Sport

Monica revine la Flushing Meadow

Ziarul de Vrancea
23 aug 2012 497 vizualizări
Niculescu este cap de serie numărul 26 la US Open * Sorana Cîrstea a rămas în sferturile turneului de la Dallas

Monica Niculescu, cea mai bine clasată jucătoare romană în clasamentul WTA (locul 29) va reveni în tenisul mare la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Deoarece, în urma accidentării care a ţinut-o un timp de tuşă, ea şi-a conservat punctajul, va avea statut de cap de serie nr. 26 la marele turneu de la Flushing Meadows.  Primele patru clasate în ierarhia mondială vor fi şi primele patru favorite la US Open, Viktoria Azarenka (Belarus), poloneza Agnieszka Radwanska (numărul 2), rusoaica Maria Şarapova (numărul 3) şi americanca Serena Williams (numărul 4). Caştigătoarea de anul trecut, australianca Samantha Stosur, va fi cap de serie numărul 7. Sportiva belgiană Kim Clijsters, de trei ori caştigătoare la US Open, locul 26 mondial, va fi cap de serie numărul 23, la ultima sa participare la Flushing Meadows.

Venind vorba de US Open, în turneul de calificare, mai avem o jucătoare în turul secund, după Cristina Mitu. Este vorba de Edina Hall (nr. 25), care a învins-o cu 6-4, 6-2 pe ucraineanca Valentina Ivanenko şi are şanse mari să pătrundă pe tabloul principal şi are şanse reale de a trece pe tabloul principal, adversarele posibile din ultimul tur (argentiniana Maria Iriqoyen sau japoneza Yurika Sema) fiind cat se poate de accesibilă. În schimb, au ieşit din cursă Raluca Olaru - 1-6, 2-6 cu austriaca Yvonne Meusbürger (nr. 29) - şi  Mihaela Buzărnescu - 0-6, 6-7 cu canadianca Stéphanie Dubois.
* La Texas Open, Sorana Cîrstea a ratat şansa de a ajunge în semifinale, fiind învinsă clar de numărul 34 mondial, Jelena Jankovic (Serbia), fostă lideră WTA, pe care Sorana a bătut-o în două randuri. După o oră şi un minut, Sorana s-a recunoscut învinsă cu 2-6, 1-6. Celelalte sferturi s-au încheiat astfel: Bojana Jobanovski (Serbia) - Peng Shuai (China, nr. 6) 6-4, 1-0 ab; Roberta Vinci (Italia, nr. 3) - Chanelle Scheepers (Africa de Sud, nr. 7) 7-6, 6-2; Casey Dellacqua (Australia) - Alexandra Wozniak (Canada) 6-4, 6-4. Într-o partidă de pe taboul de dublu, perechea Irina Begu/Alizé Cornet (Romania/Franţa), cap de serie numărul 2, a pierdut, în sferturile de finală, meciul cu Liga Dekmeijere/Irina Falconi (Letonia/SUA), scor 6-7 (4), 6-1, 8-10.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.