Sport

Busuiocul dres cu pelin

Ziarul de Vrancea
1 aug 2012 936 vizualizări
Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE) va acorda o medalie specială sportivei sud-coreene Shin A-Lam, care a fost învinsă în semifinalele turneului de spadă, după un final dramatic

Această medalie va fi decernată pentru a recompensa "dorinţa de a caştiga şi pentru faptul că a respectat regulamentul. Evident, noi înţelegem frustrarea resimţită de sportivă", a declarat un purtător de cuvant al FIE. "Nu mă face să mă simt mai bine pentru că nu este o medalie olimpică. Nu pot accepta rezultatul, ştiu că a fost o greşeală", a spus Shin A-Lam. Shin A Lam s-a clasat pe locul patru în proba de spadă de la Jocurile Olimpice, ea luptand în meciul pentru poziţia a treia după o semifinală pierdută dramatic, la finalul căreia a rămas pe planşă plangand o oră. La semifinala cu germanca Britta Heidemann, Shin A Lam a refuzat să accepte decizia oficialilor conform căreia ultima tuşă a adversarei sale a fost valabilă şi scorul final a fost 6-5.


TAS a făcut dreptate


Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), aflat la Londra pe perioada JO, a confirmat, marţi seară, selecţionarea lui Angel Mullera, atlet la 3000 metri obstacole, în echipa olimpică de atletism a Spaniei. Mullera Rodriguez fusese înscris pe lista selecţionaţilor pentru 3.000 obstacole. Zece zile mai tarziu, cotidianul AS a publicat un articol în care relata despre schimburi de mail-uri între Mullera şi antrenorul său, ce ar fi putut constitui o dovadă de utilizare a substanţelor dopante.  La 20 iulie, sportivul a primit un mesaj de la federaţia spaniolă (RFEA), care îl informa că a fost exclus din echipe pe motive tehnice. Mullera nu fusese retras oficial de pe listele pentru Londra.


Maradona încearcă şi China


Fostul fotbalist argentinian Diego Armando Maradona va prelua o echipă din China, a anunţat, ieri, presa argentiniană, care susţine că antrenorul s-a întalnit cu oficialii chinezi la Dubai. Maradona a fost demis în urmă cu trei săptămani de la Al-Wasl, din Emiratele Arabe Unite, se află încă la Dubai, unde a avut întalnirea cu emisarii chinezi şi doi agenţi argentinieni.  "El este încantat de oferta primită şi de sumele propuse în această nouă aventură chineză, într-un campionat plin de stele ca Drogba, Kanoute sau Keita", a scris presa de la Buenos Aires.


"Blaturi" la badminton


Opt jucătoare au fost excluse de la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce Federaţia Internaţională de Badminton (BWF) le-au acuzat că au pierdut deliberat partidele de dublu din grupe. Marţi, pe Wembley Arena, jucătoarele din două meciuri au ieşit de pe teren în huiduielile publicului. Totul a părut a fi o încercare de manipulare a clasamentului grupelor din primul tur, două perechi deja calificate dorind să întalnească în turul următor adversare cotate mai slab. Meciul între redutabilele chinezoaice Yu Yang/Wang Xiaoli şi sud-coreencele necalificate Jung Kyung şi Kim Ha Na a fost examinat minuţios după înfrangerea la scor a sportivelor din China. Ca urmare a acestui eşec, Yu şi Wang le vor evita în turul următor pe compatrioatele lor Tian Qing şi Zhao Yunlei, care au fost pe locul doi în grupa lor. Un alt meci este cel în care sud-coreencele Ha Je şi Kim Min-Jung le-au învins pe indoneziencele Meiliana Juahari şi Polii Greysia. Arbitrul turneului Torsten Berg a venit pe teren în timpul acestui meci pentru a le avertiza pe jucătoare şi a părut să arate un cartonaş negru, sinonim cu eliminarea, dar acesta se pare că a fost anulat. "Examinăm serios cazul şi în calitate de arbitru am luat o decizie şi am făcut un raport la BWF", a spus Berg.

Naţionala la Antena 1


Postul de televiziune Antena 1 va transmite meciurile de pe teren propriu ale echipei naţionale din preliminariile Cupei Mondiale 2014, informează, ieri, site-ul oficial al Federaţiei Romane de Fotbal. "Comitetul Executiv a fost informat cu privire la drepturile media pentru teritoriul Romaniei, ce au făcut obiectul cererii de ofertă, ale meciurilor pe care echipa noastră naţională A le va disputa pe teren propriu în preliminariile Cupei Mondiale FIFA 2014, să fie acordate trustului Intact (Antena 1)", se menţionează pe site-ul citat. Contactat de MEDIAFAX, ofiţerul de presă al FRF, Paul Zaharia, a declarat că, pană la termenul limită stabilit, 23 iulie, ora 16.00, singura ofertă a fost depusă de trustul Intact. "După expirarea termenului limită a mai sosit o ofertă, dar nu s-a luat în considerare. şi oricum era mai mică decat cea a Antenei 1", a spus Paul Zaharia. Drepturile TV includ şi eventualul meci de baraj, manşa de pe teren propriu, al primei reprezentative.

Gata cu depunctările!


Comitetul Executiv al FRF, întrunit miercuri, a decis abrogarea din ROAF a articolului care prevedea că echipele trebuie să îndeplinească un anumit barem de puncte într-un campionat, astfel că formaţia CS Mioveni, retrogradată din Liga I, nu va fi depunctată în sezonul 2012/2013 al Ligii a II-a. CS Mioveni a acumulat campionatul trecut doar 12 puncte şi, deoarece nu a îndeplinit baremul de 25 de puncte, ar fi trebuit să fie penalizată în sezonul următor cu 13 puncte.


Alvarez a semnat cu Dinamo


Mijlocaşul Edgar Anthony Reyes Alvarez, ultima oară la Palermo, a semnat un contract pe un an cu FC Dinamo, a anunţat, miercuri, secretarul general al clubului bucureştean, Bogdan Bălănescu. Jucătorul din Honduras, în varstă de 32 de ani, a trecut vizita medicală şi s-a prezentat aseară, la Săftica, la primul antrenament sub comanda lui Dario Bonetti. Edgar Alvarez a evoluat în ultimele şapte sezoane în Italia, adunand 150 de jocuri şi 7 goluri marcate, la echipele Cagliari, AS Roma, Messina, Livorno, Pisa, Bari şi Palermo.

Kluivert, adjunctul lui Van Gaal


Fostul atacant Patrick Kluivert va fi unul dintre secunzii noului selecţioner al Olandei, Louis van Gaal, a anunţat, ieri, Federaţia Olandeză de Fotbal (KNVB). Kluivert, în varstă de 36 de ani, cel mai bun marcator al Olandei (40 goluri), va ocupa acelaşi post ca şi fostul fundaş Danny Blind. El va combina noua funcţie cu cea de antrenor al tineretului de la FC Twente. Kluivert s-a retras din activitate în 2008, în Franţa, la Lille, după ce a jucat la Ajax (1994-1997), AC Milan (1997-1998), FC Barcelona (1998-2004), Newcastle (2004-2005), Valencia (2005-2006) şi PSV Eindhoven (2006-2007).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.