Sport

Şansele romanilor se împuţinează

Ziarul de Vrancea
6 aug 2012 473 vizualizări
Canoistul Iosif Chirilă şi echipa de polo au fost eliminaţi de la Jocurile Olimpice

Primul canoist roman intrat pe pistele de concurs a fost Iosif Chirilă, care a concurat în preliminariile probei de simplu, 1000 de metri. El a trecut cu bine prima fază a calificărilor, calificandu-se de pe poziţia a treia în serie, dar la cateva ore a urmat semifinala, în care Chirilă n-a ţinut piept puternicilor săi adversari, francezul Mathieu Gobel (învingător detaşat), Mark Oldershaw (Canada), Ilia Ştokalov (Rusia), Aliaksandr Jukovski (Belarus) şi José Cristobal (Mexic), clasandu-se pe locul VI, în condiţiile în care doar primele patru locuri duceau spre finală.
POLO. Nici în ultimul meci, contra puternicei naţionale a Serbiei, jucătorii romani de polo n-au dres busuiocul. Era şi greu de crezut că vom putea învinge campioana Europei, însă tricolorii lui Istvan Kovacs au pierdut la un scor sever, 4-12 (0-3, 1-3, 0-4, 3-2), sarbii relaxandu-se doar în ultimul sfert. Kadar, Iosep, Radu şi Matei au fost autorii celor două goluri ale romanilor, care au încheiat aventura londoneză pe locul cinci în grupa B, cu două puncte, ratand sferturile de finală. În sferturi s-au calificat echipele Serbiei, Statelor Unite ale Americii, Muntenegrului şi Ungariei.


Intră şi canoea de aur în focuri


Şansele de medalii ale olimpicilor romani încep să se rărească. În afară de finalele pe aparate la gimnastică de care am pomenit într-un alt articol, principalele speranţe se leagă de canoiştii Victor Mihalachi şi Liviu Dumitrescu, campioni europeni şi mondiali, care vor lua startul în semifinale astăzi de la ora 11:55. Tot astăzi, vor concura în preliminarii şi alte două echipaje romaneşti, dar la kaiac: dublul feminin Irina Lauric - Iuliana Paleu (13:30)  şi echipajul masculin de K4, compus din Ionel Vasile, Ştefan Vasile, Toni Ioneticu şi Traian Neagu. La atletism, îşi încearcă şansele Roxana Bîrcă, în serii la 5000 metri (15:55) şi săritoarea în lungime Viorica Ţigău (21:05). Tot astăzi se dispută categoria 96 kg la lupte greco-romane, la care este înscris şi reprezentantul nostru, Alin Alexuc Ciuraru.
Olimpiada la TV
TVR 1: kaiac-canoe (serii, semifinale) - 11:30; atletism, serii - 12:00; gimnastică (finale pe aparate) - 16:00; fotbal masculin, semifinale - 19:00 şi 21:45;
TVR 2: handbal feminin (sferturi) - 12:00, 15:30, 19:00, 22:30; lupte greco-romane: 17:45 şi 19:45; atletism finale, 20:50
TVR 3: tenis de masă (echipe feminine) - 17:30; box, sferturi - 22:30;
DolceSport 2: baschet feminin, sferturi: 16:00, 18:15, volei pe plajă, sferturi - 1:00


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.