj de 52-48, pe care nu l-au mai cedat pană la final, profitand de jocul inconstant al Romaniei. Pentru Romania au înscris: Moldoveanu 21 puncte, Nicoară 20, Mandache 11, Paul 8, Drăguşin 6, Popa-Calotă 3, Silvăşan 3, Baciu 2.

Se retrage şi Roddick


Tenismenul american Andy Roddick a anunţat, la New York,ieri, cand a împlinit 30 de ani, că se va retrage din activitatea competiţională după turneul US Open. "Am decis că acest turneu va fi ultimul pentru mine. Nu ştiu dacă voi mai fi la fel de sănătos şi aşa determinat să continui să joc anul viitorM-am gandit de mult timp, nu doar de cateva zile. Dar am ştiu că a venit momentul cand am evoluat în primul tur (n.r. - împotriva tanărului său compatriot Rhynes Williams)", a declarat Roddick, fost numărul 1 mondial şi fost caştigător la US Open în 2003, singurul său trofeu de Grand Slam din carieră.  Beneficiind de un serviciu puternic, care poate depăşi 230 de kilometri pe oră, Roddick s-a remarcat peste un deceniu ca un jucător ofensiv, fiind un specialist al suprafeţelor dure, pe care a caştigat două treimi dintre titlurile sale.


OK pentru arbitrii suplimentari


Comitetul Executiv al UEFA a decis, ieri, în unanimitate, ca sistemul cu arbitri asistenţi suplimentari să fie folosit la competiţiile sub egida forului european, a declarat preşedintele Michel Platini. Şeful UEFA a precizat că, din 5 iulie, International Board, organism care se poate pronunţa asupra Legilor Jocului, a autorizat federaţiile naţionale să adopte acest sistem cu cinci arbitri, iar forul italian l-a implementat deja. Platini a menţionat că la finale competiţiilor europene vor fi preferaţi arbitri care au condus meciuri în acest sistem.  În schimb, preşedintele UEFA s-a declarat din nou împotriva instalării de camere video pe linia porţii, tehnologie ce va fi folostă de FIFA la Campionatul Mondial al cluburilor, la Cupa Confederaţiilor şi la Cupa Mondială din 2014.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.