Sport

"Fără Ponor şi Izbaşa, ar fi fost probleme"

Ziarul de Vrancea
15 aug 2012 675 vizualizări
Antrenorul Octavian Belu analizează comportarea gimnastelor romane la Jocurile Olimpice de la Londra

Antrenorul echipei olimpice de gimnastică a Romaniei, Octavian Belu, a declarat, marţi, că se bucură că din lotul participant la JO au făcut parte şi veteranele Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa, pentru că altfel rezultatele ar fi fost mult mai slabe. "Nu pot spune că sunt mulţumit, pentru că şi noi ne făcusem un plan realist. Putem spune că se putea mai mult, dar trebuie să fim conştienţi de faptul că s-ar fi putut să luăm şi mai puţine. A fost o competiţie extraordinar de dură. Mă bucur că cele două veterane au fost în echipă, pentru că altfel ar fi fost mult mai rău şi chiar public, de fiecare dată, am dorit să le mulţumesc, pentru că fără Sandra şi Cătălina, probabil că echipa Romaniei ar fi suferit foarte mult. Per total, gimnastica şi-a făcut datoria, a luat 33 la sută din medaliile delegaţiei şi rămane ca alte detalii să fie discutate cu cele care îşi vor continua activitatea", a spus Belu, care a participat la o ceremonie de premiere la sediul MAI. 
Octavian Belu consideră că participarea Larisei Iordache în concursul olimpic a reprezentat un miracol, după ce sportiva suferise o inflamaţie puternică în talpă. "La gimnastică dacă vrei mai mult, trebuie să nu ratezi sau să fii într-o stare de sănătate perfectă. Ce s-a întamplat cu Larisa, a fost un miracol că a putut concura la echipe. Cu ea într-o stare la fel de bună ca cea de la Europene, lucrurile ar fi stat altfel şi am fi numărat mai multe medalii, dar asta a fost competiţia, una paradoxală. Durerile de la picior ale Larisei au fost vizibile doar acolo cu toate că sunt convins că o durea cu mult înainte şi a dorit să prindă Olimpiada. Nu a avut maturitatea pe care ar fi trebuit să o aibă şi găseam soluţii de la prima durere apărută. Fetele au avut tot ce şi-au dorit şi nu aş căuta cauzele decat în imposibilitatea de a-şi arăta valoarea la momentul concursului", a adăugat Belu. Antrenorul a apreciat continuitatea echipei pe care o pregăteşte, care se află la a zecea clasare consecutivă pe podium în concursul pe echipe. "Una peste alta ne-am păstrat poziţia obţinută la Beijing la echipe, ceea ce înseamnă că acea continuitate cu 10 ediţii cu echipa Romaniei pe podium, obligă la o comportare foarte bună în continuare. La individual, Sandra s-a autodepăşit în concursul de la sărituri", a completat Belu. Tehnicianul s-a arătat îngrijorat de valoarea junioarelor care ar urma să facă parte din echipe Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016: "Echipa Romaniei la momentul de faţă, a fost o echipă încropită dintr-o gimnastă de 25, una de 22 şi de alte trei care probabil nu au maturitatea şi experienţa de a se exprima într-o competiţie de mare anvergură. E îngrijorător că din tinerile generaţii care ar fi trebuie să fie prezente la această ediţie a JO, nu a apărut decat un varf, Larisa Iordache, şi o fată de echipă, dar de perspectivă, Diana Bulimar. Nu ştiu cum va arăta echipa pentru Rio, dar sper ca cele mici să crească valoric în aşa fel încat să te poţi bate la medalii".


Nu ne trebuie chinez la paralele


Antrenorul nu crede în eficienţa aducerii unui tehnician chinez pentru paralele, deoarece problemele sunt la nivelul copiilor şi nicidecum la lot. "Am auzit că există intenţia de a aduce un specialist chinez. Unde îl duci pe chinez? Pe el ar trebui să-l duci la grupele de 6-9 ani ca să înceapă abecedarul paralelelor şi nu cred că e nevoie de un chinez. Timp de zece ani a dominat aparatul Svetlana Horkina, apoi a fost Tweedle, după care a apărut Mustafina. Atunci ce facem, aducem ruşi, englezi sau alţi antrenori? Noi nu mai avem antrenori şi nici nu sunt stimulaţi să se apuce de o treabă foarte serioasă, pentru că nu sunt plătiţi aşa cum trebuie ", a precizat Belu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.