Sport

Revanşa venerabilelor canotoare

Ziarul de Vrancea
30 iul 2012 644 vizualizări
Viorica Susanu şi Georgeta Andrunache s-au calificat în finala olimpică de 2 rame * Irina Begu i-a luat un set Viktoriei Azarenka * Elizabeta Samara a produs o mare surpriză la tenis de masă

CANOTAJ: Echipajul feminin de dublu rame al Romaniei, format din experimentatele Viorica Susanu şi Georgeta Andrunache au dres busuiocul după ratarea calificării directe, caştigand cu autoritate seria de recalificare la care a participat şi a acces în ultimul act al concursului. "Susi" şi Geta au încheiat seria pe primul loc, în care au mai participat echipaje din Italia, Germania, China, Africa de Sud şi Argentina. Finala probei va avea loc maine. Pană acum, singurul nostru echipaj care a scăpat de recalificări a fost cel masculin de 4 rame fără carmaci, compus din Marius Cozmiuc, Florin Curuia, Alexandru Palamariu şi Cristi  Pîrghie. Însă această probă are şi semifinale, iar recalificările sunt mai aspre. Deci cei patru băieţi (care alcătuiesc singurul echipaj masculin romanesc prezent la Olimpiadă) vor disputa, tot maine, semifinalele, după ce s-au clasat pe locul II în seria de calificare, după Marea Britanie şi înaintea echipajului din Belarus, calificat şi el.
ÎNOT: În bazinul de înot, numai decepţii pentru ai noştri. Camelia Potec a pierdut calificarea şi la 200 m liber, deşi s-a clasat a doua în seria sa cu 2:01,15. Însă calificările la înot se stabilesc contratimp şi timpul Cameliei n-a fost suficient. Nici Alexandru Coci, sportiv ajuns la Londra, pe baza unei invitaţii din partea FINA, n-a reuşit mai mult în seria din proba de 200 metri fluture. A condus după trei lungimi, dar pe ultimii 50 de metri a redus ritmul şi a încheiat pe locul V, cu 1:59,67.
TENIS: Romania nu mai are reprezentanţi în probele de simplu. După Adrian Ungur, Sorana Cîrstea şi Simona Halep, a părăsit turneul şi Irina Begu, dar toate trei au avut adversare de primă mană. Irina a reuşit un meci remarcabil în faţa numărului 1 mondial. După ce a cedat primul set cu 1-6 a reuşit să-i ia unul Viktoriei Azarenka (Belarus), scor 6-3 şi a început setul decisiv cu un break în faţa remarcabilei adversare. Din păcate, pentru Irina a fost singurul game din acel set.
TENIS DE MASĂ:  Elizabeta Samara a produs una dintre cele mai mari surprize ale turului trei al probei de simplu din cadrul turneului olimpic, reuşind să o elimine, duminică seară, pe a şaptea favorită Tie Ya Na, din Hong Kong, Eliza s-a impus cu scorul de 4-2 (11-9, 11-9, 11-8, 6-11, 5-11, 11-8) şi s-a calificat astfel în faza optimilor de finală. Tot o în optimi a ajuns şi Adrian Crişan, care l-a învins pe spaniolul (sic!) de 50 de ani (!) He Zhiwen, cu 4-2 (5-11, 11-8, 11-5, 9-11, 11-8, 11-9.
HALTERE: Florin Croitoru s-a clasat pe locul IX la categoria 56 de kilograme. Florin Croitoru a reuşit să ridice 121 de kilograme la smuls şi 147 la aruncat, iar cu un total de 268 de kilograme s-a clasat doar pe locul 9.  Finala olimpică a categoriei a fost caştigată de Chol Om-yun (Coreea de Nord), cu 293 de kilograme la total, urmat pe podium de chinezul Wu Jingbiao (289) şi azerul Valentin Hristov (286 kg).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.