Sport

Uimitorul Pistorius

Ziarul de Vrancea
5 aug 2012 803 vizualizări
Sud-africanul Oscar Pistorius a devenit primul sportiv din istorie cu picioarele amputate care a evoluat la Jocurile Olimpice, el disputand seriile la 400 metri.

Pistorius, care poartă proteze din fibră de carbon la ambele picioare, a mai participat la Jocurile Paralimpice în 2004 la Atena şi 2008 la Beijing. El s-a calificat pentru semifinale, reuşind locul doi în seria sa. În varstă de 25 de ani, Pistorius s-a născut cu o malformaţie congenitală, astfel că la 11 luni i-au fost amputate ambele picioare. El intenţionează să participe şi la Jocurile Paralimpice, care vor avea loc în perioada 29 august - 9 septembrie şi unde va trebui să-şi apere trei titluri (100, 200 şi 400 m).


Mutu în Turcia?


Atacantul Adrian Mutu de la Cesena se află la Istanbul şi negociază un contract la echipa turcă Kasimpaşa, nou promovată în prima ligă, informează calciomercato.it. Mutu a confirmat pe contul său de Twitter că se află în capitala Turciei. Atacantul roman, în varstă de 33 de ani, a retrogradat cu Cesena în Serie B. Presa italiană a scris în această vară că Mutu are oferte din Emiratele Arabe Unite, Qatar, Brazilia, dar şi de la formaţia elveţiană FC Sion.


Un puşti roman la ManCity


Oficialii clubului Manchester City, la care este legitimat portarul Costel Pantilimon, l-au achiziţionat pe fundaşul romanul Vlad Nicolae Marin de la echipa Lazio Roma, a anunţat, site-ul calciomercato.it. Sursa citată scrie că tanărul jucător roman, în varstă de 17 ani, nu s-a prezentat, vineri, la baza de pregătire de la Formello şi nu a răspuns la telefon. Marin, care nu avea un contract cu Lazio, a ajuns la un acord cu Manchester City. Vlad Nicolae Marin, născut la 15 mai 1995, la Ramnicu Valcea, evolua pentru echipa Primavera a clubului lazial şi îl impresionase şi pe antrenorul formaţiei de seniori, Vladimir Petkovic.


Chivu şi-a luxat un deget


Fundaşul Cristian Chivu a sufeit o luxaţie la un deget de la piciorul drept şi nu va evolua în meciul pe care Internazionale Milano îl va disputa, la 9 august, cu Hajduk Split, în manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Chivu a fost înlocuit cu Samuel la pauza meciului caştigat de Inter Milano, scor 3-0, cu Hajduk Split. Presa italiană scrie că romanul nu va fi prezent pe teren la 9 august, dar ar urma să fie apt la meciurile din play-off, în cazul în care Inter se califică.


Cupa Balcanică, la Baia Mare


Echipa de volei masculin Ştiinţa Explorări Baia Mare a anunţat, sambătă, că va fi gazda turneului Cupei Balcanice, al cărei caştigătoare va evolua ulterior în Challenge Cup.   Turneul este programat la Baia Mare, între 21-23 septembrie, pană în prezent confirmand prezenţa formaţiile Istanbul Buyukşehir Belediyesî (Turcia) şi Partizan Belgrad (Serbia).  Potrivit regulametului, caştigătoarea Cupei Balcanice va evolua ulterior în primul tur al Challenge Cup, cu formaţia Metallurg Jlobin (Belarus), în dublă manşă eliminatorie, programată în luna octombrie.  La feminin, Cupa Balcanică se va desfăşura la Ankara (Turcia), în acelaşi interval.


Stoicikov, şef la ŢSKA


Fostul internaţional bulgar Hristo Stoicikov va deveni preşedintele clubului ŢSKA Sofia, la care a devenit cunoscut ca fotbalist, înainte de a fi transferat la FC Barcelona şi de a caştiga Balonul de Aur în 1994, a anunţat presa locală. "El va prelua conducerea clubului la finalul procesului de schimbare a proprietarului", a declarat deputatul Emil Dimitrov, care participă la negocierile pentru cumpărarea grupării. Dimitrov a precizat că un anunţ oficial va fi făcut săptămana viitoare în privinţa schimbărilor de la club şi a acordului conform căruia proprietarul se angajează să cedeze majoritatea capitalului. Stoicikov este de la începutul acestui an antrenorul rivalei echipei ŢSKA, Litex Loveci.

Maywheater a ieşit la lumină


Pugilistul american Floyd Mayweather, campion WBA, a ieşit, ieri, din închisoare, după ce a executat o pedeapsă de peste două luni pentru violenţă conjugală, a anunţat poliţia din Las Vegas. Fotografiile publicate de presa locală îl arată pe pugilist aşteptat la ieşire de una dintre fiicele sale şi rapperul 50 Cent. El nu a acordat nicio declaraţie presei. Floyd Mayweather, în varstă de 35 de ani, a fost încarcerat la centrul de detenţie din Clark, pentru 90 de zile. Poliţia nu a oferit un motiv oficial pentru eliberarea anticipată, dar, conform Los Angeles Times, numărul mare de deţinuţi şi comportamentul foarte bun ar fi dus la reducerea pedepsei cu 30 de zile. La sfarşitul lunii decembrie a anului 2011, Mayweather a pledat vinovat în mai multe capete de acuzare privind violenţa domestică, el lovindu-şi fosta iubită în faţa a doi dintre copii lor.








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.