Sport

O noua decizie murdara si scandaloasa la Jocurile Olimpice de la Londra

Ziarul de Vrancea
11 aug 2012 1040 vizualizări
De aceasta data, a fost ignorat un rezultat de podium in atletism. Abia dupa mai multe contestatii, arbitrii au admis ca au "uitat" sa ia in calcul o aruncare cu ciocanul executata de detinatoarea recordului mondial, Betty Heidler

Daca din punct de vedere organizatoric, al infrastructurii si al interesului generat, despre Olimpiada se vorbeste la superlativ; totusi, marea bila neagra pentru Londra a fost reprezentata de arbitraje: niciodata in istoria moderna a Jocurilor Olimpice nu au fost atat de multe decizii gresite, uneori acestea sfidand logica. Imaginea cu Shin A Lam plangand in hohote la concursul de scrima, medalia pierduta de Ponor la barna si nota nejustificat de mica a acesteia la sol, dar si numeroasele decizii controversate din concursul de box au patat o competitie care altfel ar fi intrat in istorie ca una dintre cele mai reusite.

Ultima patanie s-a intamplat aseara, in concursul de atletism. La proba de ciocan, detinatoarea recordului mondial, Betty Heidler, a fost deposedata de medalie, dupa ce oficialii au uitat complet de cea de-a cincea aruncare a sportivei din Germania. Pare incredibil, dar sportiva a trebuit sa se razboiasca pret de minute bune cu arbitrii, care ii trecusera in clasament aruncarea ca fiind depasita. In fata a 80.000 de oameni si peste 100 de camere TV, niciunul dintre oficiali nu intelegea ce doreste Heidler, desi aceasta reusise o aruncare foarte buna, care nu fusese luata in considerare.

Siderata, sportiva s-a dus "in cusca" pentru a sasea aruncare, dar nervii cumulati au determinat-o sa arunce slab si sa incheie finala pe 8.

30 de minute de foc

Competitia s-a terminat cu victoria Tatyanei Lysenko (Rusia) - nou record olimpic, 77,60 m, argintul fiind obtinut de poloneza Anita Wlodarczyk, iar bronzul intrand in posesia chinezoaicei Zhang.

Dupa aproximativ jumatate de ora de parlamentari, in care staff-ul german fierbea, oficialii au fost de acord sa caute pe una dintre camere aruncarea omisa. In cele din urma aruncarea buclucasa a fost depistata si arbitrii au fost de acord ca Heidler a avut dreptate: aruncase 77,13m, suficient pentru bronz. Sportiva germana a fost multumita, in cele din urma ca s-a facut dreptate, desi, daca nu ar fi fost supusa acestui calvar, poate ar fi reusit in ultima incercare sa atace primele doua locuri. In ceea ce o priveste pe sportiva chineza, aceasta a suferit o deceptie comparabila cu a lui Ponor, careia i s-a scos bronzul din buzunar, dupa o alta gafa a arbitrilor.

De consemnat ca, in masura in care Heidler nu ar fi fost atenta la tabela si ar fi omis faptul ca aruncarea sa cu numarul 5 nu figureaza, oficialii ar fi omologat rezultatele, o contestatie ulterioara fiind in van.

79.42m a masurat cea mai lunga aruncare a lui Heidler, reusita in mai 2011. Aceasta performanta reprezinta, de altfel cea mai lunga aruncare din istoria probei.

prosport.ro

 

Articol preluat din cotidianul Ziarul de Iasi


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.