Sport

Mozaic sportiv: Ce urmăreşte Nadia la Olimpiadă?

Ziarul de Vrancea
22 iul 2012 1458 vizualizări
Fosta gimnastă Nadia Comăneci a declarat, sambătă, pentru BBC, după ce a purtat torţa olimpică pe North Greenwich Arena, că se va afla la Londra pe toată durata Jocurilor Olimpice şi va urmări competiţiile de gimnastică, tenis, atletism şi nataţie.

Fosta sportivă şi fostul baschetbalist John Amaechi au purtat cate o torţă pe acoperişul arenei unde vor avea loc concursurile de gimnastică şi baschet de la JO, iar acolo au făcut un "torch kiss" (sărut al torţelor).Nadia Comăneci a făcut parte din ştafeta de la Londra a torţei olimpice, astăzi, în prima zi a periplului londonez, în care printre purtători se mai numără şi fotbalistul Fabrice Muamba şi cantăreţul Dizzee Rascal. Flacăra olimpică a sosit la Londra vineri şi a petrecut noaptea alături de medaliile olimpice şi de bijuteriile coroanei britanice, în Turnul Londrei.
Surprize spaniole
Jucătoarea spaniolă de tenis Maria-Teresa Torro, venită din calificări şi locul 182 WTA, a caştigat, duminică, turneul BCR Ladies Open de la Bucureşti, dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari.  Torro-Flor a învins-o, în finală, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, pe compatrioata sa Garbine Muguruza, cap de serie numărul 8 şi poziţia 106 în ierarhia mondială. În semifinale, Maria-Teresa a învins-o pe Alexandra Cadanţu (cap de serie, nr. 4), scor 6-7, 7-5, 6-1, în timp ce Muguruza a caştigat cu 2-6, 6-2, 6-4 meciul cu principala favorită, Alizé Cornet (Franţa). Proba de dublu de la BCR Open Ladies a fost caştigată, sambătă, de perechea Irina-Camelia Begu/AlizéCornet (Romania/Franţa), cap de serie numărul unu, care a trecu, în finală, cu scorul de 6-2, 6-0, de cuplul Raluca Olaru/Elena Bogdan (nr.2).

"Motanul" vrea Liga Europa


Fotbalistul echipei Orduspor, Bogdan Stancu, a declarat pentru site-ul oficial al clubului turc că îşi doreşte să caştige trofeul Ligii Europa, obiectiv pe care îl crede posibil. "Orduspor a făcut transferuri foarte bune. Suntem o echipă foarte puternică. Trebuie să muncim mult pentru a ajunge în Liga Europa. Obiectivul meu este caştigarea trofeului şi cred că îl putem realiza, ca echipă", a spus Stancu. Bogdan Stancu, transferat în această vară de Galatasaray la Orduspor, echipă la care a evoluat sezonul trecut sub formă de împrumut, a precizat că este fericit la Ordu. "La discuţiile pe care le-am avut cu preşedintele Nedim Türkmen, el mi-a spus că antrenorul Hector Raul Cuper mă vrea mult. ştiam ambiţiile preşedintelui legate de Liga Europa şi sunt încantat să joc într-o astfel de echipă. Sunt fericit la Ordu. Mă bucură mult faptul că ştiu că sunt apreciat. Vreau să îi arăt lui Cuper că îi merit încrederea, jucand cat mai bine posibil. Cand m-am dus la Galatasaray era cel mai prost an al echipei. Dar după ce am venit sub formă de împrumut la Orduspor, mi s-a arătat încredere şi am încercat să dau un răspuns pe teren. Mă simt foarte motivat la Orduspor", a menţionat Stancu.


Acesta e viitorul patriei


Naţionala de handbal masculin juniori under 18 a Romaniei s-a clasat, sambătă, pe locul 11 la turneul final al Campionatului European din Austria. Tricolorii mici au învins în meciul de clasament final, pentru locurile 11-12, reprezentativa Franţei, scor 39-30 (17-16). Rezultatele complete ale echipei Romaniei sunt următoarele:  29-30 cu Elveţia, 24-33 cu Croaţia, 37-40 cu Spania-Romania (grupa C), 38-32 cu Serbia), 23-30 cu Finlanda (grupa principală II), 27-41 cu Norvegia, 39-30 cu Franţa (grupa 9-12). Finala mare a competiţiei se va derula duminică între Suedia şi Germania.


Capello a trecut la treabă


Tehnicianul Fabio Capello a asistat, sambătă, la un meci din prima etapă a campionatului Rusiei, ŢSKA Moscova - Rostov, scor 1-0, şi va semna un contract pe doi ani cu federaţia rusă (RFU), conform forului. Capello, în varstă de 66 de ani, s-a aflat în tribuna VIP a stadionului din Moscova, iar ieri a urmărit partida dintre Zenit Sankt Petersburg şi Amkar Perm. Vicepreşedintele RFU, Nikita Simonian, a declarat că toate detaliile contractului lui Capello se află pe hartie şi să acordul va fi semnat miercuri, avand o durată de doi ani.Fabio Capello, fost selecţioner al Angliei, a fost numit, luni, la conducerea tehnică a primei reprezentative a Rusiei şi are ca obiectiv calificarea echipei la Cupa Mondială din 2014. Capello îl înlocuieşte pe olandezul Dick Advocaat, care a părăsit naţionala rusă după ce aceasta a ratat calificarea din faza grupelor turneului final al Euro-2012, pentru a prelua formaţia PSV Eindhoven. Italianul va primi un salariu anual de şase milioane de euro, potrivit presei ruse.


Schleck a pierdut şi analiza B


Analiza eşantionului B în cazul rutierului Frank Schleck a confirmat rezultatul pozitiv al testului iniţial, în urma căruia luxemburghezul s-a retras din Turul Franţei, a anunţat sportivul, care susţine în continuare că este nevinovat. "Am primit rezultatul analizei eşantionului B, de la Laboratorul naţional de detectare a dopajului, de la Chatenay-Malabry. Această contraexpertiză este pozitivă, dar pentru mine nu se schimbă nimic. ştiu că nu am făcut nimic ilegal. Voi continua să acţionez pentru a stabili prin ce metodă a putut intra substanţa interzisă în organismul meu. Deocamdată analizăm ce am făcut minut cu minut, ce am mancat şi ce am băut în zilele precedente controlului şi în ziua controlului", a declarat Schleck într-un comunicat. Frank Schleck a părăsit Turul Franţei, marţi seară, ca urmare a unui control antidoping la care a fost depistat pozitiv. Schleck, locul trei în ediţia 2011 a Turului Franţei, a fost depistat pozitiv cu un diuretic (xipamidă), fapt pentru care riscă o sancţiune de la un avertisment pană la doi ani de suspendare


Prima campioană la polo feminin


Echipa de polo feminin Crişul Oradea este prima campioană a Romaniei, cucerind titlul naţional, duminică, la Bucureşti, după turneul desfăşurat timp de două zile. La turneul de la Bazinul Floreasca din Capitală au participat trei echipe: Brenntag, Torpi Targu Mureş şi Crişul Oradea. Rezultatele înregistrate au fost următoarele: Brennatag - Crişul Oradea 4-18, Brenntag - Torpi Targu Mureş 9-23 şi Torpi Targu Mureş - Crişul Oradea 17-20. Polo-ul feminin, ca şi cel masculin, este disciplină olimpică.

Fazekas, recidividistul


Sportivul ungur Robert Fazekas, descalificat pentru dopaj după ce a caştigat proba de aruncare a discului la JO de la Atena, a fost depistat pozitiv din nou şi se va prezenta în faţa Comisiei de Disciplină a Federaţiei de Atletism din Ungaria, la 24 iulie. Potrivit preşedintelui federaţiei, Miklos Gyulai, sportivul în varstă de 36 de ani, care a fost găsit dopat cu un steroid şi în urma contraexpertizei, riscă o suspendare pe viaţă. Pe langă măsura suspendării, comisia ar mai putea decide excluderea sportivului din lotul pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Avocatul lui Fazekas a declarat că, deşi contraexpertiza a avut rezultat pozitiv, sportivul neagă că s-a dopat. Fazekas a caştigat titlul european, în 2002, la München, a fost vicecampion mondial la Paris, în 2003, şi medaliat european cu bronz în 2010, la Barcelona.


Maratonist fără cetăţenie


Maratonistul din Sudanul de Sud, Guor Marial, a primit, sambătă, permisiunea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru a concura la JO de la Londra sub drapelul olimpic. Guor Marial, în varstă 28 de ani, născut în Sudanul de Sud, ţară independentă de un an, locuieşte în Statele Unite, dar nu are niciun paşaport. "Din acest motiv, el nu poate concura pentru nicio ţară" a precizat CIO, care a refuzat recent ca sportivii din Sudanul de Sud să participe la JO sub culorile propriului drapel, comitetul lor olimpic nefiind încă recunoscut. Marial a reuşit baremul pentru Jocurile Olimpice în octombrie 2011.


Cea mai tanără scrimeră


Sportiva algeriană Lea Moutoussamy, în varstă de 14 ani, va deveni la Londra cea mai tanără scrimeră din istoria Jocurile Olimpice, ea calificandu-se după ce a caştigat un turneul regional în care a învins o adversară cu 17 ani mai în varstă.  Moutoussamy este născută la Paris, dar în septembrie 2011 a decis să reprezinte Algeria. Lea Moutoussamy nu va fi cea mai tanără sportivă de la Jocurile Olimpice de la Londra, ea fiind cu 15 luni mai mare decat înotătoarea togoleză Adzo Kpossi, în varstă de 13 ani.


Britanicii caută antrenor de gimnastică


Forul britanic de gimnastică a anunţat înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra că deschide lista de interviuri pentru postul de antrenor al lotului olimpic feminin, pentru perioada 2012-2016. Cu doar cateva zile rămase pană la debutul Jocurilor Olimpice de la Londra, forul britanic de profil a anunţat condiţiile pentru ocuparea funcţiei de antrenor (director tehnic) al lotului olimpic feminin. Data limită pentru depunerea CV-urilor este 28 septembrie, interviurile urmand a fi susţinute în prima săptămană a lunii următoare. Salariul oferit nu este deloc de neglijat, între 50.000 şi 53.000 de lire sterline pentru fiecare an din ciclul olimpic 2012-2016, iar candidatul ales îşi va începe munca cel mai tarziu la finalul anului în curs.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.