Sport

Secretar olimpic, arestat

Ziarul de Vrancea
31 iul 2012 724 vizualizări
Fostul secretar general al Comitetului Olimpic Austriac (OOC), Heinz Jungwirth, a fost condamnat de un tribunal din Viena, la cinci ani de închisoare pentru deturnare de fonduri.

Justiţia austriacă şi-a motivat verdictul prin faptul că Jungwirth a adus un prejudiciu de 3,3 milioane de euro. OOC a fost parte civilă în proces şi va recupera 1,5 milioane de euro din prejudiciu. Fostul adjunct al lui Heinz Jungwirth, Manuela Kovarik, a fost achitată. Jungwirth, care a fost secretarul general al OOC în perioada noiembrie 1982 - februarie 2009, nu a anunţat dacă va face apel la decizia tribunalului.
Bănel revine la naţională
Selecţionerul naţionalei Romaniei, Victor Piţurcă, a anunţat, ieri, că a convocat 12 stranieri pentru meciul amical cu reprezentativa Sloveniei, care va avea loc la 15 august, de la ora 21.45, la Ljubljana. Cei 12 stranieri convocaţi sunt următorii: Bogdan Lobonţ (AS Roma), Paul Papp (Chievo Verona), Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion), Răzvan Raţ (Şahtar Doneţk), Răzvan Cociş (FC Rostov), George Florescu (Arsenal Kiev), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Bănel Nicoliţă (AS Saint-Etienne), Gabriel Torje (Granada CF), Bogdan Stancu (Orduspor), Daniel Niculae (Kuban Krasnodar) şi Ciprian Marica (Schalke 04). Vineri, 10 august, la pranz, respectivii jucători vor primi, în funcţie de starea lor de sănătate şi de forma lor sportivă, faxuri de confirmare sau, respectiv, de revocare a convocării. Lotul definitiv va fi stabilit şi anunţat la 11 august.


Dedu este Dragomir al handbalului


Fostul component al echipei naţionale a Romaniei, Alexandru Dedu, a fost ales preşedinte al nou-înfiinţatei Ligi Profesioniste de Handbal, în cadrul Adunării Generale Extraordinare. Mandatul oferit membrilor aleşi în structura de conducere este valabil un an. La Adunarea Generală Extraordinară, care a avut loc luni, în Bucureşti, au participat reprezentanţi ai tuturor cluburilor din primul eşalon, la feminin şi masculin. A fost adoptat Regulamentul de organizare şi funcţionare al Ligii Profesioniste de Handbal, Regulamentul Ligii Naţionale pentru ediţia 2012-2013, dar şi componenţa Biroului Executiv. Membrii acestuia sunt: Alexandru Dedu - preşedinte, Ali Nurhan (HCM Constanţa), Andrei Luca (Oltchim Ramnicu Valcea), Daniel Kotecz (HCM Baia Mare), Gheorghe Carnariu (HCM Roman) din partea echipelor feminine, respectiv Flaviu Sîsîiac (Potaissa Turda), Benedek Csaba (HC Odorhei), din partea echipelor masculine.
Edina avansează la Washington
Jucătoarea de tenis Edina Hall, locul 143 WTA, s-a calificat, ieri, în turul doi al turneului de la Washington (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Gallovits-Hall a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 7-5, 4-6, 6-3, după două ore şi 13 minute, pe Barbora Zahlavova Strycova (Cehia), cap de serie numărul 5 şi poziţia 60 în ierarhia mondială. În turul doi, Edina Gallovits-Hall o va întalni pe Jana Cepelova (Slovacia), jucătoare venită din calificări şi locul 137 WTA, care a trecut, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-3, de Misaki Doi (Japonia), poziţia 129 în clasamentul mondial.
Negru şi alb
Fundaşul echipei Manchester United, Rio Ferdinand, este cercetat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru comentariile făcute după ce John Terry (Chelsea Londra) a fost achitat în procesul privind presupusele insulte rasiste pe care i le-ar fi adresat lui Anton Ferdinand.  După ce istanţa a decis să-l achite pe Terry, Rio Ferdinand a postat pe contul său de Twitter un mesaj rasist la adresa lui Ashley Cole care a depus mărturie în favoarea colegului său de la Chelsea Londra. Rio Ferdinand, fratele lui Anton, a scris "şoc-gheaţă", termenul semnificand "negru la exterior, alb în interior". "FA a decis să-l cerceteze pe Rio Ferdinand pentru conduită inadecvată în legătură cu comentariile postate pe Twitter. El a făcut referire la originele etnice şi/sau la culoarea pielii şi/sau la rasă", se arată în comunicatul Federaţiei Engleze.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.