Sport

Kuyt aşteaptă Vasluiul

Ziarul de Vrancea
23 iul 2012 688 vizualizări
Fotbalistul olandez al echipei Fenerbahçe, Dirk Kuyt, a declarat că aşteaptă cu nerăbdare meciul cu FC Vaslui, din prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. "Am jucat în două amicale pentru Fenerbahçe şi încet încet mă adaptez la noua mea echipă. îmi cunosc colegii.

Avem cu toţii nevoie de timp. În cel mai scurt timp, după ce voi trece de perioada de adaptare, voi reveni la vechea mea formă. Avem mulţi jucători talentaţi în echipă. în special căpitanul Alex ne ajută mult. Sunt nerăbdător să ies în faţa suporterilor la meciul cu Vaslui, pe care îl vom juca pe stadionul  nostru, în preliminariile Ligii Campionilor", a spus Kuyt. Olandezul, care a împlinit duminică 32 de ani, a semnat, în luna iunie, un contract pe trei sezoane cu Fenerbahçe.


Contra antrenează în eşalonul trei


Fostul internaţional Cosmin Contra este noul antrenor al echipei CF Fuenlabrada, din Segunda Division B, a treia ligă spaniolă. Prezentarea oficială a lui Contra a fost programată pentru astăzi, la stadionul Fernando Torres. Romanul a semnat contractul încă de vineri, înţelegerea fiind valabilă un sezon. Fuenlabrada este a doua echipă antrenată de Cosmin Contra, după FC Timişoara (2010).


Bilete, numai on-line


Conducerea FC Dinamo îşi propune să desfiinţeze casele de bilete în aproximativ o lună, comercializarea tichetelor de intrare urmand să se efectueze online pe noua platformă www.biletedinamo.ro. "International Sport Marketing şi Ascend Netsolution, operatorul de ticketing naţional ce operează vanzările online ale partidei demonstrative FC Dinamo - FC Barcelona prin intermediul platformei www.BileteNationalArena.ro, anunţă lansarea unui nou site dedicat vanzărilor de bilete la meciurile echipei Dinamo. Platforma www.biletedinamo.ro face parte dintr-un parteneriat încheiat între clubul de fotbal FC Dinamo 1948 SA şi Ascend Netsolutions. Noul site permite utilizatorilor rezervarea şi cumpărarea de bilete online pentru meciurile desfăşurate de FC Dinamo pe Arena Naţională", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.   Pe noul site, suporterii dinamovişti îşi vor putea alege inclusiv locul dorit pe stadion.


S-a dopat cu diuretic


Atleta marocană Mariem Alaoui Selsouli nu va participa la Jocurile Olimpice de la Londra, competiţie la care se număra printre favoritele probei de 1.500 metri, ea fiind depistată pozitiv cu un diuretic, la începutul lunii iulie. Conform unei surse apropiate de dosar, sportiva în varstă de 28 de ani a fost supusă unui control antidoping la reuniunea de atletism de la Paris-Saint-Denis, la care a stabilit, în 6 iulie, cea mai bună performanţă mondială a anului (3:56,15). Mariem şi-a îmbunătăţit atunci cu patru secunde şi jumătate recordul personal, un progres uimitor pentru acest nivel. Selsouli se află la al doilea control antidoping cu rezultat pozitiv. În perioada 22 august 2009 - 21 august 2011, ea a fost suspendată pentru dopaj de Federaţia Internaţională de Atletism. Mariem Alaoui Selsouli a obţinut titlul de vicecampioană mondială în sală la 1.500 metri, în luna martie, la Istanbul.

Minut de reculegere


Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Jacques Rogge, a participat luni, la păstrarea unui minut de reculegere în memoria victimelor israeliene ucise în atentatul din timpul Jocurilor Olimpice de la München, în 1972. Jacques Rogge, care a vizitat satul olimpic din cadrul Parcului Olimpic al Jocurilor de la Londra, a păstrat un minut de reculegere în memoria celor 11 israelieni, victime ale organizaţiei Septembrie Negru. "Vreau să aduc un omagiu celor 11 sportivi israelieni care au împărtăşit ideea armistiţiului olimpic, care au crezut că satul olimpic era un loc în care oamenii se reuneau. Aceşti 11 atleţi au venit la München în acest spirit. Ei împărtăşeau această viziune", a declarat el, după care a ţinut un minut de reculegere. Acest discurs a fost rostit la baza "Zidului armistiţiului olimpic", o sculptură plasată la intrarea în satul olimpic şi care ar putea fi semnată de toţi sportivii, participanţi la Jocurile Olimpice. Ceremonia a fost organizată în cadrul operaţiunii "A dărui înseamnă a caştiga" ("Giving is winning"), de către înaltul Comisariat al ONU pentru refugiaţi în Parteneriat cu CIO.


Final de infarct


Echipa Lituaniei a caştigat Campionatul European de baschet under-20 după ce a reuşit să se impună cu un singur punct, scor 50-49, duminică seară, în faţa Franţei, în finala de la Ljubljana. Lituanienii au condus cu 14 puncte cu un sfert de oră înainte de final, însă francezii au reuşit să recupereze şi să aibă o minge de meci cu 15 secunde înainte de final.  Însă Léo Westermann, ales cel mai bun jucător la Euro, a pierdut mingea, astfel că Lituania a obţinut al doilea titlu după cel din 1996.


Prime da, medalii ba!


Guvernul din Armenia, Comitetul Olimpic local şi un bogat om de afaceri au promis prime de 700 mii de euro pentru sportivii armeni care vor caştiga o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Londra. Guvernul a promis să ofere 100.000 de dolari (82.600 euro) pentru un titlu olimpic, Comitetul Olimpic armean va da 50.000 de dolari, în timp ce Gaghik  Ţarukian, peşedintele comitetului, politician şi om de afaceri a afirmat că va oferi 700.000 de dolari, ceea ce duce la un total de 850.000 de dolari sau 700.000 euro. Ţarukian a promis deja o recompensă similară la JO-2008, dar niciun unul dintre sportivii armeni de la Beijing nu a reuşit să caştige aurul. Armenia a obţinut în China şase medalii de bronz.  De la prima sa participare ca naţiune independentă în 1996, Armenia a caştigat un titlu olimpic, la Atlanta, la lupte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.