Sport

Bătălie cu Italia şi Rusia

Ziarul de Vrancea
21 aug 2012 445 vizualizări
Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Romane de Gimnastică, va candida pentru funcţia supremă în forul mondial

Preşedintele FR Gimnastică şi al Comisiei Tehnice Masculine din cadrul FIG, Adrian Stoica, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus candidatura pentru preşedinţia forului internaţional de profil, pentru care se luptă cu Bruno Grandi şi Vasili Titov.  Italianul Bruno Grandi (78 de ani) este actualul preşedinte al FIG, el conducand forul internaţional de profil din 1996, fără a avea contracandidaţi la alegerile programate o dată la patru ani. În 2012, situaţia s-a schimbat, mai multe voci din gimnastica mondială cerand înlocuirea sa, astfel că au mai fost depuse două candidaturi, pentru alegerile din această toamnă. Una este cea a rusului Vasili Titov, iar cealaltă a lui Adrian Stoica, cel care activează în structurile FIG de foarte multă vreme. "Am deja la activ cinci mandate, de membru şi vicepreşedinte, iar ultimele trei de preşedinte al Comisiei Tehnice Masculine. Mi-am depus candidatura, am susţinut programul personal, la fel ca şi ceilalţi doi candidaţi, cu care am avut o bătălie echilibrată, de bun-simţ. Nu i-am atacat, nu m-au atacat. Ar fi multe de spus, viaţa e grea într-o federaţie internaţională. Preşedintele Grandi ar urma să intre în al cincilea mandat, la o varstă înaintată, de 78 de ani. Din punctul meu de vedere şi al susţinătorilor mei, cred că trebuie o schimbare în acest sens. Despre rusul Titov pot să spun că e mai nou venit în gimnastică, avand formaţie de manager de bancă. Nu e niciun secret că în aceste vremuri contează enorm finanţele", a comentat Adrian Stoica, pentru MEDIAFAX.
Printre altele, preşedintele FRG a stipulat în programul său de candidatură că toate campionatele continentale ar trebui să fie considerate drept criteriu de calificare la Campionatele Mondiale şi Jocurile Olimpice, dar şi să fie instituită o varstă limită, de 70 de ani, pentru un preşedinte al FIG. Stoica a mai stipulat în program şi măsuri de îmbunătăţire a brandingului şi publicităţii pe costumele de gimnastică.  "Este o bătălie foarte grea, pe care sigur că-mi doresc să o caştig, pentru că această funcţie este onorantă pentru gimnastica romanească şi pentru Romania. Vom avea acest Congres, care este de fapt o Adunare Generală, cu participarea a peste 130 de federaţii naţionale afialiate. Se va vota, mandatul de preşedinte fiind pe patru ani", a încheiat Adrian Stoica. Congresul FIG va fi cel de-al 79-lea şi va fi găzduit de Cancun, între 25-27 octombrie. în cadrul acestuia vor avea loc alegeri pentru funcţiile de preşedinte, membri ai Comitetelor Executive şi ale Comisiilor Tehnice din cadrul FIG.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.